Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De wijk van Nico: ‘Ondanks alle negatieve publiciteit over deze buurt, woon ik hier graag’

Door Femke Peeters 24 oktober 2020

Met zijn middeleeuwse straten, gotische Stadhuis en historische panden is de binnenstad van Gouda echt een plaatje om te zien. Toch is Gouda veel groter dan alleen het gedeelte binnen de singels. We hebben prachtige groene wijken, gezellige arbeidersbuurtjes en vooral veel gezellige inwoners.

In de buurt Vreewijk ligt de Dunantsingel. In deze straat woont Nico Slappendel al ruim twintig jaar. En al bijna zijn hele leven woont hij in deze buurt. Hij is geboren op de Sportlaan en daarna verhuisd naar de Dobbestraat. “Later heb ik even in een andere wijk gewoond, maar al snel zijn we verhuisd naar de Dunantsingel. We wonen hier met heel veel plezier.”

(Tekst gaat verder onder de foto).

Dunantsingel © Femke Peeters

Negatief imago

Nico vertelt dat hij het een fijne wijk vindt. “Het is hier groen en er is veel ruimte. Hier zijn meerdere speeltuinen, dus het is ook leuk voor kinderen. Ondanks alle negatieve publiciteit over deze buurt, woon ik hier graag.” Nico vindt er ergens een kern van waarheid in zitten, maar de afgelopen jaren is er veel veranderd. “Vroeger stonden hier meer flats dan nu. Dit zorgde ervoor dat er hier een opstapeling was van te veel mensen. Daarnaast waren er veel plekken voor hangjongeren. Dat is nu heel anders. Er is veel aan gedaan om het negatieve imago te verbeteren. Zo zijn er een aantal hele goede wijkagenten die ervoor hebben gezorgd dat het steeds beter gaat. Dat werpt nu zijn vruchten af. In deze buurt woont tegenwoordig een heel andere populatie en het is een plezierigere wijk geworden.”

Nieuwbouw

Daarnaast is er hier tegenwoordig veel nieuwbouw te vinden. “De Leo Vromantoren vind ik een hele mooie plek geworden met de supermarkten die hierbij staan. Ook zijn hier Marokkaanse winkels die het volgens mij heel goed doen.” Naast de nieuwbouw zijn er ook andere leuke plekken te vinden in deze buurt, volgens Nico. “Zo zat ik hier vroeger in de scoutingsgroep. Hier had ik het altijd heel leuk en nu zitten mijn drie kinderen in deze groep. En achter deze club bevindt zich het Baden Powellplantsoen, waar ik graag doorheen wandel.”

(Tekst gaat verder onder de foto).

Leo Vromantoren © Femke Peeters

Wijkteam

Nico merkt dat het een wijk is met veel verschillende soorten mensen. “De mensen die hier wonen zijn heel divers. Het gaat van jong naar oud en de bewoners zijn van veel verschillende afkomsten. Ik ben lid van het wijkteam en merk hierdoor dat iedereen met veel plezier in deze buurt woont. We hebben contact met verschillende gemeenschappen die hier wonen. En de mensen die hier zijn opgegroeid, praten nog steeds met veel plezier over deze wijk!”

Dit is mijn wijk

Ben jij ook trots op je buurtje of je wijk? En wil je er graag over vertellen? Meld je dan aan via [email protected] en wie weet straalt jouw wijk wel in deze nieuwe rubriek.


Lees ook...

De wijk van Martha: ‘Ik ben hier niet bang en kan ’s avonds gewoon over straat’

Met zijn middeleeuwse straten, gotische Stadhuis en historische panden is de binnenstad van Gouda ec...

Gezocht: Gouwenaars die graag iets willen vertellen over hun buurt of wijk

Met zijn middeleeuwse straten, gotische Stadhuis en historische panden is de binnenstad van Gouda ec...

Meer over

Favorieten van

adv.