Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eva over haar Gouda: ‘Ik vind de sfeer er heel fijn en de bediening is goed’

Door Eva van Dantzig 4 juli 2020

We wonen in een prachtige stad met heel veel fijne plekjes. Van monumentale panden tot mooie bruggetjes, standbeelden, parken, grachten en pleinen. Daarnaast struikel je in de hele stad – in de binnenstad én alle wijken – haast over de mooie zaken. Van cafés, tot restaurants en winkels. Het zijn er veel te veel om allemaal zelf te ontdekken. Daarom vragen we elke week aan Gouwenaars wat zijn of haar favoriete plekken zijn, want de beste tips komen van de locals.

Door de coronacrisis hebben veel ondernemers in Gouda het moeilijk en sommige zaken hebben zelfs noodgedwongen de deuren moeten sluiten. Support your locals en deel ook jouw favoriete plekken in Gouda door dit formulier in te vullen.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Eva van Dantzig (26)

Eva van Dantzig | ©indebuurt Gouda

Eva woont sinds haar geboorte al in Gouda. Ze groeide op in het centrum en woont sinds een paar maanden samen met haar vriend Esli en puppy Guusje in Korte Akkeren. “Gouda is mijn thuis en ik zou voor geen goud willen verhuizen naar een andere stad. Ik vind het heerlijk om binnen 5 minuten naar de Markt te lopen en (bijna) al mijn familie woont hier.” Dit zijn de favoriete plekken van Eva.

Appel & Ei

©indebuurt Gouda

Kleding is één van de dingen waar Eva gek op is. “We zijn afgelopen maart verhuisd en ik moest toen van mezelf mijn kledingkast eens goed uitzoeken. Er zaten nog heel veel mooie items tussen, maar ik droeg ze niet. Bij Appel & Ei kun je jouw kleding een tweede leven geven. Zij verkopen het voor je en je krijgt 40 procent van de opbrengst. Ik heb laatst weer een hele volle tas ingeleverd. Echt een top winkel!”


Meer over Appel & Ei Gouda ontdekken?

Appel & Ei Gouda kledingwinkels

Korte Tiendeweg 18, Gouda

Bekijk meer:kledingwinkels

Brokken & Zo

©indebuurt Gouda

Sinds Eva een puppy heeft, is ze regelmatig te vinden bij Brokken & Zo. “Ik kom in beide winkels, in de stad en de XL versie aan de Burgemeester van Reenensingel. Ze geven je supergoede adviezen en ze hebben er zó veel!”


Meer over Brokken & Zo xs ontdekken?

Brokken & Zo xs dierenwinkels

Gesloten09:00 - 17:00

Nieuwe Markt 8, Gouda

Bekijk meer:dierenwinkels

Slingerland

Slingerland Zonnebloemen Gouda
©indebuurt Gouda

“Ik houd van verse bloemen.” Zonnebloemen, een veldboeket of een cadeautje voor iemand, Eva komt graag bij Slingerland. “Ik kan echt heel erg genieten van een mooie bos bloemen op tafel en ik geef ze ook graag cadeau aan mensen.”


Meer over Slingerland ontdekken?

Slingerland bloemisten

Gesloten09:00 - 18:00

Nieuwe-Marktpassage 1, Gouda

Bekijk meer:bloemisten

Reeuwijkse Plassen

©indebuurt

Met een hond ben je natuurlijk vaak buiten te vinden, ze moeten tenslotte uitgelaten worden. “Ik loop elke dag met Guusje langs de Gouwe, maar ook een rondje Reeuwijkse Plassen is een favoriet van ons. Ze wordt steeds groter, dus de wandelingen worden ook steeds langer. Eigenlijk ontdek ik nu pas hoe prachtig de natuur in en rondom Gouda is.”

Casa Chow

© Nick van Rookhuizen

“Dit blijft toch echt één van mijn meest favoriete plekjes om te borrelen of dineren. Ik vind de sfeer er heel fijn, de bediening is goed en het eten heerlijk! Mijn favoriete drankje is de Goodmorning Sunshine, die moet je echt eens proberen!”


Meer over Casa Chow ontdekken?

Casa Chow restaurants en horeca

Gesloten11:30 - 02:00

Markt 31, Gouda

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

bbq boot reeuwijk

Hoe chill! Op de Reeuwijkse Plassen drijft nu een barbecuerestaurant

Lekker ronddobberen op de Reeuwijkse Plassen, welke Gouwenaar heeft dit niet gedaan? Een bootje, ver...

Weersverwachting in Gouda: ‘Eind juli wordt het zeer warm’

Juli; de eerste maand van de zomervakantie. Sommige Gouwenaars durven het aan om de grens over te ga...

Gaaf! Dit kaartje laat precies zien hoe oud jouw huis is

Heb je geen flauw idee in welk jaar je huis gebouwd is en wil je dat wel eens weten? Geen probleem: ...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.