Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hilarisch! 5 x deze types vind je altijd op de markt van Gouda

Door Eva van Dantzig 14 januari 2020

Het is zaterdag en wat doen we op zaterdag? Juist! Boodschappen halen op de Markt. Elke zaterdag vind je daar de warenmarkt en een beetje Gouwenaar doet hier zijn inkopen. Ga jij ook elke zaterdag naar de markt? Dan herken je deze vijf types vast:

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

De Graaier

Op de markt valt van alles te proeven. Een blokje kaas, een stukje stroopwafel of een sappig partje mandarijn? Je moet natuurlijk wel eerst proeven voor je iets koopt. Eén stukje dan, hè. Niet een hele hand. De Graaier graait zo een hele hand kaasblokjes en propt ze onbeschaamd naar binnen.

De Onderhandelaar

De Onderhandelaar is écht niet tevreden met twee appels voor de prijs voor één. Nee, die gaat pas naar huis wanneer hij/zij er minstens vier heeft voor dezelfde prijs. Even een handjeklap met de verkoper doen….

De Babbelaar

De Babbelaar gaat niet naar de markt voor boodschappen, maar ziet het als een gezellig en sociaal uitje. Even een praatje maken met de kaasboer. Oh, en daar is de buurvrouw. Na een middagje markt ben jij weer helemaal up-to-date over de laatste roddels in Gouda. Dat je de rij ophoudt, maakt jou helemaal niks uit.

De Aanraker

De Aanraker is iemand die eerst alles even moet bevoelen voor hij/zij het koopt. Is deze avocado wel rijp genoeg? Hoe hard is deze tomaat? Oooh, en dat jasje: héérlijk zacht. 

De Schuifelaar

De Schuifelaar is iemand die de tijd neemt op de markt. Langzaam lopend van het ene kraampje naar het andere kraampje. Vaak is de Schuifelaar ook een combinatie van nummers drie en vier. Even iets bevoelen, even kletsen en weer doorschuifelen naar het volgende kraampje. Vaak tot enorme files tot gevolg. 

Lees ook:

Koopzondagen in binnenstad Gouda 2020: alle dagen in een handig overzicht

Is winkelen op donderdagavond en zaterdag in de stad niet aan jou besteed? Speciaal voor jou zijn er...
markt-gouda-markt favorieten van

Op deze dagen is het markt in Gouda

Lekker rondstruinen op de markt is één van de leukste manieren om boodschappen te doen, als je het o...
herthuis

Dit pand aan de Markt was vroeger een herberg voor prinsen en koningen

Wanneer we het hebben over een herberg op de Markt, denken de meeste mensen vaak gelijk aan De Zalm,...
Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.