6 x dit herken je als je vroeger ging zwemmen bij de Tobbe

Door Kirsten Spooren 17 februari 2019

Zwemmen bij de Tobbe was top. Veel Gouwenaars hebben hier hele leuke herinneringen aan. Lekker plonsen in het instructiebad of een patatje eten bij de kraam, heerlijk vonden we het. En stiekem vinden we dat het buitenbad van de Tobbe ook beter was…Dit herken je sowieso wanneer je ging zwemmen bij de Tobbe:

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Je ging honderd keer van het glijbaantje af

Het glijbaantje in het instructiebad stelde niet zo veel voor (het instructiebad zelf ook niet), maar je ging er wel honderden keren van af. En een lol dat je had. Het was ook erg leuk om je zusje of broertje stiekem een duwtje te geven van de glijbaan af.

Je had een hekel aan het wedstrijdbad

Het water was altijd kouder dan het instructiebad en je stond altijd rillend aan de kant voor je een duik moest nemen.

Met goed weer lagen je ouders sowieso te zonnen op het veldje

Je ouders lagen lekker te bakken op het grasveld, terwijl jij rond spetterde in het kikkerbadje. En daarna weer snel opwarmen in de zon bij je moeder!

Je kon je uren vermaken in het buitenbad

Met mooi weer was je er elke dag te vinden en je had urenlang zwemplezier. Vooral aan de grote blauwe glijbaan heb je leuke herinneringen.

Omkleden vond je altijd verschrikkelijk

Je kon niet wachten om te gaan zwemmen, maar omkleden vond je minder fijn. Zeker als het wat kouder was. En daarna moest je douchen vóór je het bad in ging en met een beetje pech stond je onder een koude douche….

Een patatje eten na afloop was het fijnste dat er was

Na afloop een patatje eten was héérlijk. Moe en voldaan propte je de frietjes naar binnen en dat zout smaakte altijd extra lekker na het zwemmen.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Toen in Gouda

adv.