Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nienke Plas was in Gouda en wij spraken haar

Aangeboden door De Goudse Schouwburg 1 november 2019

Nienke Plas is een comedian, presentatrice, actrice, zangeres en mama en wordt door velen bestempeld als ‘de grappigste vrouw van Nederland’. Met haar YouTube video’s trekt ze elke week duizenden kijkers. Ook wij van indebuurt Gouda zijn fan en dus gingen we naar de theatervoorstelling van Nienke in de Goudse Schouwburg. En dat niet alleen, want voorafgaand aan de show mochten we haar op het podium interviewen.

Nienke Plas reist met haar theatervoorstelling Van de Hak op de Tak door het hele land en op woensdag 30 oktober stond ze in de Goudse Schouwburg. Wij hadden het geluk even maar haar te mogen kletsen en wat vragen te stellen.

Ben je eigenlijk al eens eerder in Gouda geweest? “Ik ben hier waarschijnlijk wel een keer geweest, maar dat weet ik echt niet meer. Ik werd door de navigatie ook heel snel van de snelweg afgestuurd door allemaal dorpen heen, ik heb zelfs de dierenopvang gezien. Dus ja, ik weet dat jullie een dierenopvang hebben, dat was het wel”, zegt Nienke. Maar een echte Goudse lekkernij herkent ze direct. We vroegen haar of ze het verschil kan zien en proeven tussen een stroopwafel uit de supermarkt en de échte Goudse stroopwafel en ja hoor! Zelfs zonder te proeven pikt ze de echte ambachtelijke variant eruit, en die stroopwafel was binnen één minuut op.

Voor we haar spraken, vroegen we aan onze lezers of ze nog vragen voor Nienke hadden. Eén van de lezers vroeg: heeft Resley – haar vriend – nog een broer/neef die vrijgezel is? De enthousiaste comedian is snel met haar antwoorden en de grappen schut ze dan ook zo uit haar mouw. “Als hij een broer had wisten ze dat wel, maar hij heeft vast wel single neven. Maar ze bedoelt vast iets wat op Resley lijkt, maar nee, dat is one of a kind natuurlijk. En ik doe niet aan delen!”

Wil je het hele interview met Nienke Plas bekijken, klik dan hier >>>

Van de Hak op de Tak

Een paar uur later staan we weer voor de schouwburg waar zich inmiddels honderden jongeren (en ook wat ouderen) hebben verzameld. Wanneer iedereen zijn plek heeft gevonden in de uitverkochte zaal begint de show en al snel liggen de eerste mensen dubbel van het lachen. Het verhaal dat Nienke vertelt gaat voornamelijk over haar jeugd, tijd op de middelbare school en over haar verloofde Resley.

Tekst gaat verder onder de foto.

Nienke Plas
©indebuurt Gouda

Zinnen als: “Mooie tas… kutwijf!” en de uitbundige dans tijdens het nummer Vrijdag dat ze zong zorgde voor luidkeels gelach in de zaal. Aan de blije gezichten na de voorstelling was het plezier dan ook af te lezen. “Wat een mooi wijfie is het, hè”, horen we iemand in de foyer zeggen.

Fotomomentje

Nienke neemt na elke show alle tijd om met iedereen die dat wilt op de foto te gaan en vragen te beantwoorden, wat ervoor zorgde dat veel fans nog even bleven hangen. “Ik vind het fijn om die liefde te voelen en dat op deze manier ook terug te kunnen geven aan de kijkertjes”, zegt Nienke.

Meer voorstellingen

De Goudse Schouwburg heeft een uitgebreid aanbod aan voorstellingen en ook voor jongeren staat er genoeg leuks op de agenda. Wist je bijvoorbeeld dat Peter Pannenkoek, Suzan&Freek, Kaj Gorgels en OG3NE ook in het Goudse theater te zien zijn? Voor die laatste twee zijn zelfs nog kaartjes te krijgen!


Meer over De Goudse Schouwburg ontdekken?

De Goudse Schouwburg theaters

Boelekade 67, Gouda

Bekijk meer:theaters

Lees ook:

Nicky van Rossum Goudse Schouwburg

Nicky (34) is programmeur: ‘Nienke Plas, Fred van Leer, Peter Pannenkoek, ze komen hier allemaal’

Afgelopen week kwam het nieuwe programma van de Goudse Schouwburg uit. Daarin drukte directeur Tinek...

adv.