Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tweede golf coronavirus: in Gouda stijgt het aantal besmettingen flink

Door Eva van Dantzig 22 september 2020

Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft oplopen. Jaap van Dissel, directeur infectieziektebestrijding van het RIVM, spreekt volgens de NOS zelfs van een tweede golf. De afgelopen week zijn 13.471 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Daarvan komen 66 mensen uit Gouda. 

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 16 tot en met 22 september.

Coronabesmettingen in Gouda

In Gouda is het aantal besmettingen ten opzichte van vorige week flink gestegen. Sinds het begin van de coronacrisis zijn er 625 Gouwenaars positief getest. Het aantal ziekenhuisopnames is de afgelopen week met één opname gestegen. Het aantal overleden Gouwenaars is gelijk gebleven.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde besmettingen in Gouda vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Gouda zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Gouwenaars er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Gouwenaars die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 192.255 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Van al die mensen zijn 13.471 nieuwe positieve uitslagen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 6,1 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 8.265. De afgelopen week overleden in Nederland 33 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.


Lees ook:

Aangescherpte maatregelen komen hard aan in Gouda: ‘Het is een flinke tegenvaller’

Gouda staat er niet goed voor in de bestrijding van het coronavirus. In onze stad geldt het risiconi...

adv.