Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Charlotte is chiropractor: ‘Ik ben gespecialiseerd in zwangerschapszorg, baby’s en kinderen’

Aangeboden door Chiropractie Centraal 4 juli 2020

In Gouda hebben we aan de Kattensingel een praktijk geheel gespecialiseerd in chiropractie. Dit betekent dat ze hier alles doen om ervoor te zorgen dat de ruggengraat in de goede houding staat. Waarom dit belangrijk is? “De theorie achter een behandeling is dat het lichaam zichzelf kan genezen zonder operatie en medicijnen tegen allerlei aandoeningen als de structuur als de structuur stevig genoeg is”, vertelt chiropractor Charlotte Hildreth.

“Veel mensen negeren helaas pijnklachten”, vertelt Charlotte. “Je lichaam gaat dan in een soort overlevingsmodus. Je lichaam kan veel aan, maar dat gaat niet lang goed. Er komen soms mensen binnen die niet kunnen slapen van de pijn. Maar we behandeld ook baby’s en kinderen met heel specifieke klachten.”

Tekst gaat verder na de foto.

©Chiropractie Centraal

Zwangerschapszorg, baby’s en kinderen

Charlotte is gespecialiseerd in het helpen van zwangere vrouwen, baby’s en kinderen. “Een zwangerschap veroorzaakt veel en snelle veranderingen in het lichaam van de aanstaande moeder. Ik kan helpen bij veel zwangerschapskwaaltjes. Denk hierbij aan rugpijn, problemen met slapen, pijn tijdens het wandelen, hoofdpijn, zwellingen/vocht vasthouden, krampen in de benen, blaas en darmproblemen, maagzuur en nog veel meer.”

Chiropractie is ook goed na de bevalling voor moeder en baby. “Zo kunnen problemen met het nekje van de pasgeboren baby, huilen en slapeloosheid veroorzaken. Chiropractie kan hier enorm mee helpen. Natuurlijk hebben we voor hen aangepaste onderzoeksmethoden en lichte, pijnvrije behandeltechnieken.” Ook problemen met borstvoeding, kolieken of andere condities die pasgeboren baby’s kunnen aantasten kunnen volgens Charlotte verholpen worden. “Voor de moeder kan chiropractie helpen tegen vermoeidheid, rugpijn en andere postpartum condities.”

Tekst gaat verder na de foto.

©Chiropractie Centraal

Na de geboorte

De geboorte kan een traumatische gebeurtenis zijn voor baby en moeder, met als gevolg soms blessures of letsels. “Soms kunnen deze onopgemerkt blijven, omdat ze geen pijn doen en moeilijk te identificeren zijn”, vertelt Charlotte. ” Zelfs de gemakkelijkste geboorte kan complicaties veroorzaken voor pasgeboren baby’s, welke voor problemen kunnen zorgen tijdens het groeien. Als je baby opgroeit tot peuter, ontwikkelt zich de tweede kromming van de ruggengraat en de nek, dit helpt bij het omhooghouden van het hoofdje, bij het zitten, kruipen en uiteindelijk het wandelen.” Een gezonde en rechte ruggengraat kan helpen om deze voortgang natuurlijk en zonder problemen te laten gebeuren. “Met de hulp van chiropractische zorg, hebben ouders enorme verbeteringen opgemerkt in de ontwikkeling van hun kind. Vooral met slaapproblemen, rug- en nekpijn, spijsverteringsproblemen, oorinfecties en nog veel meer.”

Meer weten of een afspraak maken? Kijk dan hier >>>


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Chiropractie Centraal. Meer over Chiropractie Centraal ontdekken?

Chiropractie Centraal zorg

Vandaag gesloten

Kattensingel 74, Gouda

Bekijk meer:zorg

Lees ook:

Chiropractie Centraal Gouda

George komt uit Nieuw-Zeeland maar heeft een zaak in Gouda: ‘In Nederland lopen veel mensen rond met rugpijn’

George Ellis (32) beoefende veel extreme sporten als surfen, wildwater-kajakken en hiken. Maar toen ...

adv.