De favorieten van Nikk: ‘Wat is er leuker dan mensen kijken op de Markt?’

Door Eva van Dantzig 13 januari 2018

Deze week vertelt Gouwenaar Nikk Willems indebuurt over zijn favoriete hotspots in Gouda. Nikk is 29 jaar en woont in de wijk Bloemendaal.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Nikk Willems

Nikk Willems favorieten van Gouda

Museumhaven

Museumhaven Gouda
Foto: VVV Gouda

“De Museumhaven is mijn eerste favoriet. Jaren lang ben ik actief geweest op en rond het water. In combinatie met mijn passie voor sleutelen en leren was ik regelmatig te vinden in de Museumhaven. Ik ken meerdere bewoners daar en helpen met klussen aan die oude schuiten was dan ook een terugkerende reden om weer naar de haven te gaan. Hoewel ik er tegenwoordig minder te vinden ben, stop ik altijd nog wel eventjes als ik langs de haven rijd. Het is een plek met goede herinneringen”, vertelt Nikk.

Kaldi

kaldi-koffie Gouda favorieten van
Foto: Facebook Kaldi Gouda

“Koffiewinkel Kaldi is een klein winkeltje – naast de Lucardi – met een prachtig uitzicht op het Oude Stadhuis. Ik kwam het winkeltje jaren terug tegen toen ik voor mijn werk door de binnenstad reed. Ik werd opgehouden door een vrachtwagen die aan het lossen was en zag de toen net geopende winkel. Uit nieuwsgierigheid ben ik naar binnen gelopen. Het kleine winkeltje biedt meer dan alleen koffiebonen en thee. Je kan er lekker rustig zitten, wordt geweldig geholpen en bij de koffie zit altijd iets lekkers.”

Kaldi Gouda koffiebars

Nu gesloten09:30 - 17:30

Markt 75, Gouda

Bekijk meer:koffiebars

De Markt

Markt Gouda favorieten van
Foto: ANP

“Welke Gouwenaar kent hier geen goede verhalen over? De plek waar een ieder wel eens in diverse toestanden overheen gestruind is. De plek waar de kermis altijd staat, waar alle terrassen op uit kijken. Wat is er leuker dan mensen kijken die over de Markt lopen? De diversiteit van Gouda komt samen op de Markt. Het is de perfecte plek om te zien wat Gouda eigenlijk allemaal in huis heeft.”

Marktplein Gouda

Ons Marktplein: vijf redenen waarom het top is!

Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van onze stad. Er is altijd van a...

De Lange Tiendeweg

Lange Tiendeweg 44 te huur winkel Gouda
Foto: Funda

“De Lange Tiendeweg is voor mij het begin van de stad. Jarenlang heb ik namelijk gewoond op de Joubertstraat en als ik de stad in wilde kwam ik binnen via de Lange Tiendeweg. Je vindt er diverse leuke winkeltjes, waarvan vele er al jaren zitten. De Candyshop, waar ik als kind voor 5 gulden 500 gram snoep mocht halen na gitaarles. Of banketbakkerij Herfst, de winkel voor alle lekkere gebakjes, chocolade en taarten. En natuurlijk niet te vergeten, ’t Kaaswinkeltje. De winkel waar je moet zijn als Gouwenaar – ook als toerist natuurlijk – om alles te horen en proeven over kaas. De uren en dagen die ik in deze straat heb doorgebracht zijn ontelbaar geworden.”

Stad Centrum Gouda

Mysterie: Waar heeft de Tiendeweg zijn naam aan te danken?

In de rubriek ‘Goudse mysteries’ lossen we elke week een Gouds raadsel op. Dingen die je altijd al h...

De favorieten van vorige week gemist? Kijk hier!

Wat zijn jouw favorieten in onze leuke stad? Deel ze via dit handige invulformulier met de redactie en wie weet sta jij hier volgende keer.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.