Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Danique en Florine bouwen een online escaperoom: ‘Een Harry Potter-thema bestond nog niet’

Door Kirsten Spooren 2 juli 2020

In de eerste weken van de intelligente lockdown, zochten veel mensen naar een nieuwe hobby. Twee vriendinnen uit Waddinxveen gingen ook de coronaverveling te lijf: zij bouwden een Harry Potter Escaperoom.

Florine Komen (24) en Danique Valstar (24) kwamen allebei thuis te zitten door de coronacrisis. Lessen gingen niet door en het werk sloot de deuren. “Danique was net verhuisd naar Rotterdam en daardoor konden we elkaar niet zien. Om toch iets samen te kunnen doen, begonnen we online escaperooms te spelen”, vertelt Florine. “Daarbij viel het op dat er helemaal geen escaperoom bestond met een Harry Potter-thema. Het begon eigenlijk als grap, maar we zijn toen direct begonnen met het uitdenken van de escaperoom.”

Aardig klusje

Al snel werd het een serieuze bezigheid. “We hebben er vier weken aangewerkt”, legt Florine uit. “Het begon met het uitdenken van het verhaal en de puzzels, maar er moest natuurlijk ook een site komen. Danique was verantwoordelijk voor het design van de website en ik voor de storytelling. Met hulp van de vriend van Danique en veel onderzoek, hebben we zelf een website gebouwd met HTML. Elke dag hebben we aan de escaperoom gewerkt.”

‘Sommige puzzels waren zo moeilijk, dat wij de oplossing ook niet meer wisten’

De meiden vonden het nog best lastig om de puzzels te bedenken. “Gewone escaperooms hebben bijvoorbeeld een geheime deur die je dan moet vinden en openen. Dat kan online niet. Ook wil je niet dezelfde puzzel herhalen. Het is heel veel nadenken en brainstormen. We hebben er soms echt hoofdpijn van gehad. De puzzels zijn ook uitvoerig getest. Sommige waren zo moeilijk dat we zelf niet eens de oplossing meer wisten.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

© The Hogwarts Escape

Harry Potter

The Hogwarts Escape, zoals de escaperoom heet, ziet er professioneel uit. “Als je het doet, doe het dan goed”, zegt Florine en ze moet lachen. “Het was erg leuk om de escaperoom te bouwen en überhaupt met iets bezig te zijn. Ik vond het ook erg fijn om iets samen te doen met Danique. We zijn gegroeid met de boeken en films van Harry Potter en het is een hele mooie wereld om mee te werken voor een escaperoom. Het hele sfeertje is gewoon heel leuk.”

‘Het is leuk om het spel met vrienden op te lossen’

Wie nu denkt ‘leuk, ik heb zo pauze dus ik ga hem even spelen’ – think again. De escaperoom is niet een puzzel die je even binnen een half uurtje oplost. “Dat dacht een vriend van ons ook”, zegt Florine. “Maar het spel duurt twee tot drie uur. Je moet er ook echt goed voor gaan zitten, want de puzzels zijn niet eenvoudig. Het is ook leuk om met vrienden te doen en er een leuk avondje van te maken.”

Engels spelletje

De Harry Potter Escaperoom is voor iedereen gratis te spelen, maar het spel is wel in het Engels. “Dit is een bewuste keuze geweest, om meer mensen te bereiken. Een Amerikaanse Harry Potter website heeft ons geïnterviewd en daarmee hadden we in de eerste week direct meer dan achtduizend spelers. Grappig hoe zoiets kan ontstaan.”

Hoe heeft het coronavirus jouw dagelijkse leven beïnvloed? We zijn op zoek naar persoonlijke verhalen achter het nieuws, dus heb je iets te vertellen over hoe het coronavirus jouw dagelijks leven beïnvloedt, neem dan contact met ons op.


Lees ook...

bbq boot reeuwijk

Hoe chill! Op de Reeuwijkse Plassen drijft nu een barbecuerestaurant

Lekker ronddobberen op de Reeuwijkse Plassen, welke Gouwenaar heeft dit niet gedaan? Een bootje, ver...

Lekker eropuit: 6 x de mooiste dorpen rondom Gouda

Weet je wat wij zo speciaal vinden aan Gouda? We behoren toe tot de randstad, maar toch worden we om...

Van rooftopbar tot arcadehal: dit willen wij ook in Gouda

Begrijp ons niet verkeerd: Gouda is de allerfijnste plek om te wonen. Toch zien wij hotspots in ande...

adv.