Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Laurens over zijn Gouda: ‘De sfeer die hier hangt is perfect’

Door Guusje Bout 11 mei 2019

De beste tips komen van de locals. Want wie in een stad leeft, weet de allerleukste plekken. Deze week deelt Laurens zijn favoriete plekken met ons. Swipe naar links of klik op de pijltjes om al zijn favoriete hotspots te lezen.

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Laurens (29)

Laurens Bogaard
© Guusje Bout

Laurens Bogaard is sportief en ambitieus, hij werkt hard en wil zich blijven ontwikkelen. Zo heeft hij dat ook bewezen bij De Goudse Verzekeringen. Hij is nu tenslotte teamcoördinator op de afdeling claims. Naast zijn serieuze baan houdt hij ook van mooie plaatsen, een goed biertje en natuurlijk niet te vergeten: zijn liefde voor voetbal. Zelf voetbalt hij nog drie keer per week. Dit doet hij bij Olympia. Hij heeft nog meer favorieten plekken in Gouda, maar zijn meest favoriete plek is toch wel thuis in de Cornelis Ketelstraat.

BarBier

BarBier
© Guusje Bout

Een nieuw barretje in de stad, die verschillende speciaal bieren op de kaart heeft staan. Dat komt voor Laurens goed uit. Hij is namelijk gek op speciaal bier. Samen met zijn vrienden heeft hij BarBier ontdekt. Het interieur bevalt hem goed en daarom komt hij hier ook graag. Ook vindt hij het een top locatie, 5 minuutjes op de fiets erheen en rollend naar huis. “De sfeer die er hangt is perfect. Het is altijd gezellig vol en nooit te druk”.


Meer over BarBier ontdekken?

BarBier cafés

Markt 30, Gouda

Bekijk meer:cafés

Platenwinkel Rock Maniac Records

© Guusje Bout

“Ik houd ontzettend veel van platen. Daarom vind ik het ook leuk dat er nu een zaakje is in ‘mijn stadje’ Gouda”, vertelt Laurens. “Thuis heb ik inmiddels meer dan 50 platen. Dus je kan gerust zeggen dat ik ze verzamel”. De zaak is van een jonge eigenaar en dat inspireert Laurens. Hij is zelf ook geïnteresseerd in ondernemerschap en daarom bewondert hij mensen die de stap durven te nemen voor iets waar zij passie voor hebben.


Meer over Rock Maniac Records ontdekken?

Rock Maniac Records speciaalzaken

Gesloten10:00 - 17:00

Markt 11, Gouda

Bekijk meer:speciaalzaken

GOUDasfalt

Foto: Frans Berkelaar via Flickr (CC BY-ND 2.0)

Het ziet er wel wat oud uit. Maar dat zo’n oude bedrijfslocatie is omgetoverd naar een plek voor leuke evenementen is toch geweldig? En juist omdat het nog zo’n uitstraling heeft vindt Laurens het mooi. Hij komt hier dan ook graag, met zijn vriendin en vrienden, als er weer een leuk evenement is georganiseerd. “Er zijn verschillende evenementen, het is dichtbij huis en ze blijven het uitbreiden, zo hebben ze nu zelfs een stadsstrandje aangelegd. Kortom, het is een leuke toevoeging aan Gouda”.


Meer over GOUDasfalt ontdekken?

GOUDasfalt gemeente en lokale diensten

Gouderaksedijk 32, Stolwijkersluis

Bekijk meer:gemeente en lokale diensten

Achter de Sint-Jan

© Guusje Bout

“Achter de Sint-Jan vind ik toch één van de mooiste plekken in Gouda. Als ik daar loop, heb ik het gevoel alsof de tijd 200 jaar heeft stil gestaan”, vertelt Laurens. Hij loopt hier dan ook graag een rondje in zijn pauze. Mooie grachtjes, leuke bruggetjes, een museum café en dat nog in oude staat.


Meer over Sint Janskerk Gouda ontdekken?

Sint Janskerk Gouda bezienswaardigheden

Geopend09:00 - 17:30

Achter de Kerk 2, Gouda

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Lange Groenendaal

© Guusje Bout

Laurens houdt van een authentiek en industrieel interieur. Daarom komt hij graag bij Lange Groenendaal. “In deze straat komen steeds meer leuke winkels die allemaal iets eigens hebben. Het is niet zo standaard als in de stad. Zelf kom ik graag bij ‘heb ik Via’, omdat ik hier allerlei soorten cactussen kan kopen. Het mooie aan deze winkel vind ik dat ze veel verschillende spullen verkopen, maar dat het toch lijkt alsof het allemaal bij elkaar past”.

Lees ook:

hotspots gouda

Remco over zijn Gouda: ‘De kaart heeft een uitgebreid assortiment van vegan hapjes’

De beste tips komen van de locals. Want wie in een stad leeft, weet de allerleukste plekken. Deze we...

Claudia over haar Gouda: ‘Dit is het mooiste en gezelligste terras van Gouda’

De beste tips komen van de locals. Want wie in een stad leeft, weet de allerleukste plekken. Deze we...
Ilona van Blotenburg

Ilona over haar Gouda: ‘Een aanrader is de overheerlijke appeltaart’

De beste tips komen van de locals. Want wie in een stad leeft, weet de allerleukste plekken. Deze we...
lunchen gouda

Lunchen in Gouda? Dit zijn de favoriete plekken van Gouwenaars

Op het terras, in een café of bij een restaurant: er is heel veel keus in Gouda voor een lekkere lun...
Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.