Guusje over haar Gouda: ‘Hier drink ik heerlijke cappuccino’s’

Door Guusje Bout 18 mei 2019

De beste tips komen van de locals. Want wie in een stad leeft, weet de allerleukste plekken. Deze week deelt Guusje haar favoriete plekken met ons. Swipe naar links of klik op de pijltjes om al zijn favoriete hotspots te lezen.

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Guusje (24)

Guusje Bout
© Guusje Bout

Ongeveer een jaar geleden verhuisde Guusje voor de liefde naar Gouda. Kort na de verhuizing voelde zij zich al helemaal thuis in de stad. Ze leert langzaam steeds meer mensen kennen, waar ze het goed mee kan vinden. Guusje is een spontaan en enthousiast persoon die erg positief in het leven staat. Ze houdt van reizen, lekker eten en gezelligheid. Thuis op de Cornelis Ketelstraat hebben Guusje en haar vriend een poes genaamd Maccie. Hier moest zij even aanwennen, maar nu kunnen ze niet meer zonder elkaar. Naast genieten van het leven, studeert Guusje met veel plezier Crossmediale Communicatie op de Hogeschool Rotterdam. Voor deze opleiding loopt Guusje nu bij indebuurt stage. In haar eerste week bij indebuurt was ze al reuze enthousiast. Ze leert Gouda nu nog beter kennen.

Brasserie-Bar De Zalm

Friday Afternoon Drink Zalm Gouda Weekendtips
Foto: Het Fotoburo

“Je kan hier lekker lunchen en het personeel is erg vriendelijk, maar eigenlijk kom ik vooral op vrijdag voor de Zalmborrel (Friday Afternoon Drinks)”, vertelt Guusje. De sfeer die er hangt en de gezelligheid met haar vrienden geeft Guusje een goed gevoel. “Ik vind het zelfs zo leuk, dat ik mijn vrienden uit Zoetermeer zover heb gekregen om voortaan ook te komen. Wat wel grappig is, want sommige vrienden lijken het nu leuker te vinden dan ik”.

Wanneer het wat drukker is gaat ook de bar boven open. Je zult haar dan ongetwijfeld boven vinden, dit is namelijk meer haar muziek. “Soms vraag ik een lekker fout nummertje aan en als ik het niet doe, doet mijn schoonzus het wel”, vertelt Guusje lachend.


Meer over Brasserie-Bar De Zalm ontdekken?

Brasserie-Bar De Zalm restaurants en horeca

Geopend09:00 - 02:00

Markt 34, Gouda

Bekijk meer:restaurants en horeca

GOUDasfalt

Foto: Frans Berkelaar via Flickr (CC BY-ND 2.0)

Guusje komt hier graag tijdens Rrrollend Gouda of een ander evenement. “Ik hou van lekker eten en van een drankje, dus hier zal ik altijd op mijn plek zijn”, vertelt Guusje. Na een heerlijk blond of IPA biertje gaat Guusje op jacht naar het eten. Ze haalt dan het liefst geen pizza of patat, maar een lekker stukje vlees “De sfeervolle foodtrucks vind ik ontzettend gaaf. Iedereen heeft zijn foodtruck omgetoverd in een cool wagentje”.

Zelf zou ze het liefst rondrijden in een Volkswagen Camper Vans. “Dat wordt nog even sparen”, lacht Guusje. Na het rondrijden in de camper, zou zij ook wel op een foodtruck festival willen staan. Al weet ze nog niet wat ze dan op het menu moet zetten.


Meer over GOUDasfalt ontdekken?

GOUDasfalt gemeente en lokale diensten

Gouderaksedijk 32, Stolwijkersluis

Bekijk meer:gemeente en lokale diensten

Kleiweg

Kleiweg
© indebuurt Gouda

Na lang denken wist Guusje het: “Eén favoriete winkel kiezen is onmogelijk. Ik kom graag in alle winkels. Daarom is de Kleiweg met alle winkels één van mijn favoriete plekken in Gouda”. De H&M voorbij lopen kan Guusje niet. “Ik moet altijd de H&M even in om te kijken naar de nieuwe collectie of de sale”.

Flying Tiger heeft volgens Guusje een magnetische aantrekkingskracht. “Alle spullen hier zijn leuk om te hebben. Ik kan niet zonder iets te kopen weer naar buiten lopen”. Dan hebben we nog Costes, The Sting, Vero Moda, Only en Etos waar ze graag komt. “Ik zei het al, ik kan gewoon geen favoriete winkel kiezen. Het zijn er te veel om op te noemen”. Na een geslaagde shopsessie, drinkt Guusje nog ergens een bakkie koffie in de stad.


Meer over H&M Kleiweg ontdekken?

H&M Kleiweg kledingwinkels

Geopend10:00 - 17:30

Kleiweg 27-31, Gouda

Bekijk meer:kledingwinkels

Cafeetje Heeeurlijk

Foto: Facebookpagina Cafeetje Heeeurlijk

Dat Guusje van een drankje houdt weten we nu wel, maar ze is minder gek van Nederlandstalige muziek. “Ja, ik weet dat het gek is dat ik naar Cafeetje Heeeurlijk ga, die alleen Nederlandstalige muziek draait, terwijl ik hier niet van hou. Maar ik kan het steeds meer waarderen en de gezelligheid is altijd 100%”.

Zover ze de tekst kan meezingen, zingt ze luidruchtig mee. Tot ze verstoord wordt voor een shotje. Met een vies gezicht vertelt Guusje: “Hè bah, ik vind shotjes altijd zo vies, maar als je met mijn vriend zijn vrienden in Cafeetje Heeeurlijk bent, ontkom je er niet aan”. Vooral de uitstraling van een bruin café is wat Guusje hier zo leuk vindt.


Meer over Cafeetje Heeeurlijk ontdekken?

Cafeetje Heeeurlijk cafés

Geopend12:00 - 01:00

Wijdstraat 2, Gouda

Bekijk meer:cafés

Toff concept

flexwerken Gouda TOFF Concept
Foto: Share foto & videografie

Net begonnen aan haar stage bij indebuurt en nu al verliefd op haar werkplek. “Het is heel anders werken dan op kantoor. Ik hou van dit interieur, er is een onwijs leuke winkel en de dames die hier werken zijn superaardig”, vertelt Guusje. Het winkeltje kende ze nog niet voor ze begon bij indebuurt, die hier hun kantoor hebben. Vanaf huis stapt ze op haar fiets en binnen vijf minuten is ze al bij Toff concept.

“Tijdens mijn stage drink ik hier heerlijke cappuccino’s”. Wel is het elke dag een uitdaging om snel de winkel uit te lopen. Anders zal Guusje ook hier haar geld uitgeven. “De verleiding om hier wat te kopen is zeker aanwezig. Het zijn namelijk leuke spullen en betaalbaar”.


Meer over TOFF Concept ontdekken?

TOFF Concept conceptstores

Geopend09:00 - 17:00

Zeugstraat 64, Gouda

Bekijk meer:conceptstores

Lees ook:

Laurens Bogaard

Laurens over zijn Gouda: ‘De sfeer die hier hangt is perfect’

De beste tips komen van de locals. Want wie in een stad leeft, weet de allerleukste plekken. Deze we...
hotspots gouda

Remco over zijn Gouda: ‘De kaart heeft een uitgebreid assortiment van vegan hapjes’

De beste tips komen van de locals. Want wie in een stad leeft, weet de allerleukste plekken. Deze we...

Claudia over haar Gouda: ‘Dit is het mooiste en gezelligste terras van Gouda’

De beste tips komen van de locals. Want wie in een stad leeft, weet de allerleukste plekken. Deze we...
Ilona van Blotenburg

Ilona over haar Gouda: ‘Een aanrader is de overheerlijke appeltaart’

De beste tips komen van de locals. Want wie in een stad leeft, weet de allerleukste plekken. Deze we...
Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.