Dennie doet mee aan het tv-programma De Hollandse Nieuwe van SBS6: ‘Ik was eerst wel wat huiverig’ 

Foto: Anne-Wil Rozendaal

Muziek zat er al vroeg in bij Dennie van den Bosch (41). Zijn moeder speelde orgel waardoor hij als klein kind een orgel tot zijn beschikking had. Al op zijn zesde kreeg hij zijn eigen keyboard en toen was zijn liefde voor muziek was geboren. Samen met Melanie Mutsers vormt hij nu het zangduo Mel & Den en doen zij mee met De Hollandse Nieuwe, het nieuwe zaterdagavondprogramma van SBS6. 

Menig Gouwenaar kent Dennie van zijn voormalige restaurant Brasserie Felicia. Het restaurant waar hij zijn kwaliteiten als chef-kok én muzikant kon inzetten. “Als ik klaar was in de keuken kroop ik achter mijn keyboard voor wat livemuziek”, vertelt hij. Nadat hij zijn horecaleven vaarwel heeft gezegd, gaat Dennie als productspecialist aan de slag bij Bax Music. Klanten kunnen bij hem terecht voor advies over alle instrumenten met toetsen. Af en toe geeft hij een klein optreden ter demonstratie in een van de winkels van het bedrijf.

Start als duo 

Dat zijn baan ervoor zou zorgen dat hij zou deelnemen aan een tv-programma had Dennie nooit gedacht. Op een avond belde Melanie hem voor advies over een keyboard. Dennie nodigde haar uit in de winkel voor een demonstratie. Nadat hij een keyboard aan haar verkocht, wisselden ze nummers uit zodat Melanie hem kon bereiken als ze nog vragen had. “Mijn collega’s waarschuwden mij en ze zeiden: doe dat nou niet daar krijg je spijt van”, vertelt hij. Zijn collega’s kregen ongelijk, want Melanie en Dennie hielden contact en besloten twee jaar geleden om als zangduo Mel & Den de wereld van de volksmuziek in te gaan.  

De teksten van Melanie en de muziek van Dennie vormen al snel de eerste singel van het duo: Het leven is geen ponykamp. Meteen ging het nummer en de videoclip viral. “We hebben toen ook veel kritiek en negatief commentaar gekregen op internet”, vertelt Dennie. Toch hield dit het muzikale duo niet tegen om door te gaan met het schrijven van nummers. Als tegengeluid maakten ze het nummer Doe Posi. “Daarmee zeggen we eigenlijk: als je niets aardigs te zeggen hebt, kun je beter je mond dichthouden”, legt Dennie uit. Als het aan Dennie ligt komen er nog veel meer nummers en optredens in de toekomst. “Er liggen alweer twee liedjes op de plank”, vertelt hij. “Het nummer Chocolade gaan we deze zomer al uitbrengen”. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Mel & Den met de jury van het tv-programma

De Hollandse Nieuwe 

In de wandelgangen hoorden Mel & Den dat er een nieuw tv-programma zou komen. In het nieuwe tv-programma De Hollandse Nieuwe gaat de jury op zoek naar volkszangers met talent. In tegenstelling tot veel andere talentenjachten komt de jury naar de kandidaat toe in plaats van andersom. “Ik was eerst wel een beetje huiverig om op tv te gaan”, vertelt Dennie. Toen hij hoorde dat het een feelgood tv-programma moest worden, besloten ze zich toch aan te melden als kandidaat. 

Tijdens de eerste auditie mocht het zangduo drie nummers ten gehore brengen. Omdat ze maar kort de tijd hadden om de songteksten uit hun hoofd te leren, bedachten ze een oplossing. “Ik heb een brede rug dus op de achterkant van mijn shirt hadden we de tekst van een van de nummers laten drukken”, vertelt Dennie lachend. Melanie en Dennie weten zich goed door de audities te slaan en ze gaan door naar de laatste dertig kandidaten. Ze krijgen een week de tijd om hun locatie te selecteren en aan te kleden om de jury van het programma te kunnen ontvangen. “Mel heeft een manege dus we hebben de schuur mooi versierd en verlichting opgehangen”, vertelt Dennie. Het duo treedt op voor de jury met het nummer Mooie blauwe ogen. “We zijn er echt trots op”, zegt Dennie.  

Hoe het is afgelopen met Mel & Den bij De Hollandse Nieuwe is nog even een verrassing. Het tv-debuut van Dennie en Melanie is te zien op zaterdag 11 juni om 21.00 uur op SBS6.

Gouwenaar van de week

Is jouw buurmeisje echt een heel leuk mens of heeft jouw broertje iets bijzonders gedaan? Heeft je oom een bijzondere hobby of werkt je tante bij de politie? Voor onze rubriek ‘Gouwenaar van de week‘ zijn wij op zoek naar Gouwenaars met een bijzonder verhaal. Of misschien heb jij zelf wel iets te vertellen?

Neem contact met ons op! Wie verdient het volgens jou om een keer ‘Gouwenaar van de week’ te zijn? Mail naar [email protected] of vul dit formulier in. Vertel daarbij ook waarom jij vindt dat hij/zij een keer Gouwenaar van de week zou moeten zijn. Wie weet nemen wij dan contact met hem/haar op!

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Gouwenaar van de Week

Ga naar “Gouwenaar Amanda is bookstagrammer: ‘Ik heb zestien boeken in een maand gelezen’”

Gouwenaar Amanda is bookstagrammer: ‘Ik heb zestien boeken in een maand gelezen’

Ga naar “Dimi Rougé is vuilnisman en artiest: ‘Al mijn vrije tijd besteed ik aan het maken van muziek’ ”

Dimi Rougé is vuilnisman en artiest: ‘Al mijn vrije tijd besteed ik aan het maken van muziek’ 

Ga naar “De Goudse Lisa (22) is influencer: ‘Het is echt een fulltimebaan’ ”

De Goudse Lisa (22) is influencer: ‘Het is echt een fulltimebaan’ 

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp”

Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp

 • Stadsbibliotheek Gouda
 • Geldig t/m 8 maart 2023
evenementen maart gouda
Ga naar “Vans sneakers € 45,00”

Vans sneakers € 45,00

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Jurk € 17,99”

Jurk € 17,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Eastpak tas € 24,99”

Eastpak tas € 24,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “3- of 4-daagse stedentrip € 129,00”

3- of 4-daagse stedentrip € 129,00

 • Geldig t/m 10 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Ervaren Sales Consultant”

Ervaren Sales Consultant

 • Lucom Benelux
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Stagecoach”

Stagecoach

 • WelThuis
 • Parttime
Ga naar “Medewerker financiële administratie”

Medewerker financiële administratie

 • WelThuis
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Administratief medewerker”

Administratief medewerker

 • IQ Select
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Houtmansplantsoen Concerten”

Houtmansplantsoen Concerten

 • Van 26 jun t/m 28 aug
Ga naar “Gouda Open Air”

Gouda Open Air

 • MASS Events
 • Van 30 jun t/m 10 jul
Ga naar “Beleef Gouda op grote hoogte”

Beleef Gouda op grote hoogte

 • Sint Janskerk van Gouda
 • Van 14 apr t/m 17 sep
Ga naar “Expo Gouda Maakt”

Expo Gouda Maakt

 • Van 6 apr t/m 25 sep