She said yes! 5 x romantische huwelijksaanzoeken in Gouda

Op Valentijnsdag mogen we even ongegeneerd wegzwijmelen bij de meest romantische verhalen en wat is er nou romantischer dan een huwelijksaanzoek? Wij vroegen aan jullie hoe jullie in Gouda ten huwelijk zijn gevraagd en de volgende vijf verhalen zijn zó ontzettend romantisch! Mocht je jouw lief nog ten huwelijk willen vragen, dan heb je hier in ieder geval genoeg inspiratie. 

‘Eenmaal bovenin, met uitzicht over Gouda, moest ik naar beneden kijken’

huwelijksaanzoeken in gouda
Foto: Hester de Rooij

Mannen, opletten nu. Zo vraag je dus je vriendin ten huwelijk. Hester werd op een wel erg originele manier ten huwelijk gevraagd door haar vriend Diederik.

Hester: “Mijn vriend ontvoerde mij met de auto vanuit Waddinxveen met blinddoek en al naar Gouda. Als je niks ziet, maak je je een voorstelling van waar je bent, dus ik dacht uiteindelijk een weiland in te lopen en over een hek te klimmen. Toen ik over het ‘hek’ geklommen was, mocht de blinddoek af en bleek het geen hek te zijn, maar een grote manbak van kraanbedrijf Nederhof en gingen we op hetzelfde moment de lucht in! Ik heb hoogtevrees dus was nooit ingestapt als ik dit geweten had”, vertelt Hester lachend.

Will you marry me?
“Eenmaal bovenin de lucht, met uitzicht over heel Gouda, moest ik naar beneden kijken. Op de grond lag in hele grote letters: will you marry me? Daarna ging hij op zijn knieën en vroeg het nog een keer. De manbak was zo groot dat er twee stoelen instonden, een tafeltje en champagne. We hebben driekwartier boven Gouda gehangen en gepicknickt op 50 meter hoogte voor we weer naar beneden werden gehaald.”

Leuk detail: Hester is videograaf in de trouwbranche en maakt dus een hoop huwelijksaanzoeken mee. Daarom wilde haar vriend haar op een plek ten huwelijk vragen waar nog nooit iemand ten huwelijk was gevraagd…Nou, Diederik, dat is je gelukt hoor!

‘Ik draaide mijn om, en ja hoor… Hij ging op zijn knieën’

huwelijksaanzoeken in gouda
Foto: Linda Voskamp

Ook bij Linda kwam het aanzoek geheel onverwachts. Linda: “Ik werd vorig jaar dertig. Ik vier nooit mijn verjaardag, maar ik dacht: bij dertig hoort een groot feest! Ik huurde voor mijn feest een gedeelte van de Swing af en nodigde al mijn vrienden en familie uit. Rond een uur of tien –  toen iedereen binnen was – werd ik op mijn schouder getikt door mijn partner. Ik draaide mijn om, en ja hoor… Hij ging op zijn knieën en had een prachtige ring vast. Omringd door al mijn vrienden en familie werd ik ten huwelijk gevraagd! Ik wist niet wat mij overkwam, maar zei natuurlijk JA!”

“Dit was het mooiste cadeau! Ik had dit nooit verwacht en wist helemaal van niets. Heel bijzonder dat iedereen die ik lief heb er ook bij was. Ondertussen is het huwelijk gepland voor 02-06-2018. Wij trouwen in het Museumcafé en het feest is in de LichtFabriek. Ons geluk kan niet op!”

‘Toen we klaarstonden onder de boom voor de foto, ging hij op zijn knieën’

kerst in gouda
Foto: ANP ROBIN UTRECHT

Dit is echt een Gouds kerstsprookje voor Gail. Zij werd ten huwelijk gevraagd onder de kerstboom op de Markt. “Ik ben op 14 december 2015 onder de kerstboom op de Markt ten huwelijk gevraagd. Het was toen precies 2 jaar geleden dat mijn (nu) man en ik onze eerste date hadden, ook in Gouda”, vertelt Gail.

huwelijksaanzoeken in gouda
Foto: Gail en haar man

“Tijdens die eerste date hebben we bij Xochimilico gegeten en dat werd op 14 december een traditie. Zodoende dat we op 14 december 2015 weer daar zouden gaan eten. Maar daarvoor wilde mijn man eerst nog een foto maken onder de kerstboom. En terwijl dat wat mij betreft een selfie kon zijn, stond hij erop dat iemand anders de foto ging maken.”

“Toen we klaarstonden onder de boom voor de foto, ging hij op zijn knieën. En de dames die de foto zouden maken, bleken het aanzoek gefilmd te hebben. Precies een jaar later, op 14 december 2016, zijn wij in het Oude Stadhuys op de Markt getrouwd.”

‘Ze besloten dat ze zussen wilden worden’

huwelijksaanzoeken in gouda
Foto: Monique Verwoert

Richard en Monique woonden al jaren bij elkaar in de straat op de Goudseweg. Hun twee oudste dochters (nu beide 22) waren beste vriendinnen vanaf hun derde jaar. “We zagen elkaar regelmatig doordat de meiden veel bij elkaar speelden. Ik woonde alleen met mijn dochter, hij met zijn toenmalige partner en twee dochters. Toen hun relatie stopte, hadden onze meiden ‘besloten’ dat ze zussen wilden worden. Na veel door de dames ‘gepushte’ momenten samen gebeurde het dan toch..we werden – compleet onverwacht – verliefd.”

“Cheyenne (mijn dochter), Richard en ik zaten een hapje te eten boven bij De Tapperij, de favoriete kroeg van ons beide inmiddels. Cheyenne was 11 jaar en een kind zit natuurlijk niet heel graag stil. Ik heb daarom altijd een blocnote bij me (was nog voor de tijd van smartphones of tablets). We schreven dan om de beurt een zin op het briefje en dit mag over alles gaan; het eten, smakkende buren, iets wat je hebt meegemaakt, etc, die je daarna doorschuift naar de andere aan de tafel. Zo is iedereen bezig en je leest nog eens wat grappigs of onverwachts.”

Onverwachts briefje
“Hoe onverwacht dit briefje zou worden, dat had ik nooit voorzien. Na wat zinnen over een vervelend kind aan het tafeltje naast ons schreef Richard een hele liefdesverklaring dat hij zo gelukkig was met ons en veel van ons hield en of Cheyenne het goed vond als hij met mij zou trouwen. Het briefje kwam daarna bij mij. Ik las de zinnen een paar keer zonder ze aan te kijken, maar schreef daarna alleen ‘haha leuk geintje’ en gaf het briefje door naar Cheyenne. Zij keek verveeld en schreef: ‘mij best hoor’. Echt een romantische puber destijds. Richard schreef vervolgens op het briefje: ‘Mo, ik meen het. Wil je met mij trouwen!”

“Mijn antwoord is duidelijk geweest en schreef jaaaaaaa op het briefje. 07-07-07 was de bruiloft en vorig jaar waren we 10 jaar getrouwd. We zijn super gelukkig samen en eten nog regelmatig bij ons speciale plekje in Gouda.”

‘Hij wilde er zeker van zijn dat ik terugkwam, denk ik’

huwelijksaanzoeken in gouda
Foto: Pexels

Nicolette: “In 1999 had ik al enige jaren een LAT-relatie en ook al een zoon in deze relatie. Ik ging op reis naar Marokko, omdat mijn buren daar een huis hebben en hun dochter ging trouwen. De dag voordat ik zou gaan met mijn zoon, vroeg mijn vriend mij ten huwelijk op de Rietzoom in Gouda. Hij wilde er zeker van zijn dat ik wel terug kwam, denk ik. Zeven maanden later gingen we samenwonen en nog een twee maanden later trouwde we.”

“We zijn helaas niet in Gouda, maar in Rotterdam getrouwd. Toentertijd waren er geen Goudse ambtenaren die een homostel wilde trouwen, dus dan wilde wij daar ook niet trouwen. Het was voor ons beiden ons tweede huwelijk en we hebben nu een grote familie met zeven kinderen. Ondertussen wonen wij met de jongste zoon en zijn gezin al 12 jaar in Oostenrijk, maar we hebben nog twee kinderen in Gouda wonen.”

Meer in deze categorie

Genieten van Gouda

Ga naar “Mysterie opgelost: waarom heeft Gouda nog ‘maar’ vier molens?”

Mysterie opgelost: waarom heeft Gouda nog ‘maar’ vier molens?

Molens in Gouda
Ga naar “Leuk! Hier in Gouda kun je binnenkort letterlijk gluren bij de buren”

Leuk! Hier in Gouda kun je binnenkort letterlijk gluren bij de buren

Ga naar “Wat een plaatjes! Dit zijn jullie mooiste foto’s van 2022 in Gouda”

Wat een plaatjes! Dit zijn jullie mooiste foto’s van 2022 in Gouda

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp”

Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp

 • Stadsbibliotheek Gouda
 • Geldig t/m 8 maart 2023
evenementen maart gouda
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Alle AH Scharrel- kipschnitzels 2 stuks 2 stuks € 4,50”

Alle AH Scharrel- kipschnitzels 2 stuks 2 stuks € 4,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alle Perla koffiebonen van € 21,57 voor € 14,38”

Alle Perla koffiebonen van € 21,57 voor € 14,38

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alle AH Italiaanse roerbakgroente van € 5,98 voor € 3,50”

Alle AH Italiaanse roerbakgroente van € 5,98 voor € 3,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Personal trainer gezocht voor fit20 Gouda (interne opleiding, dus vooropleiding niet verplicht)”

Personal trainer gezocht voor fit20 Gouda (interne opleiding, dus vooropleiding niet verplicht)

 • Fit20 Gouda
 • Parttime

Topper

Ga naar “Taxichauffeur zorgvervoer bij Geukes Taxi”

Taxichauffeur zorgvervoer bij Geukes Taxi

 • Geukes Taxi
 • Parttime

Topper

Agenda

Ga naar “Gluren bij de buren 2023”

Gluren bij de buren 2023

 • 5 februari 2023
Ga naar “Huiskamerconcert aan de IJssellaan”

Huiskamerconcert aan de IJssellaan

 • T/m 31 dec
Ga naar “Goudse Hofstedendagen”

Goudse Hofstedendagen

 • Van 3 jun t/m 4 jun
goudse hofstedendagen
Ga naar “Expositie Fotokring Groene Hart”

Expositie Fotokring Groene Hart

 • Cultuurhuis Garenspinnerij
 • T/m 16 feb
Ga naar “Zeldzaam Mooi Markt”

Zeldzaam Mooi Markt

 • Markt
 • 5 maart 2023