Gebr. Bakker & Zn.

Nu geopend Vandaag 09:30 - 18:00

Naar alle Openingstijden

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:30 - 18:00
Woensdag
09:30 - 18:00
Donderdag
09:30 - 18:00
Vrijdag
09:30 - 18:00 | 18:30 - 20:30
Zaterdag
09:30 - 16:00
Zondag
Gesloten

Over Gebr. Bakker & Zn.

Op de Hoogstraat 32 in Haastrecht is al sinds 1860 familiebedrijf Gebr. Bakker & Zn. gevestigd. Tegenwoordig een moderne en eigentijdse woonwinkel, maar het begon ooit als klompenmakerij.

De eigenaren van dit bedrijf zijn Cor en Adri Bakker en hun zoon Arnout, die in de toekomst het bedrijf gaat overnemen. Arnout is de zesde generatie Bakker en heeft genoeg plannen voor het bedrijf.

Tekst gaat verder onder de foto

Gebr. Bakker & Zn.
Foto: indebuurt Gouda

Van houten wasmachines tot kaasvaten

“De klompenmakerij ontstond naast het gemaal in een onderhuis. Langzamerhand kwam daar van alles bij”, vertelt Cor. “Hier werd eigenlijk alles voor de boer gemaakt wat van hout was; kaasvaten, bezemstelen en nog veel meer.”

De ruimte werd al snel te klein en in 1904 werd het pand aan de Hoogstraat in Haastrecht erbij gekocht. “In 1908 werd de fabriek gebouwd. Daar heeft wel een mannetje of twintig gewerkt. Er werden onder andere wasmachines van hout gemaakt. Tja, er was toen nog geen aluminium.”

Tekst gaat verder onder de foto

Gebr. Bakker & Zn.

Kleine showroom

Rond 1960 overleed de overgroot opa van Cor. De twee broers van de vader van Cor zagen het niet zitten om de zaak over te nemen. “Mijn vader nam het uiteindelijk over. In die tijd gingen ze meubels verkopen, nog niet veel hoor, maar dat is wel waar het begon. Hiernaast hadden ze een kleine showroom, één kamertje, en dat ging erg goed. Dat kamertje werd steeds groter.”

In 1974 stopt de fabriek met het fabriceren en kwam de focus op meubels inkopen en doorverkopen te liggen. “Toen ik in het bedrijf kwam hadden we eerst alleen meubels, maar kwamen later ook gordijnen bij”, vertelt Cor. “Mijn zoon Arnout is de zesde generatie in het bedrijf.”

Gebr. Bakker & Zn.
Foto: indebuurt Gouda

De zesde generatie

Arnout kwam in 2003 in het familiebedrijf te werken. “Dat is altijd het idee geweest”, vertelt hij. “Het werd mij op mijn tiende al gevraagd. Ik heb vier jaar aan het hout- en meubileringscollege gestudeerd en werk nu fulltime in het bedrijf.”

Inmiddels is Gebr. Bakker & Zn. niet meer weg te denken uit de wereld van woninginrichting. “We verkopen eigenlijk alles wat te maken heeft met wonen. Van banken en bedden tot vloeren en raambekleding.”

‘De tijd van donker eiken is voorbij’

“Eigenlijk is service en kwaliteit het allerbelangrijkste bij ons. Die serviceverlening gaat soms zelfs een beetje ver, maar je probeert mensen echt te helpen en adviseren waar je kunt.”

De showroom van Bakker heeft zo’n groot oppervlak dat we eigenlijk niet weten waar we moeten kijken. “Per hoekje proberen we kleine huiskamertjes te maken met telkens nieuwe trends. De tijd van het donker eiken is echt wel voorbij, we verkopen nu veel industriële en moderne meubels.”

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:30 - 18:00
Woensdag
09:30 - 18:00
Donderdag
09:30 - 18:00
Vrijdag
09:30 - 18:00 | 18:30 - 20:30
Zaterdag
09:30 - 16:00
Zondag
Gesloten

Artikelen van Gebr. Bakker & Zn.

Ga naar “Gratis taart, 50% korting op een airfryer en meer Goudse aanbiedingen”

Gratis taart, 50% korting op een airfryer en meer Goudse aanbiedingen

vegetarisch gouda
Ga naar “Binnenkijken bij Jos en Kitty: ‘Na 30 jaar zijn we terug naar Gouda verhuisd’”

Binnenkijken bij Jos en Kitty: ‘Na 30 jaar zijn we terug naar Gouda verhuisd’

Aangeboden door Gebr. Bakker & Zn.