Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Popronde Gouda 2018: deze artiesten mag je niet missen

Door Sophie Laurence 12 september 2018

Zaterdag 15 september strijkt de Popronde weer neer in Gouda. Op heel veel plekken in de stad zijn nieuwe bandjes en opkomende talenten te zien. Als je door de bomen het bos niet meer ziet, heb ik hier een lijstje voor je met wat tips.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Wie ben ik?

Mijn naam is Sophie Laurence, ik ben nog niet zo lang geleden van Utrecht naar Gouda verhuisd en mag gaan schrijven voor indebuurt. Heel erg leuk, vind ik dat! Waar je me van zou kunnen kennen? Ik schrijf columns voor Het Lief Dagboek en treed op met mijn eigen teksten en gedichten. Ook ben ik te herkennen aan mijn knalrode haar. Genoeg over mij, laten we naar de tips gaan kijken.

popronde gouda
Foto: Sophie Laurence

Als dromerige indie je ding is

Om 15.15 uur kun je in De Tapperij Van Common bewonderen. Hij noemt zichzelf zowel kluizenaar als multi-instrumentalist en klinkt als de liefdesbaby van Real Estate en Mac DeMarco. Neem ook een kijkje bij Moon Moon Moon. Niet voor niks uitgeroepen tot Oor talent, de teksten zitten vol humor en in de show zitten altijd verrassende elementen. Zo zou je ineens een trompet, viool of slidegitaar langs kunnen horen komen. Ze spelen om 14.30 uur in de Chocoladefabriek en om 19.00 uur in Cultuurhuis Garenspinnerij.


Meer over Cultuurhuis Garenspinnerij ontdekken?

Cultuurhuis Garenspinnerij entertainment

Geopend09:00 - 23:00

Turfsingel 34 , Gouda

Bekijk meer:entertainment

Als je houdt van hard

Ziggy Splynt maakt alternatieve rock en schijnt bekend te staan om de opzwepende liveshows. De gitaarsolo’s klinken zwaar, maar de samenzang melodieus. Een verrassende combinatie. Je kunt ze om 13.00 uur in de Gasthuiskapel zien en om 20.15 uur bij de Tapperij. Als hard écht je ding is, dan ga je naar Abdomen. Met hun garagepunk zijn de nuchtere Friezen misschien wel de hardste act die je gaat horen zaterdag. Om 18.15 uur in StudioGonz!


Meer over De Tapperij ontdekken?

De Tapperij cafés

Geopend17:00 - 00:00

Markt 5, Gouda

Bekijk meer:cafés

Als je lekker wilt dansen

Waar je mij dansend tegen gaat komen? Surf Aid-Kit om 21.30 uur in StudioGonz! Met hun catchy vocalen, heerlijke sixties-surf deuntjes en retro looks kun je niet stil blijven staan. Als Britpop meer je ding is, je gek bent van The Stone Roses en je bent blijven hangen in Manchester in de nineties, dan ga je natuurlijk dansen op Anemone. Dat kan om 22.15 uur bij Kamphuisen.


Meer over StudioGonz ontdekken?

StudioGonz cafés

Gesloten21:00 - 00:00

Turfsingel 36, Gouda

Bekijk meer:cafés

Als je houdt van soul

Dan ga je een kijkje nemen bij het IJsselhuis Museumhavencafé. Om 16.00 uur kun je daar namelijk ontdekken of Eline Mann met haar zevenkoppige band komt of met haar twee achtergrondzangeressen. Muziek schrijft Carmen Forbes al sinds ze vijf is en dat ze op North Sea Jazz heeft gestaan is ook niet niks. Misschien wel de beste zangeres die je zaterdag gaat zien. Om 16.30 uur kom je daar achter bij Heb Ik VIA.


Meer over Heb ik VIA ontdekken?

Heb ik VIA woonwinkels

Gesloten10:00 - 17:00

Lange Groenendaal 72A, Gouda

Bekijk meer:woonwinkels

Meer over Popronde Gouda 2018:

Er valt natuurlijk nog veel meer te ontdekken, maar liefst eenentwintig bands nemen zaterdag de stad over. Vanaf 14.00 uur is de Popronde infostand te bezoeken op de Markt, waar je naast je programmaboekje, ook terecht kunt voor alles wat je nog meer nodig zou kunnen hebben om alles uit je dag te halen.

Alle deelnemende locaties in Gouda zijn: Stoffenhuis Anja, Chocoladefabriek, De Illusie, Heb Ik VIA, De Utrechtse Dom, House of Goods, Brownies & Downies, Cafeetje Heeeurlijk, Gasthuiskapel Museum Gouda, Bagels & Beans, De Tapperij, Koffiefabriek, Gouda Studio’s, De Zaak van de Laak, IJsselhuis Museumhavencafé, Kamphuisen, Rederij de Vrijheid, Curcuma, StudioGonz, Cultuurhuis Garenspinnerij en natuurlijk So What! waar ook de afterparty plaatsvindt. Pontje GEIN vaart die dag heen en weer naar GOUDasfalt.

En mocht je nou toevallig tijdens de Popronde in een andere stad zijn, ga dan zeker eventjes naar The Tambles kijken. De Goudse band is momenteel namelijk druk bezig de rest van Nederland te veroveren en daar wil je bij zijn!

Popronde Gouda

Let’s go! De artiesten van de Popronde 2018 in Gouda zijn bekend

Heel veel gratis (!) optredens van steengoede Nederlandse bands; daarvan kun je op zaterdag 15 septe...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.