Jacqueline (52) kreeg milde coronaklachten: ‘Ik ben nu nog aan het revalideren’

coronapatiënten gouda
© Jacqueline Blijleven

In onze stad zijn er meer dan 250 Gouwenaars waarvan bekend is dat ze besmet zijn (geweest) met het coronavirus. Daarvan zijn veertig patiënten zo ziek geweest dat ze opgenomen moesten worden in het ziekenhuis, maar een groot deel kreeg te maken met milde coronaklachten. Zij konden thuis uitzieken. Jacqueline Blijleven (52) werd rond Pasen verkouden en werd al snel getest op corona. “Ik heb twee maanden thuisgezeten en ben nu nog aan het revalideren. Ook met milde klachten moet je het coronavirus niet onderschatten.”

Jacqueline werd op 14 april 2020 door haar werk naar gestuurd omdat ze verkoudheidsklachten had. Omdat ze in een verpleeghuis werkt, kon ze snel getest worden. “Een paar uur later kon ik de test al doen”, vertelt ze. “Toen de test positief bleek, schrok ik niet. Een paar van mijn collega’s en enkele bewoners van het verpleeghuis waren al besmet. Maar leuk is anders.”

Na haar testuitslag werd Jacqueline meteen gebeld door de GGD en de huisarts. “Er komt veel informatie op je af. Mijn man en ik moesten twee weken in quarantaine en ik mocht thuis uitzieken. Eigenlijk moesten mijn man en ik ook gescheiden slapen, mochten we niet hetzelfde toilet gebruiken of zelfs de kleren bij elkaar in de wasmand of wasmachine gooien. We wonen echter in een klein appartement, dus dat ging allemaal niet. Mijn man is gelukkig niet besmet geraakt.”

Tweede test ook positief

Jacqueline was goed verkouden, maar had geen last van koorts of benauwdheid. “Ik was eigenlijk echt alleen verkouden, maar had wel last van hoofdpijn. Wanneer je 24 uur klachtenvrij bent, mag je weer naar buiten. Na vier weken was ik echter nog verkouden en toen moest ik een tweede test doen. Deze was wéér positief”, vertelt Jacqueline.

‘Twee uur per dag werken is momenteel al eigenlijk te veel’

Ondertussen ging Jacquelines conditie steeds verder achteruit. “Ik raak zelfs buitenadem wanneer ik aan het praten ben. Twee maanden thuiszitten is funest voor je conditie. Ik mocht niet naar buiten en sprak ook niet met veel mensen. Ik moet nu revalideren, maar ik ben nog steeds erg moe. Ook heb ik nog steeds hoofdpijn. Ik ben wel weer begonnen met werken, maar twee uur per dag is eigenlijk al te veel.”

Geen gewone griep

Onderschat het coronavirus niet, waarschuwt Jacqueline. “Ik had niet verwacht dat ik zo lang last zou hebben van dit virus. Ik ben gezond en sport twee keer per week, maar lichamelijk ben ik zo achteruit gegaan. Ik heb begrepen dat patiënten die thuis moesten uitzieken met milde klachten, soms langer onderweg zijn dan wanneer je opgenomen was geweest in het ziekenhuis. Het kan zo maar zijn dat ik over vijf maanden nog niet de oude ben.”

‘Mensen moeten het coronavirus serieus blijven nemen’

Doordat ze zelf het coronavirus heeft gehad, is ze ook voorzichtiger geworden. “Ik ben niet bang om het nog een keer te krijgen, maar let wel extra op. Op mijn werk draag ik een mondkapje, al hoeft dat eigenlijk niet. Op straat zie je nu dat veel mensen het lastig vinden om anderhalve meter afstand te houden of het zelfs onzin vinden. Dat vind ik wel een dingetje. Ik vraag het ook aan mensen, of ze alstublieft afstand willen houden. ”

Tweede golf

“Je hoef jezelf niet bang te laten maken, maar mensen moeten het coronavirus wel serieus blijven nemen”, vindt Jacqueline. “Ik had het ook onderschat, maar ik heb met eigen ogen gezien hoe erg het kan zijn. Bij mezelf, maar ook op het werk en bij de bewoners van het verpleeghuis. Ik denk ook dat er een tweede golf kan komen. Je houdt het toch niet tegen, want er is nog zo weinig bekend over het virus. Mensen met milde klachten kunnen het misschien nog een keer krijgen.”

Hoe heeft het coronavirus jouw dagelijkse leven beïnvloed? We zijn op zoek naar persoonlijke verhalen achter het nieuws, dus heb je iets te vertellen over hoe het coronavirus jouw dagelijks leven beïnvloedt, neem dan contact met ons op.


Lees ook...

Winactie

Win een Ravensburger puzzel!

Puzzelend de herfst door: maak 8 x kans op deze échte Goudse puzzel

Meer in deze categorie

Corona

Ga naar “Geen mondkapje en tot diep in de nacht dansen: dit mag binnenkort weer in Gouda”

Geen mondkapje en tot diep in de nacht dansen: dit mag binnenkort weer in Gouda

Ga naar “Weer naar de kroeg en de bioscoop in Gouda: deze versoepelingen gaan vanaf 26 januari in”

Weer naar de kroeg en de bioscoop in Gouda: deze versoepelingen gaan vanaf 26 januari in

Ga naar “Geen afspraak meer nodig voor boosterprik in Gouda”

Geen afspraak meer nodig voor boosterprik in Gouda

boosterprik gouda

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “50% korting Woerdman-outlet”

50% korting Woerdman-outlet

 • Woerdman Kookkado
 • Geldig t/m 1 oktober 2022
Ga naar “Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp”

Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp

 • Stadsbibliotheek Gouda
 • Geldig t/m 8 maart 2023
evenementen maart gouda
Ga naar “LSC Smart Connect voederbak van € 69,95 voor € 69,95”

LSC Smart Connect voederbak van € 69,95 voor € 69,95

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “OptiSmile turmeric tandenbleekpoeder van € 1,29 voor € 1,29”

OptiSmile turmeric tandenbleekpoeder van € 1,29 voor € 1,29

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “AH Rundergehakt 300 gram van € 6,98 voor € 6”

AH Rundergehakt 300 gram van € 6,98 voor € 6

 • Geldig t/m 2 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Leerling monteur”

Leerling monteur

 • RECO
 • Fulltime
Leerling-MonteurLeerling-Monteur

Topper

Ga naar “Vestigingsmanager bij tof verhuurbedrijf in de bouw”

Vestigingsmanager bij tof verhuurbedrijf in de bouw

 • Gromax Verhuur
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Vestigingsmanager”

Vestigingsmanager

 • Gromax Verhuur
 • Fulltime
Gromax Verhuur Gouda heeft een vacature voor een vestigingsmanagerGromax Verhuur Gouda heeft een vacature voor een vestigingsmanager

Topper

Agenda

Ga naar “Parkrun: een gratis, wekelijks 5km loopevenement”

Parkrun: een gratis, wekelijks 5km loopevenement

 • Van 12 mrt t/m 31 dec
Ga naar “Tentoonstelling Beleef het Wonder van Gouda | Gouda750”

Tentoonstelling Beleef het Wonder van Gouda | Gouda750

 • Museum Gouda
 • Van 12 apr t/m 1 okt
Ga naar “Popronde Gouda”

Popronde Gouda

 • 2 oktober 2022
popronde gouda 2018