Remco over zijn Gouda: ‘De kaart heeft een uitgebreid assortiment van vegan hapjes’

Door Kirsten Spooren 20 april 2019

De beste tips komen van de locals. Want wie in een stad leeft, weet de allerleukste plekken. Deze week deelt Remco zijn favoriete plekken met ons. Swipe naar links of klik op de pijltjes om al zijn favoriete hotspots te lezen. 

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Remco Knubben (47)

hotspots gouda
Remco Knubben

Gouda is bezaaid met beeldige plekken. Van monumentale panden tot mooie bruggetjes, standbeelden, parken, grachten en pleinen. Daarnaast struikel je in de hele stad – in het centrum én alle wijken – haast over de mooie zaken. Van cafés, tot restaurants en winkels. Het zijn er veel te veel om allemaal zelf te ontdekken. Daarom zijn wij benieuwd naar de favoriete plekken van Gouwenaars. Deze week deelt Remco Knubben uit Bloemendaal zijn hotspots.

Barista Café Gouda

weer gouda
© indebuurt Gouda

“Aan de kop van de Kleiweg zit Barista Café. Het meest bijzondere van deze zaak is de echt persoonlijke aandacht van de (jonge) eigenaar”, vertelt Remco. “Ook het personeel is oprecht klantvriendelijk. Naast koffie schenken ze onder andere heerlijke verschillende soorten warme chocolademelk in een mooi ingerichte omgeving. Chai Cinnamon Chocolate is mijn favoriete drankje hier. De kaart laat ook een uitgebreid assortiment zien van vegan hapjes en lunches. Kortom een echte aanrader, daar aan de kop van de Kleiweg.”


Meer over Barista Cafe Gouda ontdekken?

Barista Cafe Gouda koffiebars

Nu gesloten09:00 - 18:00

Kleiweg 100, Gouda

Bekijk meer:koffiebars
 

Bodega 32

Bodega 32 Gouda
Foto: facebookpagina Bodega 32

“Wanneer je vanaf de Kleiweg richting Markt loopt kom je op het plein, tussen allemaal andere leuke en gezellige restaurants, Bodega 32 tegen. Hoewel; jammer dat Bodega 32 wat wegvalt naast de Zalm er direct naast. De Zalm is erg populair in Gouda, maar ga vooral ook eens op het terras van Bodega 32 zitten en laat je verrassen met de Pintxos (broodtapas) en goede wijnen. Ik garandeer je dat je vaker terug gaat komen”, vertelt Remco.


Meer over Bodega 32 ontdekken?

Bodega 32 restaurants en horeca

Nu open10:00 - 23:45

Markt 32, Gouda

Bekijk meer:restaurants en horeca

Spa Gouda

activiteiten zondag gouda
Foto: Pexels

“Via de Markt en Korte Groenendaal kom je op de Lange Groenendaal. Wat mij betreft de leukste en gezelligste winkelstraat van Gouda. Hier vind je ook Spa Gouda. Wat een heerlijke sauna”, vertelt Remco. “Hier hebben ze het begrepen: genieten zit ‘m in de details. Klein, maar wat is het er mooi. Persoonlijk ben ik nog nooit in zo’n mooie sauna geweest.

“Ze hebben een kleine menukaart, maar met bijzondere en heerlijke gerechten. Absolute aanrader is de combinatie van warme en koude gerechten voor twee personen. Een opgiet ritueel is een opgiet ritueel, maar bij Spa Gouda krijg je meer. Het afkoelen na het ritueel is echt leuk en bijzonder. En het fruit erna? Ook daar herken je de aandacht voor details in. Het personeel is allemaal bezig jou als gast optimaal te laten genieten. Hier kan wat mij betreft geen grote sauna tegenop.”


Meer over Spa Gouda ontdekken?

Spa Gouda wellness

Nu open11:00 - 22:00

Lange Groenendaal 79, Gouda

Bekijk meer:wellness

Toko Ina

Toko's in Gouda
Foto: Toko Ina

“Wanneer je vanaf de Groenendaal terugloopt naar de Markt en rechtsaf gaat, kom je op de Wijdstraat. Hier zit Toko Ina waar je heerlijke Indonesische gerechten af kunt halen”, legt Remco uit. “Wat mij betreft het beste Indische eten in Gouda. Behalve afhalen kun je direct ook je maaltijd opeten aan een grote tafel in de zaak. Iets wat wij graag doen. Je zit aan tafel met andere mensen, wat regelmatig tot leuke verrassende gesprekken leidt.”


Meer over Toko Ina ontdekken?

Toko Ina indonesische restaurants

Nu gesloten10:00 - 19:00

Wijdstraat 18, Gouda

Bekijk meer:indonesische restaurants

De Surfplas

Foto: Door Johi op de Nederlandstalige Wikipedia, CC BY-SA 3.0

Remco: “Welke Gouwenaar kent de Surfplas niet. Bijna wekelijks lopen we wel een rondje surfplas met onze hond Ziggy. Een wandeling van ongeveer vijf kwartier door een mooi gebied. Regelmatig dobberen er honderden vogels op de plas wat een prachtig gezicht is.”

“Ongeveer halverwege de wandeling staat er ergens een tafel waar je onder andere vers sap kunt kopen of een waterflesje. Vergeet dus niet om kleingeld mee te nemen. Vlak bij de Surfplas is er ook een hondenstrandje. Een waar paradijs voor de honden. En wat is er lekkerder om na een wandeling in het zonnetje nog even een ijsje te kopen bij de ijssalon van Landal Greenparks. Wij komen hier graag.”

Ook je favoriete plekken met ons delen? Vul dit formulier in:

 • Mijn Favorieten in Gouda zijn:

 • Favoriet 1 • Favoriet 2 • Favoriet 3 • Favoriet 4 • Favoriet 5 • Van wie zijn deze favorieten?

 • We willen jouw favorieten graag persoonlijker maken met een leuke foto van jou. Upload hier een foto van jezelf.
 • We verwerken je inzending zo snel mogelijk
  Door te klikken op Verstuur de tip ga je akkoord met de voorwaarden van indebuurt die gelden voor het insturen van tips en/of andere content. indebuurt, onderdeel van DPG Media, gebruikt uw persoonsgegevens ter verwerking van aangeleverde informatie, ter beantwoording van vragen, voor deelname aan acties en/ of inschrijving voor nieuwsbrieven. Meer informatie is te vinden in ons privacy statement.

Lees ook:

Claudia over haar Gouda: ‘Dit is het mooiste en gezelligste terras van Gouda’

De beste tips komen van de locals. Want wie in een stad leeft, weet de allerleukste plekken. Deze we...
Ilona van Blotenburg

Ilona over haar Gouda: ‘Een aanrader is de overheerlijke appeltaart’

De beste tips komen van de locals. Want wie in een stad leeft, weet de allerleukste plekken. Deze we...
Jacky Spaargaren Sassenburg

Jacky over zijn Gouda: ‘Ze serveren hier een heerlijke lunch, koffie, thee én taartjes’

De beste tips komen van de locals. Want wie in een stad leeft, weet de allerleukste plekken. Deze we...
Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.