Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel coronaboetes zijn er uitgedeeld in Gouda

Door Carin van der Meij 6 juli 2020

Wie zich niet aan de coronamaatregelen houdt, riskeert een boete. Dat weet iedereen. Maar hoe groot is die kans op een ‘coronaboete’? Dat verschilt per gemeente. 

Dat blijkt uit een enquête van Nieuwsuur in samenwerking met LocalFocus. Ruud Kuin van de BOA Bond noemt de grote verschillen tussen gemeente ‘slecht voor het draagvlak en het rechtsgevoel’.

Coronaboetes in Gouda

Laten we voorop stellen: het is natuurlijk belangrijk dat wij ons allemaal aan deze regels houden. Toch zijn er Gouwenaars die dit niet hebben gedaan. Met als gevolg een dikke prent. Over hoeveel boetes praten we? Onze gemeente heeft met LocalFocus het aantal coronaboetes gedeeld. Zo blijkt dat Goudse handhavers tussen 15 maart en 15 juni in totaal 51 mensen hebben bekeurd op basis van corona-noodverordeningen.

Regio Gouda

Is dit veel? Laten we het in perspectief zetten en naar de regio Gouda kijken. In totaal zijn er 6,9 boetes per tienduizend inwoners uitgedeeld. Dat klinkt niet veel, al helemaal niet wanneer we naar Alphen aan den Rijn kijken. Daar schreven BOA’s 182 boetes uit (16,3 boeter per tienduizend inwoners). Bodegraven-Reeuwijk daarentegen schreef geen enkele boete uit: niks, noppes, nada. Het verschilt dus behoorlijk in onze regio hoe groot de kans je dat je van een handhaver een ‘coronaboete’ krijgt.

In kaart

Op onderstaande kaart kun je zien hoeveel coronaboetes in heel Nederland zijn uitgeschreven. Het gaat hier om boetes die zijn uitgeschreven door handhavers in dienst van de gemeente. Let op: niet van elke gemeente zijn deze gegevens bekend.

Per 1 juli zijn de coronamaatregelen iets meer versoepeld. Ben je kwijt wat nu wel en niet mag? Wij praten je hier bij. 

Dit gaat er vanaf 1 juli veranderen in Gouda

Meer over

Corona Nieuws

adv.