Tineke over haar Gouda: ‘Nu ik hier ook werk leer ik Gouda echt kennen’

Aangeboden door De Goudse Schouwburg 1 december 2018

De echte ins en outs van een stad komen natuurlijk van de locals. Wie in een stad leeft, weet daar als geen ander over te vertellen. Tineke is sinds kort de nieuwe directeur van De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda. “Ik woon hier nu vier jaar, maar pas nu ik hier ook werk leer ik de stad echt kennen.”

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Tineke (54)

Foto: indebuurt Gouda

“Ik kwam eigenlijk per toeval in Gouda terecht”, vertelt Tineke met een grote glimlach. “Voor ik ging werken voor de Goudse Schouwburg en Cinema Gouda werkte ik voor twee theaters in Zoetermeer en Alphen. Ik wilde eigenlijk niet kiezen tussen één van de steden en ging op zoek naar een middenweg. Zo kwam ik in Gouda terecht.”

Op de fiets naar de Schouwburg

“Het is heerlijk dat ik nu zo dicht bij mijn werk woon. Ik kan gewoon op de fiets!” Tineke heeft niet heel veel vrije tijd. “Naast de reguliere werktijden ben ik ook nog twee tot drie avonden in de week in de Schouwburg te vinden. Als ik dan een keer twee of meer dagen achter elkaar vrij ben zoek ik mijn rust in Zeeland.” Tineke komt uit Goes en vindt het eerlijk om de rust van de natuur op te zoeken bij haar vakantiewoning in de provincie.

De zijstraatjes zijn het leukst

“Het allerleukste van Gouda vind ik de zijstraatjes. Daar vind je de bijzondere kleine winkeltjes met unieke producten. Daar hou ik van”, zegt Tineke.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Goudse Schouwburg. Meer over De Goudse Schouwburg ontdekken?

De Goudse Schouwburg theaters

Boelekade 67, Gouda

Bekijk meer:theaters

De Chocoladefabriek

Chocoladefabriek Gouda favorieten van Eva
Foto: Facebook Kruim

“Ook dit was weer een gevalletje ‘per ongeluk’. Ik vergat weleens om boodschappen te doen voor de zondag (destijds waren de supermarkten nog niet op zondag open) en moest op de een of andere manier toch aan vers brood zien te komen. Zo kwam ik bij De Chocoladefabriek terecht.”

“Sindsdien sleep ik iedereen mee naar deze plek. Je kunt er lekker lunchen en in de zomer zit je heerlijk op het terras met de grote bomen die voor voldoende schaduw zorgen.”


Meer over Kruim ontdekken?

Kruim cafés

Nu open09:00 - 21:00

Klein Amerika 20, Gouda

Bekijk meer:cafés

Het Houtmansplantsoen

houtmansplantsoen Gouda favoriet Saskia
Foto: Wikipedia | Publiek Domein

“Als ik niet de mogelijkheid heb om naar Zeeland te gaan, zoek ik in Gouda de natuur op. Even geen mensen om me heen, maar rust. Een wandeling langs de singels en door het Houtmansplantsoen staat daarom regelmatig op de planning. Ik vind het heerlijk om even op een bankje te gaan zitten en te genieten van alles om mij heen.”

“Ik kan ook heel blij worden van de mooie grachten in Gouda. Pas als je tijd neemt om echt even een stuk door Gouda te wandelen zie je hoe mooi het is. Ook maak ik zomers vaak het welbekende rondje Reeuwijkse Plassen”, vertelt Tineke.

Boekhandel Verkaaik

Foto: Google Streetview

“Ik hou van lezen en vind een boek erg leuk om cadeau te geven en te krijgen. Daarom ben ik regelmatig te vinden bij Verkaaik aan de Lange Tiendeweg. Het is een hele fijne en ruime boekhandel, eigenlijk vind ik er altijd wel iets. Van reisgidsen tot kookboeken.”


Meer over Boekhandel Verkaaik ontdekken?

Boekhandel Verkaaik boekhandels

Nu open09:00 - 21:00

Lange Tiendeweg 35, Gouda

Bekijk meer:boekhandels

Kichi Sushi

Kichi Sushi Gouda
Ter illustratie Foto: Unsplash

“Hier eet je gewoon echt de lekkerste sushi van Gouda. Het is echt waanzinnig goed en vind het heerlijk om vrienden mee te nemen naar dit restaurant”, zegt Tineke.

“Ook vind ik de Lichtfabriek (LF Gouda) een fijne plek om af te spreken. Het is een prachtig industrieel gebouw met zijn hoge plafonds en originele details.”


Meer over Kichi ontdekken?

Kichi sushi restaurants

Nu open12:00 - 22:00

Sint Anthoniestraat 14, Gouda

Bekijk meer:sushi restaurants

De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda

Cenima Gouda favorieten Gouda
Foto: Facebook Cinema Gouda

Uiteraard zijn de schouwburg en de bioscoop ook plekken waar ze graag komt Tineke. “Ik woon hier bijna”, zegt ze lachend. Maar naar welke voorstelling zouden we moeten zien? Dat is de vraag. “Eric Vloeimans & Juan Pablo Dobal, dat is echt een aanrader.”

“Wat betreft de film zou ik gaan voor Bohemian Rapsody – als je hem nog niet gezien hebt – deze film is echt enorm populair.”


Meer over Cinema Gouda ontdekken?

Cinema Gouda bioscopen

Op aanvraag

Burgemeester Jamessingel 25, Gouda

Bekijk meer:bioscopen

Lees ook:

7 x dit is waarom je liever in Gouda woont dan in Rotterdam

Rotterdam leuker dan Gouda? Dacht het niet! Er zijn namelijk genoeg redenen waarom je in de Kaasstad...

8 x hier drink je lekkere chocolademelk in Gouda

De dagen worden kouder, de drankjes des te warmer. In Gouda zijn er genoeg plekken voor een lekkere ...
xavier-pocorni gouwenaar favorieten

5 x hier gaan Goudse locals graag uit eten

Wil je uit eten maar weet je niet waar? We interviewden de afgelopen maanden een hoop Goudse locals ...

 

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.