Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

10 x de populairste meisjesnamen in Gouda

Door Kirsten Spooren 3 juli 2020

Inspiratie nodig? Of gewoon heel benieuwd hoe jouw stadsgenoten hun kinderen noemen? Dit zijn de populairste meisjesnamen die je in Gouda het meest tegenkomt. Ook leuk om gewoon lekker doorheen te scrollen natuurlijk.

Bron: Meertens Instituut 

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Noa

Op nummer tien staat de prachtige naam Noa. Deze naam is afgeleid van Noach en betekent ‘rust, troost’. De naam is populair als meisjesnaam, maar wordt ook aan jongens gegeven. Noach kreeg van God de opdracht een ark te bouwen en overleefde daarin de zondvloed.

Lotte

Veel meisjes in Gouda heten Lotte. Lotte komt van de naam Charlotte. Dit is de Franse, vrouwelijke vorm van de naam Karel. Deze Germaanse naam betekent ‘man, vrije man (niet van adel)’. Lotte kan dus geïnterpreteerd worden als ‘vrije vrouw’.

Fenna

Fenna is een hele mooie Friese naam, die ook veel voorkomt in ons Goudse. De naam is afgeleid van Femme/Frede en betekent ‘vrede, bescherming’.

Lieke

Grote kans dat jij een meisje kent met de naam Lieke. Deze populaire naam is afgeleid van namen zoals Julia, Angelique en Cornelia. De naam komt oorspronkelijk veel voor in Friesland.

Sophie

Soof, Sophia, Sofia, Fie, Fietje…. deze naam kent veel vormen! Deze populaire naam komt van het Griekse woord Sophia (σοφια), dat wijsheid betekent.

Sara

Sara, Saar, Saartje of Sarah is een Hebreeuwse meisjesnaam, afgeleid van sjar. Dit betekent in vrouwelijke vorm ‘vorstin’. In de Bijbel is Sara de vrouw van Abraham en de naam is al sinds de 12e eeuw populair in Nederland.

Julia

Veel meisjes in Gouda heten Julia. De naam is de vrouwelijke vorm van Julius en is afgeleid van Gens Julia. Dit was min of meer een familienaam. De betekenis van de naam is niet zeker, maar het wordt in verband gebracht met het Griekse ioulos wat de jeugdige betekent.

Anna

Wie kent er geen Anna of Anne? Deze mooie naam komt van het Hebreeuwse Hanna, wat lieflijke of genadige betekent. De naam Anne komt ook voor als jongensnaam, met name in Friesland.

Emma

Op nummer twee in Gouda staat de meisjesnaam Emma. Deze lieflijke naam komt van het Germaanse woord ermena wat groot of geweldig betekende. Oorspronkelijk was dat woord de bijnaam van de god van een Germaanse stam, de Herminonen.

Eva

Op nummer één staat de meisjesnaam Eva (of Evi). Verreweg de meeste meisjes in Gouda heten zo. Eva is een Hebreeuwse naam en betekent ‘de leven gevende’. De naam komt voor het eerst voor in de Bijbel. Daarnaast kan de naam ook afgeleid van het Oud-Egyptische Hewa.

Meer babynamen lees je binnenkort ook op indebuurt. Heb je ondertussen dit al gelezen?

babynamen gouda

Dit is de top 10 babynamen van 2019 in Gouda

De meest gegeven babynamen van 2019 in Gouda zijn bekend! Afgelopen jaar werden er in totaal 2171 ki...
babynamen gouda

Dit zijn de populairste babynamen in Gouda van 1970 tot nu

Heet jij Johannes, Maria, Thomas, Johanna of Anne? Dan ben jij in Gouda zeker niet de enige. Deze vi...

Eva over haar Gouda: ‘Ik vind de sfeer er heel fijn en de bediening is goed’

We wonen in een prachtige stad met heel veel fijne plekjes. Van monumentale panden tot mooie brugget...

Gaaf! Dit kaartje laat precies zien hoe oud jouw huis is

Heb je geen flauw idee in welk jaar je huis gebouwd is en wil je dat wel eens weten? Geen probleem: ...
Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gouwenaars

adv.