Banketbakkerij van Dijk

4,6
(154)
4,6
(154)

Nu geopend Vandaag 08:00 - 17:30

Naar alle Openingstijden
van-dijk-gouda gebak
Foto: Facebookpagina Van Dijk

Banketbakkerij van Dijk

Doelenstraat 32, 2801 PX Gouda

Bekijk op kaart

Openingstijden

Maandag
08:00 - 17:30
Dinsdag
08:00 - 17:30
Woensdag
08:00 - 17:30
Donderdag
08:00 - 17:30
Vrijdag
08:00 - 17:30
Zaterdag
08:00 - 17:30
Zondag
10:00 - 13:00

Over Banketbakkerij van Dijk

In 1890 begint Dirk van Dijk een winkel in brood en bakkerswaren in de Doelensteeg. Hij doorstaat de 1e wereldoorlog en in 1923 neemt zijn zoon Ben de zaak over. Er wordt dan brood, enkele kruidenierswaren en beschuit verkocht.

Na de 2e wereldoorlog neemt zoon Domie van Dijk de zaak over. Deze heeft ook “broodlopers” met handkarren die langs de deuren gaan. Domie van Dijk besluit binnen enkele jaren zich toe te leggen op banket en roomboterkoekjes en doet het brood weg uit de winkel.

Zoon Rob start zijn opleiding tot banketbakker in 1977 en gaat tevens bij vader werken. Tien jaar later wordt de zaak een VOF met vader en zoon en wordt de naam van het bedrijf veranderd in: Banketbakkerij Van Dijk & Zn.

In 1990 wordt de winkel aan de Doelenstraat ingrijpend gerenoveerd.

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Heropening

Direct na de heropening wordt het 100-jarig bestaan gevierd met grootse acties. De gemeente Gouda besluit tevens dat ons pand een Monument is en zet dit op de monumentenlijst.

Ruim achtentwintig jaar lang timmeren Rob en zijn vrouw Gerda aan de weg. Ze weten de goede naam van Banketbakkerij Van Dijk & Zn. te handhaven en zelfs uit te breiden. Hun werk bevat uitsluitend de beste grondstoffen. Ze nemen alleen genoegen met het allerbeste, zowel op het gebied van roomboter en slagroom als met 100 % zuivere amandelspijs. Ook de service wordt flink uitgebreid. In de winkel staan vriendelijke verkoopsters en via de telefoon kan er makkelijk worden besteld. De gebakjes en taarten worden dan thuis of op de werkplek gebracht door de auto met de moorkop erop. Dit zijn de eerste bestelautos in Gouda die 100 % elektrisch zijn. Ze rijden fluisterstil rond in Gouda.

Bestellen kan inmiddels al vele jaren ook via de website www.123gebak.nl. Maar ook is er inmdddels een App gemaakt, gratis te downloaden in de playstore of de I-store (123gebak) waar makkelijk via de smartfoon besteld kan worden. Ook is van Dijk te vinden op facebook en twitter en Instagram.

Nieuwe eigenaren

In de afgelopen jaren zijn er regelmatig keuringen verricht door collega banketbakkers en door het Nederlands Bakkerij Centrum uit Wageningen, maar natuurlijk ook op het gebied van Arbo. Deze keuringen zijn enerzijds gericht op de kwaliteit en anderzijds op de hygiene. Inmiddels hebben we diverse trofeen en eervolle vermeldingen ontvangen ontvangen. O.a. voor onze Bereklauwen, de aardbei slof, het Hazelnoottaartje, de Harde Mokka’s, de Roomboterkoekjes, onze hartige saucijzenbroodjes, de zoute koekjes.

Op 4 september 2015 heeft het de koning behaagt ons het predikaat : bij koninklijke beschikking Hofleverancier” toe te kennen. Deze koninklijke onderscheiding werd officieel uitgereikt door de Commissaris van de Koning Dhr. Jaap Smit en onze eigen burgemeester van Gouda, Dhr. Milo Schoenmaker. Deze onderscheiding is een kroon op ons werk, en dat van onze voorgangers voor 125 jaar vakmanschap, passie, kwaliteit en doorzettingsvermogen. Vanaf 4 september vieren we onze 12,5 royale weken met mooie aanbiedingen, en prachtige nieuwe producten. Zoals bijvoorbeeld de chocolade weken, met de chocolade slof,de  chocolade taart , heerlijke chocolade repen en veel meer.

Per 1 juli 2018 namen Gerda en Rob een nieuw avontuur aan en namen Linda en Don de geliefde banketbakkerij over. 

Openingstijden

Maandag
08:00 - 17:30
Dinsdag
08:00 - 17:30
Woensdag
08:00 - 17:30
Donderdag
08:00 - 17:30
Vrijdag
08:00 - 17:30
Zaterdag
08:00 - 17:30
Zondag
10:00 - 13:00

Artikelen over Banketbakkerij van Dijk

Ga naar “Stroopwafels kopen? Dit zijn alle stroopwafelwinkels van Gouda”

Stroopwafels kopen? Dit zijn alle stroopwafelwinkels van Gouda

markus-stroopwafels
Ga naar “Bij deze Goudse banketbakkers koop je oranjetompoucen”

Bij deze Goudse banketbakkers koop je oranjetompoucen

oranjetompouce gouda
Ga naar “Weekendje weg met korting, aardbeien voor 2 euro en meer Goudse aanbiedingen”

Weekendje weg met korting, aardbeien voor 2 euro en meer Goudse aanbiedingen

Ga naar “Mondkapjes met korting, een gratis glas en meer Goudse aanbiedingen”

Mondkapjes met korting, een gratis glas en meer Goudse aanbiedingen

banketbakkerij van dijk
Ga naar “5 x hier eet je volgens Gouwenaars de lekkerste appeltaart”

5 x hier eet je volgens Gouwenaars de lekkerste appeltaart

Bekijk meer