Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gouda bij Kaarslicht

Gouda bij Kaarslicht

Markt Gouda

Over Gouda bij Kaarslicht

Gouda bij Kaarslicht is al 64 jaar Gouda in kerstsferen. Het is een dag met veel hoogtepunten in muziek, theater, cultuur en entertainment.

Vanaf het begin van de middag tot ver in de avond vermaken duizenden mensen zich in de historische binnenstad. Overal klinkt muziek, zijn er wandelingen uitgezet en is er straattheater en dans. Theatergroepen, artiesten, zangers en zangeressen nemen bezit van het centrum en ook de ‘levende’ kerststal is weer present. In de mooie kerken van Gouda worden gratis concerten gegeven, de Gouwenaars hebben hun stad prachtig versierd en de winkeliers en de horeca zetten hun beste beentje voor.

Als het donker wordt, gaan de lichten niet aan, maar worden in het oude centrum alleen kaarsen aangestoken. Het hoogtepunt van de dag vindt van 19.00-20.00 uur plaats op de Markt bij het alleen door kaarsen verlichte, Middeleeuws stadhuis. De burgemeester leest het kerstverhaal, de lichtjes in de enorme kerstboom voor het stadhuis worden ontstoken en duizenden mensen zingen mee met de kerstliedjes.

Wilt u een indruk van hoe het vroeger was bij Gouda bij Kaarslicht? Klik dan hier »

Meest recent over Gouda bij Kaarslicht

Een nieuw jaar! Naar deze evenementen kijken we in Gouda naar uit in 2020

Het nieuwe jaar is begonnen! Wij kijken nu al uit naar wat er dit jaar allemaal op ons te wachten staat. Van Koningsdag tot Kaarsjesavond 2020, dit is wat je…

Agendapunten van Gouda bij Kaarslicht

Kaarsjesavond Gouda 2020

Gouda bij Kaarslicht

Start: 11 dec 2020

Kaarsjesavond

De Markt

Start: 11 dec 2020