Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kaiya over haar Gouda: ‘Ik heb een leuk team en het is hier heel gezellig’

Door Femke Peeters 2 mei 2020

We wonen in een prachtige stad met heel veel fijne plekjes. Van monumentale panden tot mooie bruggetjes, standbeelden, parken, grachten en pleinen. Daarnaast struikel je in de hele stad – in de binnenstad én alle wijken – haast over de mooie zaken. Van cafés, tot restaurants en winkels. Het zijn er veel te veel om allemaal zelf te ontdekken. Daarom vragen we elke week aan Gouwenaars wat zijn of haar favoriete plekken zijn, want de beste tips komen van de locals.

Geschreven door: Femke Peeters

Door de coronacrisis hebben veel ondernemers in Gouda het moeilijk en sommige zaken hebben zelfs noodgedwongen de deuren moeten sluiten. Dit betekent echter niet dat ze niet meer bestaan, dus tijd om de ondernemers een hart onder de riem te steken. Support your locals en deel ook jouw favoriete plekken in Gouda door dit formulier in te vullen. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Kaiya van der Draai (18)

Kaiya van der Draai
© Femke Peeters

Deze week deelt Kaiya van der Draai haar favoriete Goudse plekjes. Kaiya is – normaal gezien – vaak te vinden bij de tennisvereniging BeQuick. Wanneer ze niet aan het tennissen is, vindt ze het leuk om de Goudse binnenstad in te gaan. De sportkundestudent vindt het heerlijk om hier op het terras te zitten met vrienden, wanneer dit weer mogelijk is. Daarnaast shopt ze graag in Gouda en uitgaan op de zaterdagavonden slaat ze liever niet over! Kaiya woont al haar hele leven in Goverwelle. Met plezier werkt ze daar in het winkelcentrum als caissière.

Wil jij zien wat de favoriete plekken van Kaiya zijn? Swipe dan naar links of klik op de oranje pijltjes.

De Goudse Schouwburg

© Femke Peeters

Eén van Kaiya’s favoriete plekken in Gouda is de Schouwburg. “Ik kom hier een paar keer per jaar”, vertelt ze. “Wat ik fijn vind aan de Schouwburg, is de gastvriendelijkheid van het personeel. Ik word hier altijd erg netjes ontvangen.” Wanneer de voorstelling voorbij is, drinkt Kaiya het liefst nog een drankje bij de bar. Ze kan dan ook niet wachten tot de Schouwburg weer open mag.


Meer over De Goudse Schouwburg ontdekken?

De Goudse Schouwburg theaters

Boelekade 67, Gouda

Bekijk meer:theaters

Casa Chow

casa chow gouda
© indebuurt Gouda

Kaiya drinkt het liefst wat bij Casa Chow. “Ik ken deze plek eigenlijk nog maar net”, vertelt ze. Toen Kaiya’s vriendinnen haar hier een keer mee naartoe namen, ontdekte ze hier de gezellige sfeer. “Bij Casa Chow hebben ze heerlijke cocktails en nacho’s.” Daarnaast vindt Kaiya het heel leuk dat er binnen allerlei spelletjes liggen, die ze met haar vriendinnen kan spelen. “Helaas is de plek tijdelijk gesloten, maar gelukkig kun je er nog wel bestellen. Dat ga ik binnenkort zeker doen!”


Meer over Casa Chow ontdekken?

Casa Chow restaurants en horeca

Geopend11:30 - 02:00

Markt 31, Gouda

Bekijk meer:restaurants en horeca

David’s Gelato

© Femke Peeters

Met lekker weer is Kaiya regelmatig bij David’s Gelato te vinden. “Ik vind dit echt het lekkerste ijs uit Gouda.” De smaken wisselen hier regelmatig en zo is er vaak weer wat nieuws om te proeven. Bij David’s Gelato op de markt is er naast ijs ook een cafeetje. “Dat vind ik een hele leuke plek om te zitten. Nu kan het ijs alleen worden afgehaald, maar wanneer het weer open is, ga ik daar weer lekker in het zonnetje zitten!”


Meer over David’s Gelato Café ontdekken?

David’s Gelato Café

Gesloten10:00 - 22:00

Markt 2, Gouda

Van Bergen IJzendoornpark

© Femke Peeters

“Nadat ik een ijsje heb gehaald bij David’s Gelato, wandel ik graag door naar het Van Bergen IJzendoornpark.” Het park ligt dicht bij de stad en is lopend goed bereikbaar. “Ik kwam hier eerst nooit, maar door de ‘lockdown’ wilde ik een leuke plek om af en toe toch een frisse neus te halen.” Nadat een vriendin van Kaiya deze plek aanraadde, komt Kaiya hier regelmatig om te picknicken. “Met lekker weer kan het hier wat drukker zijn, maar gelukkig is het een redelijk groot park en kan ik dus voldoende afstand houden tot anderen!”

Tennisvereniging BeQuick

© Femke Peeters

Al sinds haar vierde jaar tennist Kaiya bij de vereniging BeQuick. 14 jaar later is ze nog steeds enthousiast lid. “Ik heb een leuk team en het is hier heel gezellig. Ook organiseert de vereniging leuke toernooien waarbij ik er bij één in het bestuur zit.” Kaiya is vaak meerdere keren per week op de baan te vinden, maar door de coronamaatregelen is de tennisbaan even gesloten. “De baan gaat gelukkig binnenkort weer open, dan wil ik hier elke dag vrijspelen.”


Meer over Goudsche Lawn Tennis Club ‘BE Quick’ ontdekken?

Goudsche Lawn Tennis Club ‘BE Quick’ tennisbanen

Sportlaan 6, Gouda

Bekijk meer:tennisbanen

LEES OOK:

Martha over haar Gouda: ‘Ze hebben hier heerlijke broodjes’

De beste tips komen van de locals. Want wie in een stad leeft, weet de allerleukste plekken. Deze we...

Esmée over haar Gouda: ‘Elk item in deze winkel heeft een eigen geschiedenis’

De beste tips komen van de locals. Want wie in een stad leeft, weet de allerleukste plekken. Deze we...

Els over haar Gouda: ‘Je hebt een mooie ruimte waar je in de pauze drankjes kunt drinken’

De beste tips komen van de locals. Want wie in een stad leeft, weet de allerleukste plekken. Deze we...

Charlotte over haar Gouda: ‘Ik kan het niet weerstaan om hier een cocktail te bestellen’

De beste tips komen van de locals. Want wie in een stad leeft, weet de allerleukste plekken. Deze we...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.