Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Merel over haar Gouda: ‘Dit is een van de mooiste panden rond het Stadhuis’

Door Kirsten Spooren 18 januari 2020

De beste tips, die komen van locals. Want wie in de stad leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week vertelt Merel over haar favoriete hotspots in Gouda.

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Merel Jansen (32)

Merel Jansen
Merel Jansen

Mijn naam is Merel Jansen en ik ben 33 jaar geleden geboren in Gouda. Eerder was Merel gastredacteur van indebuurt Gouda en schreef over de rubriek ‘Mysteries.’ ”Ik vond dit heel erg spannend. Het was iedere week een uitdaging om toch een antwoord te vinden op een vraag. Ik vond het erg leuk om op deze manier mensen wat meer bewust te mogen maken van hun omgeving. Dit zijn mijn favorieten!”

Goudse Montmartre

merel jansen
© VVV Gouda

“In de zomermaanden ben ik vaak te vinden op de curiosa en verzamelmarkt Montmartre. Heerlijk snuffelen tussen de oude spulletjes. Ieder object heeft een verhaal. Sommige aan de buitenkant zeer fraai en anderen juist weer oerlelijk, en sommigen zelfs lachwekkend kitsch. Er is altijd een gezellig en leerzaam praatje te maken met de verkopers bij de kraampjes. In Gouda op de Markt bij het oude Stadhuis heeft de Montmartre een bijzonder nostalgisch sfeertje. Je ziet en je voelt de tijd.”

De Oude Begraafplaats Gouda

merel jansen

“Voor mijn kunstprojecten ben ik regelmatig te vinden op De Oude Begraafplaats aan de Prins Hendrikstraat. De monumentale begraafplaats heeft een heel aparte, geheimzinnige sfeer. De Uniquema fabriek die direct tegen de begraafplaats aan is geplaatst, zorgt voor een enorm contrast. De oude stenen fascineren mij. Iedere steen heeft zijn of haar eigen verhaal, die dan ook weer iets vertellen over het vroegere Gouda. Ook hier is de tijd niet alleen zichtbaar, maar vooral ook goed voelbaar. Het is naar mijn idee de uitgelezen plek voor fotografieprojecten.”

Mysterie opgelost: wist jij dat er in deze straat een begraafplaats te vinden is?

Wist je dat Gouda een monumentale begraafplaats heeft? Je zou het niet verwachten, maar tegenover ee...

De Sint-Janskerk

kerstnachtdienst in gouda
Foto: Facebookpagina St. Janskerk

“De Sint-Janskerk staat natuurlijk bekend om de Goudse glazen. De glazen zelf zijn niet alleen indrukwekkend, maar de bijzondere lichtval die door de glazen in de kerk ontstaat verbaast mij telkens weer. Maar als ik in de Sint-Janskerk rondloop, dan kijk ik niet alleen omhoog, maar vooral ook naar beneden. Tot 1832 werden Gouwenaars in de Sint-Janskerk begraven. Het is mooi dat er in de Sint-Janskerk nu ook een tentoonstelling is gemaakt van de opgravingen van een aantal jaren terug. Zo komen waardevolle verhalen van het oude Gouda ook weer naar boven.”

Arti Legi

pieter pijnacker
Arti Legi

“Regelmatig bezoek ik exposities in Arti Legi. Ik vind Arti Legi toch wel een van de mooiste panden rond het Stadhuis. Het gebouw was er vroeger voor de kunst (Arti) maar ook voor de wet (Legi). Toch heeft het gebouw voor veel meer doeleinden dienst gedaan. Dit doet het gebouw overigens nog steeds. Zo zou je er vandaag de dag ook nog kunnen trouwen bijvoorbeeld.”

pieter pijnacker

Mysterie opgelost: Hier vond de één na laatste doodstraf plaats in Nederland

Wist je dat op de Markt van Gouda, de op één na laatste persoon in heel Nederland ter executie is ge...

Lees ook:

Marlies over haar Gouda: ‘Het is een gezellig terras en je kunt er heerlijk eten’

De beste tips komen van de locals. Want wie in een stad leeft, weet de allerleukste plekken. Deze we...

Charlotte over haar Gouda: ‘Ik kan het niet weerstaan om hier een cocktail te bestellen’

De beste tips komen van de locals. Want wie in een stad leeft, weet de allerleukste plekken. Deze we...

Frederique over haar Gouda: ‘Deze supermarkt is zonder twijfel de gezelligste van Gouda!’

De beste tips komen van de locals. Want wie in een stad leeft, weet de allerleukste plekken. Deze we...
Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.