Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update: België geeft oranje reisadvies voor Zuid-Holland, wat betekent dat voor ons?

Door Eva van Dantzig 4 augustus 2020

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zaterdag 1 augustus het reisadvies naar drie provincies in Nederland aangepast. Het gaat om Zeeland, Noord- en Zuid-Holland. Hier geldt nu code oranje. Maar wat betekent dat voor ons? Dat zochten we voor je uit.

Belgen die in één van de drie provincies zijn geweest, krijgen het advies zich te laten testen en uit voorzorg in quarantaine te gaan. Waarschijnlijk is het advies aangepast door het stijgende aantal besmettingen in deze provincies. Andersom heeft Nederland een oranje advies afgegeven voor de provincie Antwerpen. Daarom kregen Antwerpenaren van de Belgische overheid al het advies uit te kijken met reizen naar Nederland.

Gevolgen

Dit betekent voor Nederlanders dat wij wel gewoon naar de provincies Zeeland, Noord- en Zuid-Holland mogen reizen. In eigen land kunnen we dus gewoon vrij bewegen en reizen. Wel zijn nog steeds de maatregelen van het RIVM van kracht. In Nederland vermijden we zoveel mogelijk drukte en houden we anderhalve meter afstand van elkaar. Heb je verkoudheidsklachten dan moet je thuis blijven. Heeft iemand in het huishouden koorts, dan blijft het hele huishouden thuis. Ook is het belangrijk om je te houden aan de hygiënemaatregelen:

  • Was je handen vaak met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen

Als iedereen zich daaraan houdt, is het niet nodig om een mondkapje te dragen.

Code oranje

Nederland heeft zijn eigen systeem van kleurcodes. Zweden, Bulgarije, Roemenië en Kroatië hebben van de overheid code oranje gekregen. Mensen die daar geweest zijn, wordt dringend geadviseerd om bij terugkomst in Nederland 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. Voor andere landen geldt het oranje advies voor sommige streken. In Spanje gaat het bijvoorbeeld om Lleida en Barcelona.

Gouda

In totaal zijn in de periode van 1 tot en met 28 juli dertig Gouwenaars positief getest op het coronavirus.

Bron: AD en RIVM


Lees ook:

Goed om te weten: deze zaken in Gouda gingen dicht en deze zaken krijgen we erbij

Altijd balen als een Goudse zaak de deuren sluit. Gelukkig komt er ook vaak weer iets nieuws voor te...

Nieuwe corona-update: aantal besmettingen in Gouda neemt toe

Het aantal coronabesmettingen in Gouda is de afgelopen twee weken weer toegenomen. Dat blijkt uit de...

Meer over

Corona

adv.