Tessa over haar Gouda: ‘Ik kan niet wachten tot we weer open mogen na de lockdown’

We wonen in een prachtige stad met heel veel fijne plekjes. Van monumentale panden tot mooie bruggetjes, standbeelden, parken, grachten en pleinen. Daarnaast struikel je in de hele stad – in de binnenstad én alle wijken – haast over de mooie zaken. Van cafés, tot restaurants en winkels. Het zijn er veel te veel om allemaal zelf te ontdekken. Daarom vragen we elke week aan Gouwenaars wat zijn of haar favoriete plekken zijn, want de beste tips komen van de locals.

Door de coronacrisis hebben veel ondernemers in Gouda het moeilijk en sommige zaken hebben zelfs noodgedwongen de deuren moeten sluiten. Support your locals en deel ook jouw favoriete plekken in Gouda door dit formulier in te vullen.

Tessa Halm (48)

Tessa | Foto: Privé

Tessa Halm is hét gezicht achter de Goudse winkel The Gouda Shop aan de Korte Groenendaal. De Goudse groeide op in de Hoeves- en later de Grassen-buurt. Ook heeft ze een tijdje op de Kleiweg gewoon. “Ik woonde destijds boven de Bodyshop. Ik herinner me heel goed hoe het gebouw altijd stond de schudden als – in september – de kermiswagens over de Kleiweg de stad in reden. Ik werd daar ’s nachts wakker van”, vertelt ze.

Ben je benieuwd naar de favoriete adressen van Tessa? Klik op volgende of swipe naar links om alle adressen te zien!

Lockdown topper: haar eigen huis en tuin

Op dit moment is het huis van Tessa echt haar favoriete plek in Gouda. “Als je zo veel mogelijk thuis moet zijn, dan kun je maar beter een fijn huis hebben”, zegt ze. “Gelukkig heb ik dat. Een heerlijk huis en een heerlijke ruime tuin. Ik woon met mijn kat Kalimba en kippen Nuggy en Pino. Die laatste twee lopen los in de tuin, supergezellig, maar ook een hoop viezigheid waar je liever niet in wil staan…”

“Ik woon in Bloemendaal, tegen de A12 aan. Een lekkere groene wijk. Ik ben al vrij vaak verhuisd binnen de stad en heb op veel verschillende plekjes in Gouda gewoond. Plaswijk, Kadebuurt, Karnemelksloot, binnenstad, Stolwijkersluis en nu dus Bloemendaal. Elke wijk, elk adres had z’n charmes.”

The Gouda Shop

Natuurlijk kan haar eigen winkel niet ontbreken uit dit lijstje. The Gouda Shop verkoopt prachtige producten van Goudse makelarij, maar ook leuke puzzels en foto’s van Goudse fotografen. “In november 2020 verhuisde ik mijn winkel van de Lange Tiendeweg naar de Korte Groenendaal. De nieuwe plek is echt fantastisch, op het hoekje tegenover Curcuma”, vertelt Tessa.

“Ik kan niet wachten tot we weer open mogen na de lockdown, want ik heb nog maar anderhalve maand kunnen genieten van de nieuwe plek. Het lijkt me echt geweldig als het straks weer lekker weer wordt, ik kan de beide deuren wijd open gooien en heb de hele dag mensen die langs (en binnen!) lopen. De Groenendaal is zo gezellig met zo veel leuke kleine winkels en horeca. Ik voel me een enorme geluksvogel dat ik de kans kreeg om naar dit plekje te verhuizen.”

The Gouda Shop

Korte Groenendaal 26, 2801 JN Gouda

Nu gesloten

Meer informatie

De Markt

“Ik kon niet kiezen tussen het Stadhuis, de verschillende terrassen en restaurants, de evenementen die rondom het Stadhuis plaatsvinden, etc, etc. Dus gewoon maar even in z’n algemeen, de Markt”, vertelt Tessa. “Elke keer als ik richting de Markt ga, vanuit welke richting ik ook kom, of ik nou in de auto zit, of op de fiets of lopend, als ik in de verte de toren van de Sint Jan zie en dan dichterbij het Stadhuis kom, dan word ik weer blij en trots dat ik hier woon en werk. Weet je wat ik ook echt een prachtmoment vind? Als je aankomt via Achter de Vismarkt en als je dan de bovenkant van het Stadhuis ziet, achter de huizen van het straatje. Gewoon magisch!”

© indebuurt Gouda / Bo Bette neven

Achter de Kerk

Achter de Kerk is één van de meest pittoreske straatjes van onze stad. “Dit stukje Gouda is echt heel oud. En dat zie je duidelijk. Je voelt het ook als je hier loopt. Er is zo veel gebeurd in dit stukje en die energie voel je hier. Daar geniet ik van, die historie. De mooiste momenten zijn in de zomer, als je ook lekker in de Museumtuin kunt zitten en in de winter als het gesneeuwd heeft en de hele wereld stil is. Maar zélfs als het regent, is dit stukje Gouda bijzonder.”

©indebuurt Gouda

Bloemendaalseweg

“De Bloemendaalseweg vind ik mooi omdat het een typisch oud boerenweggetje is, dat van de buitenwijk van de stad naar het centrum loopt. Ik fiets hier dagelijks en geniet altijd van de verschillende geuren en panden die aan de weg staan. ’s Zomers, als het echt warm is, is het altijd opvallend hoeveel koelte de bomen geven. Als het hard waait kun je hier soms echt vol de wind in je gezicht krijgen (niet altijd even fijn) en je komt regelmatig bekenden tegen. De Bloemendaalseweg is soms echt druk.”

© indebuurt Gouda

Nog meer favorieten lezen? Check ook deze locals:

Meer in deze categorie

Favorieten van

Ga naar “De favoriete Goudse adresjes van Kirsten: ‘Dit koffietentje ligt net buiten de drukte van de Markt’”

De favoriete Goudse adresjes van Kirsten: ‘Dit koffietentje ligt net buiten de drukte van de Markt’

Ga naar “De favoriete Goudse adresjes van Hans: ‘Het blijft een must voor elke Gouwenaar om dit mee te maken’”

De favoriete Goudse adresjes van Hans: ‘Het blijft een must voor elke Gouwenaar om dit mee te maken’

Ga naar “De favoriete Goudse adresjes van Maria: ‘Gouda is eigenlijk mijn tweede thuis’”

De favoriete Goudse adresjes van Maria: ‘Gouda is eigenlijk mijn tweede thuis’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp”

Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp

 • Stadsbibliotheek Gouda
 • Geldig t/m 8 maart 2023
evenementen maart gouda
Ga naar “Hotelovernachting p.p.p.n. € 12,99”

Hotelovernachting p.p.p.n. € 12,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Vans sneakers € 45,00”

Vans sneakers € 45,00

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “alle damesmode 2+1 gratis € 15,00”

alle damesmode 2+1 gratis € 15,00

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Eastpak tas € 24,99”

Eastpak tas € 24,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Junior Stylist BBL”

Junior Stylist BBL

 • Cosmo Gouda
 • Parttime
Cosmo Gouda vacature hairstylistCosmo Gouda vacature hairstylist

Topper

Ga naar “Hairstylist”

Hairstylist

 • Cosmo Gouda
 • Fulltime/Parttime
Cosmo Gouda vacature hairstylistCosmo Gouda vacature hairstylist

Topper

Ga naar “Ervaren Sales Consultant”

Ervaren Sales Consultant

 • Lucom Benelux
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Stagecoach”

Stagecoach

 • WelThuis
 • Parttime
Ga naar “Medewerker financiële administratie”

Medewerker financiële administratie

 • WelThuis
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Houtmansplantsoen Concerten”

Houtmansplantsoen Concerten

 • Van 26 jun t/m 28 aug
Ga naar “Gouda Open Air”

Gouda Open Air

 • MASS Events
 • Van 30 jun t/m 10 jul
Ga naar “Beleef Gouda op grote hoogte”

Beleef Gouda op grote hoogte

 • Sint Janskerk van Gouda
 • Van 14 apr t/m 17 sep
Ga naar “Expo Gouda Maakt”

Expo Gouda Maakt

 • Van 6 apr t/m 25 sep