Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Groene Hart Ziekenhuis start met online Corona Screener

Door Kirsten Spooren 27 maart 2020

Het coronavirus is lastig te onderscheiden van een normale verkoudheid en de griep. Hierdoor kan er veel verwarring, ongerustheid en vragen ontstaan, want hoe weet je of je het coronavirus hebt (gehad)? Om zo veel mogelijk duidelijkheid te kunnen geven en de ongerustheid weg te nemen, heeft het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) de Corona Screener ingezet.

De Corona Screener is ontwikkeld in samenwerking met Philips en is bedoeld voor inwoners van Midden-Holland met klachten die mogelijk door het coronavirus (COVID-19) worden veroorzaakt. Hiermee kan in veel gevallen bij mensen met klachten de ongerustheid weggenomen worden en zal het aantal telefoontjes bij de huisartsenpraktijken in de regio en de HAP Midden-Holland verminderen.

Online vragenlijst

Medisch specialisten van het GHZ en huisartsen hebben een online vragenlijst samengesteld. De ingevulde vragenlijsten komen binnen in een callcenter in het GHZ dat bemant wordt door co-assistenten. Op basis van de antwoorden wordt bepaald of iemand (1) geen, (2) milde of (3) ernstige klachten heeft die wijzen op besmetting met het coronavirus. Bij geen klachten hoeft men dus niet bang te zijn dat hij/zij besmet is met het coronavirus. Bij milde klachten krijgt de betreffende patiënt het advies thuis te blijven. Na 48 uur ontvangt men nogmaals de vragenlijst, zodat duidelijk wordt of de klachten minder of erger worden. Zo nodig wordt dit na nog eens 48 uur herhaald. Bij ernstige klachten worden online aanvullende vragen gesteld en vindt er overleg plaats tussen het callcenter en de eigen huisarts van de patiënt of met de Nood HAP. Indien nodig, neemt de Nood HAP de zorg voor de patiënt over.

Door de Corona Screener zal het aantal telefonische vragen bij huisartsen verminderen. Tegelijkertijd geeft de Corona Screener ook inzicht in hoe het coronavirus zich ontwikkelt in de regio.

Doe hier de Corona Screener >>>


Lees ook...

Corona in Gouda: dit zijn de laatste ontwikkelingen

In het nieuws gaat het bijna nergens anders meer over: het coronavirus en de harde maatregelen om he...

adv.