Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

[VIDEO] De horeca mag weer open in Gouda en zo gezellig ziet dat eruit

Door Kirsten Spooren 1 juni 2020

Het is 1 juni 2020 en dat betekent: de horeca mag weer open! En dat laten wij Gouwenaars ons geen twee keer zeggen en dus stroomde de Markt klokslag 12.00 uur vol met terrasliefhebbers. De hardwerkende ondernemers van Gouda hebben er alles aangedaan om hun terrassen en restaurants volgens de RIVM-maatregelen in te richten. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Bekijk dan de video. 

Voor veel Goudse horecaondernemers voelden het alsof ze weer voor de eerste keer open gingen. “Ik ben zelfs een beetje zenuwachtig”, vertelt Boele Sluyter van Casa Chow terwijl hij de laatste puntjes op de i zet van het terras. Nog even voor 12.00 uur is iedereen druk in de weer om alles af te krijgen voor ze eindelijk open mogen.

“De laatste paar nachten sliepen we zowat met het meetlint onder onze kussen”, vertelt Sander Letschert, eigenaar van Grand Café Central op de Markt. “We hebben ons terras klaargemaakt met afzetlint, routing, stickers en aan de zijkant hebben we schermen geplaatst zodat tafeltjes toch naast elkaar konden staan.”

Extra groot terras

Omdat er minder ruimte binnen en op het terras is door de verplichte anderhalvemeter, mogen restaurants en cafés hun terrassen uitbreiden naar het plein op de Markt. Ook op andere plekken in de binnenstad zijn de terrassen groter dan voorheen.

“Wij mogen gebruik maken van de ruimte naast de kerk”, legt Joost van Vliet van eetcafé NUSA uit. “En dit blijft definitief zo, dus ook wanneer alles weer ‘normaal’ is.” Zijn terras grenst aan die van Restaurant Vidocq, die ook mocht uitbreiden tot tegen de kerk aan. De uitbreiding van terrassen geeft een zomers, bijna buitenlands, sfeertje.

Geniet, maar houd je aan de regels

Vanaf 1 juni mogen we weer veel meer dan de afgelopen weken. Zo mogen we weer op het terras zitten en uit eten gaan, mits je je aan bepaalde regels houdt. Je mag wél met twee personen binnen anderhalve meter afstand zitten, maar wanneer je met drie personen of meer bent, geldt de regel van anderhalve meter afstand nog wel.

Voor een tafeltje binnen moet je reserveren, maar voor het terras – meestal – niet. Hierbij geldt wel: vol = vol. Wil jij weten hoe druk het op de Markt is? Bekijk dan vooraf de webcambeelden van de Sint Janskerk.


Lees ook...

terras twee personen

MAG DAT: straks met twee personen naast elkaar op het terras zitten?

Vanaf 1 juni 2020 mogen restaurants weer open én mag je weer op het terras zitten. Hoe heerlijk is d...

Hoe tof! Beide Visbanken mogen worden gebruikt als terras en er is een brug geplaatst

Bijna is het zover, de Goudse horeca mag maandag 1 juni om 12.00 uur de deuren openen. Alle restaura...

Tiendeweg wordt horecapromenade: terrassenplan goedgekeurd

De horeca aan de Markt mogen de terrassen uitbreiden op het plein, maar hoe zit het eigenlijk wannee...

Gemeente geeft groen licht voor extra terrassen op de Goudse Markt

Het terras van elke Goudse horecazaak aan de Markt wordt tijdelijk (tot 1 september) dubbel zo groot...

adv.