Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo check je hoe druk het nu is op verschillende plaatsen in Gouda

Door Kirsten Spooren 5 augustus 2020

Het coronavirus domineert nog steeds alle krantenkoppen en met een sterke stijging van het aantal besmettingen in Zuid-Holland, is het goed om drukke plekken te vermijden. Het RIVM adviseert om bij drukte om te keren. Wil jij van te voren een beetje kunnen inschatten hoe druk het ergens in Gouda is? Dan hebben we daar een handig trucje voor.  

Eerder tipten we al de webcam van de Sint Janskerk. Hierdoor kun je bijvoorbeeld zien hoe druk het is op de Markt tijdens Montmartre of de warenmarkt. Handig, maar er zijn natuurlijk nog meer plaatsen in Gouda waar het druk kan worden.

Let me Google it for you

Stel, je hebt iets nodig van Kruidvat of je zit te twijfelen of het nu wel een goed moment is om boodschappen te doen… Hoe kun je dan zien hoe druk het is? Eén woord: Google. Met deze zoekmachine kun je per plek zien op welke tijden het drukker is dan normaal, maar hij meet ook live. Daardoor kun je dus zien hoe druk het gaat worden, maar ook hoe druk het nu is.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding).

© Google

Hoe het werkt

Het is vrij eenvoudig om te checken hoe druk het ergens is. Stel dat je naar Etos wilt of een bezoekje gaat brengen aan de Sint Janskerk. Dan Google je de plek. Aan de rechterkant zie je een uitgelicht blok met informatie. Onder de reviews vind je de populairste tijden. Dit kun je overigens ook checken in Google Maps, door op het icoontje van de plek te klikken.

Op deze manier kun je dus een beetje inschatten of het op een bepaalde plek te druk is en checken wanneer het dan wel een goed tijdstip is om te gaan. Zo zie je hieronder dat het momenteel erg rustig is in de Sint Janskerk, maar dat het rond 14.00 uur iets drukker is. Ook kun je de gewenste dag aanklikken, mocht je bijvoorbeeld op een zaterdag willen gaan.

© Google

Lees ook...

Corona-update: België geeft oranje reisadvies voor Zuid-Holland, wat betekent dat voor ons?

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zaterdag 1 augustus het reisadvies naar drie p...

Dit moet je weten als je deze zomer geen coronaboete wilt krijgen in Gouda

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje...

[VIDEO] Achter de schermen: wij namen een kijkje bij de coronatest drive-in van Gouda

Bij (milde) coronaklachten mag iedereen zich gratis laten testen op COVID-19. Dit gebeurt op een spe...

adv.