Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit moet je weten als je deze zomer geen coronaboete wilt krijgen in Gouda

Door Carin van der Meij 10 juli 2020

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje op uit. Alleen wat mag wel en niet in deze tijden? Om een dikke prent te voorkomen, nemen we de coronaregels voor zomerse activiteiten in Gouda met je door.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Terrasje pakken

© Nick van Rookhuijzen

Op een hete dag in Gouda willen we natuurlijk het terras op. Kan je zomaar met een vriendengroep een drankje scoren? Per 1 juli geldt geen maximum aantal gasten meer in de horeca. Pas als je binnen meer dan 100 en buiten meer dan 250 gasten toe kan laten is reserveren en een checkgesprek verplicht.

Met je vrienden het terras op lijkt dus geen probleem. Wel kan je een boete krijgen als je je niet houdt aan de anderhalve meter afstand. In de horeca geldt de regel: houd afstand tenzij je tot één huishouden hoort of jij en je vrienden onder de 18 jaar zijn. Lees meer over de coronamaatregelen in de horeca op Koninklijke Horeca Nederland.

Foto’s: de horeca mocht weer open en zo zag dat eruit

Op 1 juni 2020, klokslag 12.00 uur, mocht de horeca in Nederland weer open. Ook in onze stad konden ...

Dagje uit met het openbaar vervoer

©indebuurt Gouda

Een dagje naar Utrecht, een bezoekje aan Blijdorp: eropuit in de omgeving van Gouda is een feestje. Wil je met het openbaar vervoer op pad? Dan gelden de volgende regels: vermijd drukte, reis buiten de spits, houd anderhalve meter afstand op de stations, perrons en bij haltes en last but not least: reizigers van 13 jaar of ouder zijn verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €95,-.

Station Gouda is ‘coronaproof’ gemaakt en zo ziet dat eruit

NS en Prorail zijn begonnen met coronamaatregelen op verschillende stations in Nederland en station ...

Dagje weg met de auto

©indebuurt Gouda

Teveel gedoe? Dan kun je ook met de auto op stap. Alleen dan is weer de vraag: mag je meerijden met mensen die geen onderdeel uitmaken van jouw huishouden? Ja, dat mag. De Rijksoverheid adviseert mensen van 13 jaar of ouder wel een mondkapje te dragen als je in een auto zit met mensen uit een ander huishouden.

Zwemmen

In 2017 was er ook een negatief zwemadvies. Daar trok toen niet iedereen zich iets van aan. Archieffoto © Pim Mul

Op een hete zomerse dag willen we niets liever dan een plons nemen in het Groenhovenbad of de Reeuwijkse Plassen. Alleen mag dit wel? Volgens het RIVM is er geen bewijs dat het virus zich verspreidt via het water. Dat betekent dat je gewoon naar zwembaden of zwemlocaties kunt, maar ook hier moet je anderhalve meter afstand houden. Dit geldt alleen voor mensen vanaf 13 jaar. Voor zwemlocaties en zwembaden is een protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier kan zwemmen.

5 x buitenzwembaden op fietsafstand van Gouda

Niets lekkerder dan een verfrissende duik nemen in een buitenzwembad. In Gouda hebben we natuurlijk ...

Buiten zwemmen in Gouda: check hier of het zwemwater veilig is

Met temperaturen boven de 25℃ zijn we wel toe aan een frisse duik. Maar waar in Gouda kun je veilig ...

Waterratten opgelet! Groenhovenbad opent buitenbad voor recreatief zwemmen

Het zonnetje gaat flink schijnen deze week en de temperatuur tikt de 30 graden Celsius aan! Daarom g...

Varen door Gouda

©indebuurt Gouda

Niets is fijner dan op een warme dag varen door onze stad. Door de grachten richting de Reeuwijkse Plassen: heerlijk! In principe mag je in coronatijd met iedereen varen, zolang je maar anderhalve meter afstand houdt tussen de verschillende huishoudens. Wil je een sloep huren? Bespreek dan met de verhuurder de mogelijkheden.

Lekker het water op: 4 x hier huur je een boot in en rondom Gouda

Als het mooi weer is, wil je maar één ding: het water op (of in). Want wat is er leuker dan met vrie...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona

adv.