Barman Jordi: ‘zowel vrouwen als mannen staan soms ineens halfnaakt op de bar’

Door Eva van Dantzig 10 januari 2018

Ook in 2018 gaan we gewoon weer lekker door met deze rubriek. De man of vrouw achter de bar: degene die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. Iedere week benoemen we een nieuwe ‘barman of vrouw van de week’. Deze week spraken we Jordi Bizid (21), werkzaam bij Woodies/Lobbes.

“In iedere zaak heb je wel eens iets geks, bijvoorbeeld vrouwen en/of mannen die ineens halfnaakt op de bar staan of gasten die het lef hebben om een gratis drankje te vragen. Gasten die uit volle borst en luidkeels ‘bloed, zweet & tranen’ of ‘you’ll never walk alone’ mee staan te schreeuwen en af en toe wel eens een opstootje. Het hoort er allemaal bij”, vertelt Jordi.

Ik heb mij ouder voorgedaan dan dat ik was

We horen van veel horecawerknemers dat ze op vroege leeftijd het vak zijn ingerold en ook bij Jordi is dat het geval. “In 2010 ging ik met mijn ouders op vakantie naar Spanje. Ze waren daar op zoek naar een Nederlandse medewerker. Ik was toen nog maar net 13 jaar. Ik vertelde dat ik veel ouder was en dat geloofden ze. Ik kreeg de baan en zo begon het allemaal.”

Barman van de week Gouda
Foto: Woodies

“Ook in Gouda kwam ik vrij snel in de horeca terecht. Ik sta namelijk liever achter de bar dan ervoor. Mensen bedienen en zorgen dat ze een leuke avond hebben vind ik gewoon echt heel tof om te doen! De interactie met gasten, alle soorten drankjes, de gezelligheid binnen een team en de combinatie tussen zo veel mogelijk gasten in een hoog tempo bedienen en zelf ook nog eens los gaan achter de bar, dat zijn voor mij de redenen waarom ik dit werk doe!”

‘Ik probeer voor iedereen een feestje te bouwen’

Momenteel is Jordi fulltime werkzaam als bedrijfsleider bij de Woodies/Lobbes. “In de Woodies is het altijd hard werken. Hoe drukker, hoe harder ik mee ga zingen en dansen, terwijl ik dan ook nog zoveel mogelijk mensen probeer te helpen. Ook is het voor mij een uitdaging iedereen met lach weer verder de nacht in te sturen met een grapje of een stommiteit. In de Lobbes helpen mijn vlotte babbel, mijn – vaak flauwe – humor en kennis van de gasten mij veel. Hoe leuk is het als je als gast je vaste café binnenkomt en de barman zet zonder vragen het drankje dat je wilde bestellen voor je neus. Een goede barman weet met wie hij te maken heeft, weet wanneer hij een babbel kan maken met gasten en wanneer hij vol gas door moet.”

I’m dreaming of a…

“Over 10 jaar hoop ik mijn droom waargemaakt te hebben. Mijn eigen zaak, een tweedeling tussen een discotheek en een restaurant/brasserie/bistro. Niet een ruimte die ’s avonds omgebouwd moet worden, maar aan de ene kant van het gebouw de discotheek en aan de andere kant het eetgedeelte. Het liefst zelfs nog in het buitenland! Ach ja, het is een droom….”

De barman van vorige week al gelezen?

barman van de week Gouda Youssef

Barman Youssef (32): ‘Gouda culinair op de Markt, dat was echt een feestje’

De man of vrouw achter de bar: degene die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voele...
Eva van Dantzig - Geplaatst op 20 december 2017

Woodies Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Zeugstraat 5, Gouda

Bekijk meer:Permanent gesloten