Dimi Rougé is vuilnisman en artiest: ‘Al mijn vrije tijd besteed ik aan het maken van muziek’ 

Foto: Dimi Rouge

Voor menig Gouwenaar is Dimi Rougé (27) een bekend gezicht. Als enthousiaste vuilnisman tovert hij een glimlach op de gezichten van jong en oud. Tijdens zijn route zwaait hij altijd naar zijn kleine supporters die hem trouw opwachten. “Voor veel kinderen is het een droom om eens achterop zo’n wagen te staan”.  

Sinds vier jaar werkt Dimi als belader bij Cyclus en dat doet hij met veel plezier. Hij geniet van het buiten werken met mooi weer en de groene omgeving rondom Gouda. “Als je naar een groep schapen blaat, blaten ze terug”, vertelt hij lachend. “Je komt op hele mooie plekken”. 

Hoewel Dimi het enorm naar zijn zin heeft op zijn werk, is dat niet het enige wat zijn hart sneller laat kloppen. Als rapper timmert Dimi hard aan de weg. Ook tijdens zijn werk als belader is hij bezig met zijn muziekcarrière. “Het is vooral fysiek werk waardoor ik ondertussen veel kan nadenken over mijn muziek”, vertelt hij. “Het fijne aan deze baan is dat je het niet mee naar huis neemt. Ik zit niet thuis nog na te denken of ik die container wel op de juiste manier heb teruggezet”, zegt hij lachend. Dit geeft Dimi de ruimte om zijn vrije tijd te besteden aan de muziek. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Dimi. Foto: Zeb van Drie

Van AVI 9 naar rappen 

Van jongs af aan is Dimi bezig met het schrijven van teksten en rappen. Op de basisschool was hij erg goed in taal en deed hij altijd zijn best om nog beter te worden. “Ik weet nog dat ik het jammer vond toen ik de hoogste AVI had gehaald met lezen”, vertelt hij. Terugkijkend concludeert Dimi dat zijn fascinatie voor taal hem uiteindelijk naar zijn carrière als rapper heeft gebracht. “Op mijn veertiende luisterde ik veel naar Eminem, dat was toen mijn grote voorbeeld”, vertelt Dimi.  

Op zijn twintigste mag Dimi als backing vocal helpen tijdens een aantal optredens van zijn vriend en artiest Shadex. “Ik heb daar heel veel geleerd”, vertelt hij. “Tijdens zo’n optreden is de aandacht niet op mij gericht en ondertussen kon ik wel ervaren hoe het allemaal in z’n werk gaat op het podium”. 

Grote dromen 

Zoals in zijn kindertijd al bleek is Dimi enorm gedreven en gemotiveerd om zijn doelen te behalen. “Al mijn vrije tijd besteed ik aan het maken van muziek”, vertelt hij. Over zijn toekomstdromen is Dimi heel duidelijk. “Over drie jaar wil ik in het rijtje staan van grote rappers in Nederland”, zegt hij. Zijn weg daarnaartoe laat hij niet aan de toeval over. “Ik hoorde ooit iemand zeggen dat succes niet aan komt waaien en dat je daarvoor moet werken. Toen ging er een knop om in mijn hoofd”, vertelt hij. Geïnspireerd door podcasts over zelfontwikkeling heeft Dimi zijn pad naar zijn doelen helemaal uitgestippeld. “Ik ben ook nog steeds bezig om dat te optimaliseren en ik leer ook veel van andere rappers om mij heen”. 

Dimi is niet de enige rapper in Gouda die bezig is zijn carrière op te bouwen. Via social media heeft hij verschillende Goudse rappers opgespoord. Met elkaar hebben zij een nummer geschreven en de videoclip opgenomen op GOUDasfalt. “Dat was heel vet om te doen”, vertelt Dimi.  

Tekst gaat verder onder de foto.

Toekomst 

Dat Dimi niet stil zit is wel duidelijk. “Ik wil eerst naamsbekendheid opbouwen door middel van social media“, vertelt hij. Door meer naamsbekendheid op te bouwen wordt het voor Dimi makkelijker om zalen te regelen voor zijn optredens. “Ik vind mezelf goed genoeg om door een breder publiek beluisterd te worden”. Daarnaast vindt Dimi het belangrijk om de verschillende stijlen binnen rap te beheersen. “Daar werk ik nu hard aan”, zegt hij. Zo lang het nog kan blijft hij ook nog steeds werken als belader bij Cyclus. “Het is een fijne baan en het is goed te combineren met de muziek”.

Ondanks zijn gedrevenheid en positiviteit heeft ook Dimi wel eens baaldagen. “Ik denk dat dat heel normaal is”. Toch weerhoudt het hem er niet van om zijn dromen na te blijven jagen en anderen aan te moedigen dit ook te doen. “Natuurlijk zijn er tegenslagen, maar daar kun je iets aan doen. Als je het niet doet, krijg je spijt en dan kun je het niet meer veranderen”.  

Blijf Dimi in de gaten houden want de komende tijd brengt hij iedere maand een nieuw nummer uit! 

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Gouwenaar van de Week

Ga naar “De zieke Afra deed mee met de Nijmeegse Vierdaagse: ‘Ik wilde dit nog heel graag doen’”

De zieke Afra deed mee met de Nijmeegse Vierdaagse: ‘Ik wilde dit nog heel graag doen’

Ga naar “Gouwenaar Maritte (23) zoekt een plek voor haar Tiny House: ‘Ik heb hem zelf gebouwd’ ”

Gouwenaar Maritte (23) zoekt een plek voor haar Tiny House: ‘Ik heb hem zelf gebouwd’ 

Ga naar “Manon begon een buurttuin en plantenbieb: ‘Ik kreeg zelfs een bedankkaartje in de brievenbus’ ”

Manon begon een buurttuin en plantenbieb: ‘Ik kreeg zelfs een bedankkaartje in de brievenbus’ 

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Zomervoordeel op Prestoncollectie”

Zomervoordeel op Prestoncollectie

 • Gebr. Bakker & Zn.
 • Geldig t/m 30 september 2022

Topper

Ga naar “Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp”

Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp

 • Stadsbibliotheek Gouda
 • Geldig t/m 8 maart 2023
evenementen maart gouda
Ga naar “Alle ventilatoren, airco’s en aircoolers 20% korting € 4,99”

Alle ventilatoren, airco’s en aircoolers 20% korting € 4,99

 • Geldig t/m 28 augustus 2022
Ga naar “Alle Vivera Vleesvervangers van € 5,98 voor € 2,99”

Alle Vivera Vleesvervangers van € 5,98 voor € 2,99

 • Geldig t/m 13 augustus 2022
Ga naar “Tot 30% korting op Blokker koffiemolens”

Tot 30% korting op Blokker koffiemolens

 • Geldig t/m 14 augustus 2022

Agenda

Ga naar “Goudse ZomerMarckt”

Goudse ZomerMarckt

 • MARCKT!
 • 19 augustus 2022

Topper

Ga naar “Houtmansplantsoen Concerten”

Houtmansplantsoen Concerten

 • Van 26 jun t/m 28 aug
Ga naar “Beleef Gouda op grote hoogte”

Beleef Gouda op grote hoogte

 • Sint Janskerk van Gouda
 • Van 14 apr t/m 17 sep
Ga naar “Expo Gouda Maakt”

Expo Gouda Maakt

 • Van 6 apr t/m 25 sep