Van groep 8 naar de brugklas: ‘Op Het Lyceum kies je voor het niveau dat bij jouw kind past’

Aangeboden door CSG De Goudse Waarden

©De Goudse Waarde

Bijna is het zover! Jouw kind zet de eerste stappen naar de middelbare school. Een bijzonder maar vast ook spannend moment. Jouw kind verlaat zijn vertrouwde basisschool, de plek die hij of zij zes, misschien zelfs wel acht jaar, als een soort thuis is gaan zien. Bij Het Lyceum ontvangen ze jouw kind met open armen voor de reis die hij of zij gaat maken.

Want een reis, zo zien ze bij Het Lyceum de tijd van jouw kind op de middelbare school. Welke richting hij of zij ook op zal gaan, jouw kind gaat de komende jaren groeien. Soms grote stappen in een korte tijd, maar soms ook kleine stappen over een langere periode verspreid. En daar helpt Het Lyceum graag bij. Zij zorgen ervoor dat jouw kind zich kan ontwikkelen tot zijn beste zelf, dat talenten en voorkeuren ontdekt worden en vooral: dat jouw kind zichzelf kan zijn. Bij Het Lyceum is jouw kind van harte welkom! Buckle up en lees mee met wat je kunt verwachten van Het Lyceum.

Alle hulp die jouw kind nodig heeft

Op Het Lyceum krijgt jouw kind alle hulp die hij of zij nodig heeft. Kunnen ze het alleen? Dat mag natuurlijk ook! Maar hebben ze vragen, is iets niet helemaal duidelijk of zien ze beren op hun pad? Nergens voor nodig, want ze zijn niet alleen op Het Lyceum. Bij de start van het jaar worden ze bijvoorbeeld gekoppeld aan een mentor. Hij of zij weet wat de persoonlijke situatie is en volgt de ontwikkelingen op school. De mentor neemt de tijd om jouw kind zo goed mogelijk te begeleiden en de stap van de basisschool naar de brugklas zo makkelijk mogelijk te maken.

Tekst gaat verder onder de foto.

©De Goudse Waarden

Volop mogelijkheden

Op Het Lyceum krijgt jouw kind alle ruimte om zijn of haar talenten te ontdekken. Waar wordt het blij van en waar is het goed in? “Ieder kind heeft talent, maar niet alle kinderen weten wat hun talent is en wat ze ermee willen of kunnen doen. Weten ze al wel wat hun talent is, dan vinden ze bij ons de tools om dat talent verder te ontwikkelen. Maar als ze er nog niet zo zeker van zijn, dan zijn we er ook door ze alle ruimte te geven die ze nodig hebben. Ze mogen natuurlijk alles proberen, zodat ze ook verborgen talenten zichtbaar kunnen maken. Ook bieden we excellent onderwijs voor de snelle leerlingen. Daar kunnen ze net dat beetje extra laten zien. Geen route is ons te gek als het gaat om het zoeken en vinden van het talent en jouw kind”, vertelt Marja van Gurp, directeur van Het Lyceum.

Het niveau dat bij ze past

Op Het Lyceum kan jouw kind kiezen voor het niveau dat bij hem of haar past. Het advies van de basisschool is daarin wel sturend, maar in de brugklas worden leerlingen ingedeeld in een MAVO/HAVO-brugklas, in een HAVO/VWO-brugklas of in een VWO-brugklas. “Dat eerste jaar gebruiken we om te achterhalen welk niveau goed bij ze past. Zodat zij zich de komende jaren lekker voelen, niet tot over hun oren in het werk, maar ook niet met twee vingers in hun neus de eindstreep halen. We kiezen de juiste route, die precies genoeg uitdaging biedt.”

Primeur

Op 23 november 2020 had Gouda een primeur. Het Lyceum presenteerde een show voor alle leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders die nu de open avonden moeten missen. Al in een vroeg stadium werd ook op Het Lyceum nagedacht over een coronaproof Open Huis. Toen de VO-raad officieel het advies gaf om geen groepen mensen de scholen in te laten, bedacht Het Lyceum iets heel nieuws. “We willen kinderen en ouders de mogelijkheid geven persoonlijk kennis te maken met onze school. Juist dat persoonlijke contact past echt bij wie wij als Het Lyceum zijn”, vertelt Marja van Gurp.

De avond bestond uit twee delen. Na een show waarin een hoop onderdelen van Het Lyceum te zien waren, konden ouders en leerlingen kijken naar diverse webinars, die live werden uitgezonden. Tijdens die webinars konden de ouders en leerlingen via de chat vragen stellen, die vervolgens door de presentatoren beantwoord werden. De show én opnames van de webinars zijn binnenkort terug te kijken op de website van Het Lyceum.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Nieuw schoolgebouw

Binnenkort krijgt Het Lyceum ook nog eens een nieuw gebouw. Dat betekent dat alle nieuwe brugklassers komend schooljaar starten op de Calslaan. In dit gezellige gebouw leren ze elkaar snel kennen en zullen zij zich zeker thuis voelen. Na het brugklasjaar gaat jouw kind naar het mooiste en meest duurzame schoolgebouw van Gouda! Hoe leuk is dat?

Ook nieuw: de Lyceumdag

Ook nieuw is vanaf aankomend schooljaar een wekelijkse Lyceumdag voor de brugklassers. Dit is de vervanger van de Talentklassen. Vier dagen in de week  wordt er gewoon les gevolgd via het rooster. Dat zijn vakken als Nederlands, Frans, Engels, Wiskunde, godsdienst, muziek en nog veel meer. Deze vakken worden met de eigen klas gevolgd. De vijfde dag is het Lyceumdag.  Tijdens de Lyceumdag zijn er modules over onderwerpen als jezelf ontdekken, de ander en ik, je plek in de samenleving en werken aan een duurzame aarde. Er is ruimte voor coaching, werken aan eigen onderzoeken, en extra hulp bij vakken wanneer dat nodig is.

Bij het Open Huis op donderdag 21 januari 2021 gaat Het Lyceum hier nog veel meer over vertellen. Mis het dus niet!

Wil je meer weten over de school en mogelijkheden om kennis te maken? Kijk dan even op de website >>>

CSG De Goudse Waarden

Kanaalstraat 31, 2801 SH Gouda

Nu gesloten

Meer informatie

CSG De Goudse Waarden

Kanaalstraat 31, 2801 SH Gouda

Nu gesloten

Meer informatie

CSG De Goudse Waarden

Kanaalstraat 31, 2801 SH Gouda

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Gouwenaars

Ga naar “5 x deze bekende dj’s komen uit Gouda”

5 x deze bekende dj’s komen uit Gouda

Ga naar “Videobellen met je overleden dierbare: ‘Door deepfake technologie kon ik weer met mijn oma praten’”

Videobellen met je overleden dierbare: ‘Door deepfake technologie kon ik weer met mijn oma praten’

roshan-nejal
Ga naar “Terugkijktip: wéér Gouwenaar in tv-programma Het Museum van Nederland”

Terugkijktip: wéér Gouwenaar in tv-programma Het Museum van Nederland

In onze gids

Ga naar “Outdoor Gouda”

Outdoor Gouda

 • Nieuwehaven 45a
 • Sportwinkels
 • Gesloten
Outdoor Gouda

Nu gesloten

Ga naar “Fibety”

Fibety

 • Hanzeweg 19
 • Speciaalzaken
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Simon Lévelt”

Simon Lévelt

 • Korte Tiendeweg 22
 • Speciaalzaken
 • Gesloten
weekendtips gouda

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Nieuw in de verhuur: Amaliahof 5 – Haastrecht”

Nieuw in de verhuur: Amaliahof 5 – Haastrecht

 • Klein Makelaardij
 • Geldig t/m 22 januari 2021

Topper

Vacatures

Ga naar “Thuiszorg planner”

Thuiszorg planner

 • Luba Uitzendbureau Den Haag
 • Parttime
Ga naar “Financieel Medewerker Logistiek”

Financieel Medewerker Logistiek

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Tijdelijke Telefoniste”

Tijdelijke Telefoniste

 • Olympia
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “medewerker orderadministratie”

medewerker orderadministratie

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Verzorgende 3 IG Gouda – Zuid Oost”

Verzorgende 3 IG Gouda – Zuid Oost

 • Vierstroom Zorg Thuis BV
 • Parttime

Agenda

Ga naar “DJ Stream – SoulSpect”

DJ Stream – SoulSpect

 • StudioGonz
 • 30 januari 2021