Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe corona-update van het RIVM: zoveel Gouwenaars zijn afgelopen week positief getest

Door Carin van der Meij 8 september 2020

Het landelijke aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt op. Is dit ook het geval in Gouda? Het RIVM meldt dat 28 Gouwenaars afgelopen week positief getest zijn op het coronavirus. Vorige week waren dit er 21. 

Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 2 tot en met 8 september.

Coronabesmettingen in Gouda

In Gouda is het aantal besmettingen ten opzichte van vorige week licht gestegen. Sinds het begin van de coronacrisis zijn er 531 Gouwenaars positief getest. Het aantal ziekenhuisopnames is de afgelopen week gelijk gebleven.

Grafiek

Om je een beter beeld te geven, kun je in onderstaande grafiek het aantal registreerde besmettingen in Gouda vanaf het begin tot nu zien.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Gouda zijn (geweest) vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Gouwenaars er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Gouwenaars die aan corona overleden zijn.

Aantal besmettingen in heel Nederland

Wat is de landelijke status? Zoals eerder gezegd: landelijk gezien loopt het aantal geregistreerde coronabesmettingen op. De afgelopen week zijn 5.427 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 1.830 meer dan vorige week.

Van alle Nederlanders die zich deze week hebben laten testen – 180.182 – is 2,8 procent positief getest op corona. Een week eerder was dit 2,2 procent. Het reproductiegetal is iets gestegen en ligt nu op 1,17. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.


Lees ook...

MAG DAT: lopend of fietsend door de coronatest drive-in?

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Zo ook in Gou...

adv.