Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aha! Dit is dus voor Gouda de dichtstbijzijnde badplaats aan de kust

Door Kirsten Spooren 17 juni 2019

Och, jongens. Wat wordt het deze week toch mooi weer. Een perfect excuus om dus je slippers in te pakken en richting de kust te rijden. Vanuit Gouda hebben we veel opties voor een bezoekje aan het strand, maar wat is nu de dichtstbijzijnde badplaats aan de kust vanuit Gouda? 

Reis jij voor je dosis vitamine zee naar Scheveningen? Of is jouw favoriet Hoek van Holland? En dan hebben we de stranden van Noordwijk, Katwijk, Wassenaar en Kijkduin nog. Welke je favoriet ook is, de één is nou eenmaal verder weg dan de ander. Bij welk strand lig jij het snelst te bakken in de zon? Wij zochten het voor je uit.

Met de auto

Prop je auto vol met een parasol, koelbox en strandlakens en rijden maar! Voor Gouda is de dichtstbijzijnde badplaats Scheveningen. Binnen 40 minuten (files niet meegeteld) zit je met je voeten in het zand. Met zijn 37 km (berekend vanuit de binnenstad van Gouda) is het ook qua afstand de kortste route met de auto. Op nummer 2 staat Kijkduin (44 minuten, 44,2 km) en op nummer 3 staat Wassenaarseslag (47 minuten, 43 km). Op de vierde plek staat Hoek van Holland met 48 minuten en 51 km.

Met het OV

Ga jij liever met een kleine tas, een goed fles wijn en een opblaasbare flamingo richting het strand met de trein? Dan kun je ook het beste naar Scheveningen. Om naar dit strand te komen hoef je niet vaak over te stappen en ben je er binnen 1 uur en 14 minuten. Hoek van Holland is ook nog goed te doen met het OV (1 uur en 18 minuten). Katwijk aan Zee en Noordwijk zijn lastiger te bereiken en heb je een reistijd van ongeveer anderhalf uur. Wassenaarseslag is helemaal niet te doen met het OV (tenzij je graag nog 40 minuten wil lopen).

Naar welk strand ga jij het liefst? Reageer op Facebook of stuur ons een berichtje!

Lees ook…

Jeroen is eigenaar van Rederij de Vrijheid: ‘Ik wil mensen laten genieten van de rust op het strand’

Met zand tussen je tenen genieten van de zon, en dat op 5 minuten fietsen, wat wil je nog meer? Het ...
treinstoringen in gouda

Balen! Deze zomer geen treinen tussen Alphen en Gouda

Treinreizigers op het traject Alphen-Gouda die hun vakantie nog niet hebben geboekt, kunnen het best...

adv.