Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Charlie (24) werkt bij Lidl: ‘Mensen raken geïrriteerd door lege schappen en krijgen ruzie’

Door Eva van Dantzig 27 maart 2020

Charlie Hahlen is 24 jaar en werkt al acht jaar bij de Lidl aan de Westerkade. Vanwege de coronacrisis en de daarbij behorende maatregelen is het erg druk in de supermarkt. “Normaal werk ik één dag in de week, maar vanwege de drukte zijn dat er nu vier geworden.”

Toen bekend werd dat er in Nederland ook mensen besmet waren met het COVID-19 virus, gingen veel mensen extra boodschappen inslaan. “Het eerste weekend dat mensen gingen hamsteren was echt bizar. Om 08.00 uur ’s ochtend waren er net zoveel mensen in de winkel als normaal gesproken om 12.00 uur.”

Net zo druk als de dagen voor kerst

Vanwege de drukte ontstonden er ook wat opstootjes in de winkel. “Dit ging met name om de anderhalve meter afstand waar sommige mensen zich niet aan hielden. Zo ontstonden er discussies en soms zelfs ruzies tussen klanten.” Deze drukte hield de eerste week ook aan. “In die week was de drukte te vergelijken met de dagen voor kerst. Alleen waren we er in dit geval niet op voorbereid”, vertelt Charlie. Het was daarom voor de medewerkers erg moeilijk om de schappen bij te vullen. “Vulde je een schap met een paar dozen aan, waren ze binnen een paar seconde weer leeg.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Lidl Westerkade op 14 maart 2020 ©Raymond Aarsman via Twitter

“De eerste dagen merkten we dat klanten geïrriteerd raakten door de legen schappen. Gelukkig kregen we later ook veel positieve reacties en mensen waren begripvol. Ze waardeerden het dat we zo hard werkten om alles weer aan te vullen.”

Besmettingsgevaar

Of Charlie zelf bang is besmet te raken door het vele contact dat zij heeft in de winkel? “Ja, dat ben ik zeker. Ondanks dat er elke keer nieuwe maatregelen bijkomen, blijft de kans om besmet te raken groot. Bij de kassa voel ik mij een stuk veiliger, dan wanneer ik vakken moet vullen. Als iemand iets wil vragen, merken we dat de afstand van anderhalve meter snel wordt vergeten.”

De Lidl aan de Westerkade doet er alles aan om besmetting te voorkomen. “Er hangen schermen voor de kassa, medewerkers dragen gele hesjes en we hanteren een deurbeleid. Er mogen niet meer dan 149 klanten tegelijk de winkel in en iedereen moet met een karretje naar binnen.”


Meer over Lidl Westerkade ontdekken?

Lidl Westerkade supermarkten

Gesloten08:00 - 20:00

Westerkade 4, Gouda

Bekijk meer:supermarkten

adv.