Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wietse over zijn Gouda: ‘Dit vind ik één van de mooiste plekjes van de binnenstad’

Door Femke Peeters 23 mei 2020

We wonen in een prachtige stad met heel veel fijne plekjes. Van monumentale panden tot mooie bruggetjes, standbeelden, parken, grachten en pleinen. Daarnaast struikel je in de hele stad – in de binnenstad én alle wijken – haast over de mooie zaken. Van cafés, tot restaurants en winkels. Het zijn er veel te veel om allemaal zelf te ontdekken. Daarom vragen we elke week aan Gouwenaars wat zijn of haar favoriete plekken zijn, want de beste tips komen van de locals.

Door de coronacrisis hebben veel ondernemers in Gouda het moeilijk en sommige zaken hebben zelfs noodgedwongen de deuren moeten sluiten. Dit betekent echter niet dat ze niet meer bestaan, dus tijd om de ondernemers een hart onder de riem te steken. Support your locals en deel ook jouw favoriete plekken in Gouda door dit formulier in te vullen.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Wietse Bosman (20)

Wietse Bosman

Wietse is veel bezig met studeren. Hij studeert Kunstmatige Intelligentie, Wiskunde en Informatica aan de Universiteit van Utrecht. Deze geboren en getogen Gouwenaar speelt daarnaast graag piano, maar hij is vooral vaak bij Atletiekvereniging Gouda te vinden samen met zijn vrienden. Deze week deelt hij zijn favoriete plekken in Gouda.

Park Atlantis

©Femke Peeters

Toen Wietse nog op de middelbare school zat, was hij regelmatig in Park Atlantis te vinden. “Ik was hier vaak tijdens de pauze of wanneer ik een tussenuur had. Ik ging hier ook weleens naartoe om te lezen.” Nu komt Wietse hier nog af en toe. “Ik vind het een heel mooi park en wandel er daarom graag.”

Twee cirkels

Foto: Mapio.nl

Eén van Wietse zijn favoriete plekken bevindt zich langs de A12. Hier staat het beeld van Ad Dekkers, ‘Twee cirkels’. “Wanneer ik hier ben vind ik het fijn om gewoon te zitten en te genieten.”Wietse merkt dat het een rustige plek is, ondanks dat het bij de snelweg ligt. “Ik zie hier bijna nooit iemand en ik vind het heel rustgevend.”

Cirkels A12 Gouda mysterie

Mysterie opgelost: wat doen die twee cirkels naast de A12 bij Gouda daar?

Waarschijnlijk ben jij er, net als wij, al heel vaak langs gereden. De twee grote betonnen cirkels l...

Atletiekvereniging Gouda

© Femke Peeters

Wietse is lid van Atletiekvereniging Gouda sinds dat hij 5 jaar was. Dat is ondertussen al 15 jaar. Nog steeds heeft hij het hier erg naar zijn zin. “Het is hier heel gezellig. Op de club zijn altijd wel mensen die je kent en waar je mee kan lachen”, vertelt Wietse. En zijn favoriete onderdeel bij atletiek? Dat is hordenlopen. “En dan vooral de lange afstanden!”

Oost- en Westhaven

© Christa Eekhuis

Wietse vindt de Oost- en Westhaven één van de mooiste plekjes van de binnenstad. Hij vertelt dat hij vooral het historische verhaal erachter interessant vindt. ”Hier bevindt zich één van de oudste Nederlandse sluizen. De ‘Donkere sluis’, die op de weg van Rotterdam naar Amsterdam ligt, werd vroeger veel gebruikt.” Sinds 1954 is de sluis buiten gebruik gesteld. Nu is het een monument.

Jurassic Golf

goudzoekersdorp gouda
Foto: Jurassic Golf

Wietse vindt midgetgolfen leuk, daarom gaat hij met plezier naar Jurassic Golf. “Ik ben hier nu twee keer geweest en ik ben zeker van plan om hier terug te komen.” Ook is hier een restaurantje waar Wietse graag plaatsneemt.


Meer over Jurassic Golf Adventure Park Gouda ontdekken?

Jurassic Golf Adventure Park Gouda vrijetijd en uitgaan

Geopend09:00 - 16:00

Sluisdijk 15, Gouda

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Lees ook:

Jort van meeteren

Gouwenaar Jort (25) ontwerpt tote bags om aandacht te vragen voor psychische problemen

De 'lockdown' levert niet alleen financiële problemen op, veel mensen kampen in deze tijd ook met ps...

Geen Riverdale Festival dit jaar, maar wel een supertoffe livestream vanuit de Gouwekerk

We keken er zo naar uit: de derde editie van het Riverdale Festival in Gouda. Het zou nog groter, no...

Femke over haar Gouda: ‘Ze zijn hier erg vriendelijk en nemen ruim de tijd voor jou’

We wonen in een prachtige stad met heel veel fijne plekjes. Van monumentale panden tot mooie brugget...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.