Het stemmen kan beginnen: dít zijn de nominaties voor de mooiste straat van Gouda

Of het nu om de mensen gaat of om de architectuur: we hebben een hoop mooie straten in Gouda. Maar welke straat is nou de aller-allermooiste van onze stad? Dit vroegen wij aan jullie en dat hebben we geweten ook! We werden overspoeld met inzendingen: van onbekende straatjes in Goverwelle tot de bekende parels van de binnenstad. Van alle inzendingen hebben wij een top vijf gemaakt van de meest genoemde straten. Deze straten maken nu officieel kans op de titel ‘Mooiste straat van Gouda 2020’. De strijd kan nu echt losbarsten, want jij kunt op één van deze vijf straten stemmen! Let the games begin. 

Hoe het werkt:

De vijf genomineerde straten kun je hieronder bekijken. Swipe naar links of klik op de pijltjes voor de volgende straat. Vervolgens kun je op de laatste pagina je stem uitbrengen tot en met 6 augustus 2020. Op vrijdag 7 augustus 2020 maken we de winnaar bekend, inclusief een leuke verrassing voor de winnende straat.

Is jouw straat genomineerd? Leuk! Nu wil je natuurlijk winnen ook. Deel daarom dit bericht met je buren, maak er een heuse verkiezingsstrijd van en win gezamenlijk als straat de titel ‘Mooiste straat van Gouda’. Je kunt ook deze poster downloaden, uitprinten en voor je raam plakken. Zo roep je nog meer mensen op om te stemmen. Klik op de afbeelding om hem te downloaden of klik hier >>>

En dan nu de straten die gaan strijden om deze felbegeerde titel… *tromgeroffel*… swipe naar links of klik op de pijltjes om alle straten te zien en je stem uit te brengen op de laatste pagina.

IJssellaan

De trotse bewoners van de IJssellaan weten het zeker: deze straat is de mooiste straat van Gouda. De gezellige straat in de wijk Kort Haarlem heeft alles: mooie huizen, gezellige buren en zelfs een eigen markt. “Er is hier veel sociale betrokkenheid”, laat een buurtbewoner weten. “De bewoners zijn erg zorgzaam en je hebt er natuurlijk de gezellige IJsselmarkt. Het is ook een erg groene straat, met prachtige bomen en sinds kort staan er ook veel bloemen en planten om de bomen heen. En natuurlijk zit de lekkerste patatzaak – Cafetaria Willy – hier op de hoek.”

Vind jij dit de mooiste straat van Gouda? Klik door naar de laatste pagina of klik hier om te stemmen >>>

Turfmarkt

© Christa Eekhuis

Het is geen verrassing dat deze straat genomineerd is als één van de mooiste straten van Gouda. De Turfmarkt is nou eenmaal een plaatje, met zijn statige gebouwen, pittoreske bruggetjes en prachtige gracht. Maar dit is niet het enige wat mooi is aan deze straat, als we de bewoners mogen geloven: “Het is een diverse samenstelling van bewoners, die geweldig met elkaar omgaan”, vertelt een buurtbewoner. “Het is er intiem, mooi en gezellig”.

Vind jij dit de mooiste straat van Gouda? Klik door naar de laatste pagina of klik hier om te stemmen >>>

Karnemelksloot

Karnemelksloot
Karnemelksloot vanaf A. G. de Vrijebrug | © Christa Eekhuis

Nog zo’n parel in de wijk Kort Haarlem: de Karnemelksloot. Deze historische straat wordt aan weerskanten van de gracht omzoomd door mooie huizen en groene bomen. In de winter vind je hier een waar kerstsprookje: drijvende verlichtte kerstbomen in de gracht. “Het is de mooiste en leukste straat ter wereld”, vertelt een buurtbewoner. “Geen huis is hetzelfde en er heerst een saamhorigheid. Zo hebben we elk jaar een gezellige barbecue.”

Vind jij dit de mooiste straat van Gouda? Klik door naar de laatste pagina of klik hier om te stemmen >>>

Texellaan

texellaan
© Marloes van Rookhuijzen

Een verrassende nominatie in deze lijst, namelijk de Texellaan in Westergouwe! Deze straat is gloedje nieuw en kijkt uit over het water. De architectuur is vrij uniek en elk huis verschilt net een beetje van de ander. “Rijd eens langs en je ziet wat ik bedoel”, zegt een trotse bewoner. “Door de prachtige gevels is het een mooie binnenkomer in Gouda, echt een authentiek stukje van onze stad.”

Vind jij dit de mooiste straat van Gouda? Klik door naar de laatste pagina of klik hier om te stemmen >>>

Achter de Vismarkt

© indebuurt Gouda

Misschien minder verrassend, maar niettemin dik verdiend: Achter de Vismarkt. Dit is misschien wel het meest pittoreske straatje, met liefelijke huisjes, veel groen en natuurlijk het uitzicht op het Stadhuis. “Het is hier gezellig, rustig en groen, maar toch midden in het centrum van Gouda”, vertelt een bewoner. “De mensen zijn ook erg betrokken in deze straat. Je hebt altijd aanspraak en er is regelmatig tijd voor een drankje.”

Vind jij dit de mooiste straat van Gouda? Klik door naar de laatste pagina of klik hier om te stemmen >>>

Stemmen maar!

Wat is volgens jou de mooiste straat van Gouda? Laat hier je stem achter!

Meer in deze categorie

Genieten van Gouda

Ga naar “Met de tram naar de Markt: vroeger kon het in Gouda”

Met de tram naar de Markt: vroeger kon het in Gouda

tram gouda
Ga naar “9 x zo ziet Gouda eruit in lockdown”

9 x zo ziet Gouda eruit in lockdown

Ga naar “7 x deze feitjes over het Stadhuis van Gouda wist je nog niet”

7 x deze feitjes over het Stadhuis van Gouda wist je nog niet

In onze gids

Ga naar “Intertoys – Van de Wal”

Intertoys – Van de Wal

 • Agnietenstraat 11
 • Speelgoedwinkels
 • Gesloten
intertoys Gouda

Nu gesloten

Ga naar “De Griek Gouda”

De Griek Gouda

 • Wijdstraat 17
 • Griekse restaurants
 • 16:30 - 22:00

Nu geopend

Ga naar “Simon Lévelt”

Simon Lévelt

 • Korte Tiendeweg 22
 • Speciaalzaken
 • Gesloten
weekendtips gouda

Nu gesloten

Vacatures

Ga naar “Directie secretaresse”

Directie secretaresse

 • Centric
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Thuiszorg planner”

Thuiszorg planner

 • Luba Uitzendbureau Den Haag
 • Parttime
Ga naar “Financieel Medewerker Logistiek”

Financieel Medewerker Logistiek

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Tijdelijke Telefoniste”

Tijdelijke Telefoniste

 • Olympia
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “medewerker orderadministratie”

medewerker orderadministratie

 • Olympia
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “DJ Stream – SoulSpect”

DJ Stream – SoulSpect

 • StudioGonz
 • 30 januari 2021