Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Diederik komt elke week bij Belvedère: ‘Mijn bijnaam is Duvel, je kan wel raden waarom…’

Aangeboden door Belvedère 7 september 2019

Belvedère is niet meer weg te denken aan de Goudse Markt. De zaak bestaat al meer dan 150 jaar en dat maakt het één van de oudste horecazaken van Gouda. In al die jaren is de verzameling aan vaste gasten behoorlijk uitgebreid. Diederik Carlier (54) is één van die vaste gasten die elke week met een biertje op het terras plaats neemt.

Diederik woont in Reeuwijk, maar stapt zo’n drie keer per week op de fiets richting Belvedère. “Sinds 2011 kom ik hier echt elke week. Daarvoor ook weleens, maar niet zo vaak. Ik zit hier om te kunnen ontspannen en te genieten van een lekker biertje.” Ook neemt Diederik regelmatig vrienden, collega’s en familie mee voor een drankje bij de Goudse horecazaak. “Ik vind het terras echt een fijn plekje. Je hebt overzicht en je kunt lekker mensen kijken. Ik heb dan ook zo mijn voorkeursplekje, met mijn rug naar de zaak aan een van de achterste tafels.”

‘Eigenlijk zou hij een naamplaatje moeten krijgen’

Een flesje Duvel zonder glas

“Eigenlijk zou hij een naamplaatje moeten krijgen op een van de tafels”, grapt eigenaar Luuk Sluyter. “Diederik is echt een hele fijne gast. We kunnen het samen uren over sport hebben, maakt niet uit welke: Diederik is overal van op de hoogte. En hij hoeft natuurlijk nooit te vertellen wat hij wil drinken, want iedereen weet dat. Duvel, zonder glas. Vandaar dat iedereen hem ook Diederik Duvel noemt. Hij staat zelfs zo in mijn telefoon.”

Tekst gaat verder onder de foto.

vacatures in gouda
Foto: Facebookpagina Belvedère

“Ik zit hier vaak op donderdag, vrijdag en zaterdag”, vertelt Diederik. Op donderdag eet hij vaak een hapje mee en in het weekend verzamelt zich soms een heel clubje vaste gasten op het terras van Belvedère. “Je leert mensen echt kennen als je ze elke week even spreekt. Zo is er heel vast clubje ontstaan dat vaak op zaterdag met elkaar op het terras zit.” Waarom Diederik al zolang bij Belvedère komt? “Het personeel is heel aardig, de service is goed en het is er altijd gezellig. Iedereen maakt een praatje met elkaar en ze vinden het oprecht leuk om je elke week weer te zien.”

‘Voor elke euro krijgt je één punt’

Punten sparen

Bij Belvedère hebben ze een puntenspaarsysteem en Diederik is één van de diehard spaarders. “Bij elke euro die je uitgeeft spaar je één punt. Zo kun je bijvoorbeeld sparen voor een gratis kopje koffie of een dinerbon van € 50,-. De meeste mensen wisselen hun punten is als ze er een paar honderd hebben, maar Diederik niet. Die spaart gewoon door tot 10.000 punten”, vertelt Luuk. “Over de eerste 10.000 punten heb ik zo’n anderhalf jaar gedaan. Daar kon ik toen gratis van eten. Ik zit nu ook alweer bijna op dat aantal, hoor”, zegt Diederik lachend. En ja hoor, Luuk scant de pas van Diederik en al snel verschijnt er een puntenaantal van 9.228 op de display. “Ik ben één keer mijn portemonnee verloren toen ik op de fiets stapte. Toen ik erachter kwam dat ik hem echt kwijt was, was mijn eerste gedachte: mijn Belvedère pas!”

Het verkeerde scheerapparaat

Je maakt natuurlijk heel veel mee als je al acht jaar elke week bij dezelfde zaak komt. “Een paar weken terug had een oudere man – die hier ook altijd komt – een scheerapparaat gekocht. Tenminste, dat dacht hij. Het was namelijk een tondeuse. Ik ben toen samen met een andere vaste gast teruggegaan naar de Blokker om het apparaat om te ruilen. Ik heb toen gezegd dat mijn vader perrongelijk het verkeerde had gekocht. Een paar minuten later stonden we weer bij Belvedère met het goede scheerapparaat”, vertelt Diederik met een grote glimlach op zijn gezicht.


Meer over Belvedère ontdekken?

Belvedère lunch

Geopend10:00 - 22:00

Markt 45, Gouda

Bekijk meer:lunch

Lees ook:

brand belvedere Gouda

Bijzonder om te zien: Belvedère bestaat al 150 jaar en zo zag het er vroeger uit

Belvedère bestaat al meer dan 150 jaar en dat maakt het een van de oudste horecazaken van Gouda. Doo...
Belvedère Gouda

Kelly, Fabian en Djuri werken al jaren bij Belvedère: ‘Er zat een vrouw met een slang om haar nek op het terras’

Belvedère bestaat al 150 jaar en is een begrip in Gouda. "We werken eigenlijk al jaren met een behoo...
Borwnies&downieS

5 x ontbijten buiten de deur in Gouda

Als je net geen zin hebt om een eitje te bakken, dan kun je gelukkig op genoeg plekken terecht in de...

adv.