Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Horecaregels aangescherpt; hier moet je in Gouda rekening mee houden

Door Carin van der Meij 6 augustus 2020

We moeten ons aan meer regels gaan houden als we naar een terras, restaurant of kroeg willen. Eerdere versoepelingen voor horecagelegenheden worden teruggedraaid. Dat heeft het kabinet tijdens de persconferentie van donderdag 6 augustus aangekondigd. Dit betekent het voor je bezoek aan de horeca in Gouda. 

“In de horeca verslapt de naleving van de basisregels. We draaien daarom een eerdere versoepeling terug”, vertelt premier Mark Rutte tijdens de ingelaste persconferentie.

Extra regels in horeca

Wat betekent dit? De premier stelt ons gerust: mensen kunnen nog steeds uit eten of naar het terras. Echter komen er voor zowel binnen als buiten extra regels:

  • Iedereen blijft zitten op zijn plek;
  • reserveren kan van tevoren of voor de deur;
  • het checkgesprek om te vragen naar gezondheidsklachten moet worden nageleefd;
  • aan bezoekers wordt gevraagd om hun naam en contactgegevens in te vullen bij de horecazaak die zij bezoeken. “Zodat we mensen snel op kunnen sporen als het nodig is, in verband met contactonderzoek”, licht de premier toe.

Ook kunnen burgemeesters besluiten de openingstijden van nachtwinkels en horeca in te perken tot 0.00 uur ’s nachts. “Als de cijfers daar aanleiding toe geven kunnen we dat oprekken naar landelijk niveau”, aldus Rutte.

Twee weken dicht vanwege besmetting

Dat is nog niet alles. Horeca, musea en pretparken kunnen dichtgaan als de GGD vaststelt dat er op die locatie meerdere besmettingen hebben plaatsgevonden. De locatie kan voor maximaal twee weken dichtgaan. 

Dit vinden ondernemers in Gouda

“Door alle checkgesprekken die we moeten voeren, hebben we er weer een dagtaak bij”, zegt Joy Goudriaan, eigenaresse Casa Chow. “Maar als dit ervoor zorgt dat het aantal besmetting weer terugloopt, doen we het natuurlijk graag!”

“Het is jammer”, zegt Roy van Wensem, eigenaar van Swing. “Maar blijkbaar wel noodzakelijk. Doordat mensen ook op het terras weer moeten reserveren, gaat het voor ons meer tijd in beslag nemen. Hopelijk blijft iedereen zich verantwoordelijk gedragen.”


Lees ook:

Zo check je hoe druk het nu is op verschillende plaatsen in Gouda

Het coronavirus domineert nog steeds alle krantenkoppen en met een sterke stijging van het aantal be...

Corona-update: België geeft oranje reisadvies voor Zuid-Holland, wat betekent dat voor ons?

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zaterdag 1 augustus het reisadvies naar drie p...

Nieuwe corona-update: aantal besmettingen in Gouda neemt toe

Het aantal coronabesmettingen in Gouda is de afgelopen twee weken weer toegenomen. Dat blijkt uit de...

adv.