Dit is waarom onze kaasmarkt beter is dan die van Alkmaar

Door Kirsten Spooren 15 maart 2019

Op donderdag 4 april is het weer zo ver: de kaasmarkt gaat van start. Als Gouwenaar is het écht een must om deze een keer te bezoeken, want naast lekkere kaas leer je ook echt wat over de geschiedenis van de stad. Voor het geval je het nog niet wist: kaas was en ís heel belangrijk voor Gouda. Elk jaar komen er ook honderden toeristen op af (economie, yes!) en vaak krijgen we de vraag: welke kaasmarkt is leuker/beter/mooier? Die van Gouda of die van Alkmaar? Wij vinden natuurlijk die van Gouda het beste (no offense Alkmaar) en dit is waarom:

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

De Goudse Kaasmarkt is knusser

kaasmarkt gouda
Foto: VVV Gouda

De kaasmarkt van Alkmaar is de grootste van Nederland. Dat betekent veel kazen, maar ook dat het minder knus is dan de onze. Het is een overzichtelijke, gezellige kaasmarkt, waarbij alles op de Markt voor de Waag afspeelt. En de ambachtskraampjes zijn natuurlijk ook erg gezellig. 

De kaasmarkt van Gouda is rustiger

Foto: ANP

Ja, de Goudse Kaasmarkt is een toeristische attractie en dat er steeds meer toeristen op af komen is heel goed voor onze economie (= geld). Maar onze kaasmarkt is nog láng niet zo toeristisch als die van Alkmaar. De kaasmarkt van Alkmaar is bekender en de stad ligt dichter bij Amsterdam. Al vinden steeds meer toeristen hun weg naar Gouda, het is en blijft een stuk rustiger dan in Alkmaar. 

Goudse kaas in Alkmaar? Hmm….

kaasmarkt gouda
Foto: VVV Gouda

Een goed blok kaas is natuurlijk Goudse kaas. We zijn maar wat trots op onze streekkazen. In Noord-Holland kunnen ze ook heel goed kaas maken, maar waarom worden er dan Goudse kazen verhandeld op de kaasmarkt van Alkmaar? Ze verhandelen er ook Edammer, maar waarom niet bijvoorbeeld Beemsterkaas? Zou het komen omdat de naam ‘Goudse kaas’ OVERAL in de wereld bekend is en het daarom toeristen trekt? Tourists, come to Gouda. We have real Gouda cheese….

Mooiste marktplein van Nederland

kaasmarkt gouda
Foto: VVV Gouda

De kaasmarkt van Alkmaar is echt wel heel leuk, hoor. Begrijp ons niet verkeerd. En de stad is natuurlijk ook prachtig. Maar hebben zij zo’n mooi Stadhuis als wij? Nee! En dit Stadhuis is het prachtige decor van de Goudse Kaasmarkt. Da hebbe ze nie, hè, in Alkmaar…

Lees ook:

kaasmarkt-gouda

Dit zijn alle data van de kaasmarkt in Gouda in 2019

Ben jij nog nooit op de kaasmarkt in Gouda geweest? Dan heb je echt iets gemist. En laten we eerlijk...
Help! Hoe word ik een echte Gouwnaar

Help! Hoe word ik een echte Gouwenaar

Mijn naam is Petra, ik ben 27 jaar en twee jaar geleden ben ik voor de liefde naar Gouda verhuisd. L...
kaasmarkt gouda

Wil je zien: oude beelden van de Kaasmarkt uit 1943

Vandaag (4 april) begint de eerste Goudse Kaasmarkt van het seizoen weer. Wist je dat de Kaasmarkt v...
kaasmarkt van gouda

De kazen rollen weer door Gouda! Ben jij gespot op de Kaasmarkt?

De eerste Kaasmarkt van 2018 is een feit. Ondanks de regen lagen de kazen weer heerlijk te glimmen v...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.