Deze Goudse plekken kunnen wel een opknapbeurt gebruiken

Door Kirsten Spooren 11 februari 2018

Wij van indebuurt zijn ervan overtuigd: Gouda is de allermooiste stad van de wereld. Maar hé, nergens is het perfect, dus ook Gouda heeft plekken die wel een likje verf of nieuwe inrichting kunnen gebruiken. Wij vroegen aan jullie welke locatie(s) op de lijst mogen voor een opknapbeurt. Dit zijn de genomineerden!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Vlamingstraat

opknapbeurten in gouda
Foto: De Vlamingstraat (Google Streetview)

Bram: “De helft lijkt wel op instorten te staan. Zonde, zo naast al dat nieuwbouw en wel onderhouden pandjes.” Ramona is het daar helemaal mee eens: “En ter aanvulling, het is ook nog eens voor velen de ingang naar het centrum en/of de route naar het culturele hart van Gouda.”

Korte Akkeren

opknapbeurten in gouda
Foto: Prins Hendrikstraat (Google Streetview)

Verschillende delen in de wijk Korte Akkeren mogen volgens jullie wel eens flink opgeknapt worden. “Jaren geleden is de Woudstraat volledig opgeknapt waardoor de rest onderloopt bij regen. Aanpakken die hap”, zegt Natasha. Veel van jullie waren het hiermee eens. Jetze nomineert de Prins Hendrikstraat in de wijk Korte Akkeren. Jetze: “Het is een relatief belangrijke straat die het noorden van de wijk toegankelijk maakt, maar ook erg lelijk. De straat helt alle kanten op, er staan afvalcontainers her en der en er zijn parkeerplekken in alle stijlen en maten. En dat laatste geldt ook voor de aangrenzende woningen, met als klapstuk de chemische fabriek in het verlengde ervan.”

Flats Achterwillens

opknapbeurten in gouda
Foto: de flats van de Achterwillens (Google Streetview)

Eén van de lelijkste plekken in Gouda volgens jullie? De flats van de Achterwillens (Merlijnstraat, Isoldestraat…). Nadia: “Ze zijn zo lelijk en verdienen een opknapbeurt. De dichte balkons zijn geweldig, maar het aanzicht is echt verschrikkelijk en past niet in de wijk. De gevel moet veranderd worden in hoe het was, gewoon een stenen gevel.”

Centrumkant Station Gouda

opknapbeurten in gouda
Foto: Station Gouda (Google Streetview)

Ook het station werd een paar keer geroepen als een van de meest lelijke plekken van Gouda. Anja: “Wat een zooitje met die hoge fietsenrekken. De hoofdingang is daardoor nauwelijks zichtbaar. Niet over nagedacht. Het is ook geen gezicht als je door het park rijdt.”

Bolwerk

opknapbeurten in de gouda
Foto: Het Bolwerk (Google Streetview)

Het Bolwerk kwam gisteren (8 februari) ook in opspraak, omdat Stichting Mooi Bolwerk stopt met de onderhandelingen. De gemeente wilt het volbouwen met een appartementencomplex, maar veel van jullie zien er liever een mooi park. Kelly: “Zonde om alles zo vol te bouwen. Een mooi park met bankjes om in het zonnetje te kunnen genieten zou ook lekker zijn. Heel veel mensen hebben in de binnenstad enkel een balkon en missen groen om zich heen. Werkelijk alles wordt bestraat en volgebouwd, terwijl een groene omgeving zo belangrijk is voor de gezondheid en positieve energie.”

Stichting Mooi Bolwerk gooit handdoek in de ring

Meer dan drie jaar was de stichting bezig met een plan voor de invulling van het Bolwerk. Ze wilden ...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶