Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Visite, oppassen of ander bezoek: dit zijn de regels in coronatijd

Door Carin van der Meij 19 mei 2020

Kappers mogen weer aan het werk, basisschoolleerlingen gaan naar school en zo zijn er met ingang van 11 mei meer coronamaatregelen versoepeld. Maar hoe zit dat met bezoek thuis? Zijn de regels veranderd of mag je nog steeds maximaal drie mensen op visite?

Het antwoord is: ja, de regels blijven tot 1 juni 2020 hetzelfde. Wil je visite ontvangen? Dan mogen er maximaal drie mensen over de vloer komen, uitgezonderd de mensen die in het huis wonen. Ook moet je anderhalve meter afstand houden met je bezoek.

Boete

Kun je een boete krijgen als er teveel mensen op bezoek zijn? Nee, daar wordt niet op gecontroleerd. Wel kan er gehandhaafd worden als er sprake is van overlast, lezen we op de website van de Rijksoverheid.

Buiten afspreken

Als je ergens buiten wilt afspreken, is het een ander verhaal. Aan het aantal personen waarmee je buiten bent, zit geen maximum meer. Je moet er wel rekening mee houden dat er gehandhaafd kan worden als je met drie of meer personen buiten bent, maar geen anderhalve meter afstand van elkaar houdt. Ook als het te druk wordt op bepaalde plekken. Mocht echter toch blijken dat mensen zich niet aan de voorschriften houden, dan is het uitgangspunt van de gemeente Gouda altijd eerst een goed gesprek. Ze spreken mensen daarom eerst aan op hun gedrag. Mocht dit niet tot verandering van gedrag leiden dan kunnen er boetes worden uitgedeeld.

Na 1 juni

Na 1 juni komt de richtlijn voor bezoek thuis te vervallen. Er geldt dat geen maximum voor het ontvangen van bezoek. De anderhalvemeterafstandregel blijft wel gelden.


Lees ook...

Ontroerend! Bewoners De Hanepraij krijgen bezoek van familie via hoogwerker

Het is een moeilijke tijd voor bewoners en familie van mensen die in een verzorgingstehuis wonen. Je...

Merel beviel 19 maart van een zoon: ‘Mensen kunnen hem alleen door het raam zien’

Merel Jansen en Willem Walraven zijn donderdag 19 maart de trotse ouders geworden van hun zoon Grimm...

Meer over

Corona

adv.