6 x emoties waar je doorheen gaat wanneer jij je fiets probeert te stallen bij Station Gouda

Door Kirsten Spooren 2 december 2018

Iedereen die zijn fiets moet parkeren bij Station Gouda herkent het wel: het zoeken naar een plek, de frustratie en de opluchting wanneer je dan toch eindelijk een plekje hebt gevonden. Het is vaak een chaos van fietsen bij het station en je fiets stallen is niet altijd even makkelijk. Deze emoties ga je doorheen op zoek naar een plekje voor je fiets:

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Hoop

Je komt aan bij Station Gouda met de fiets. Je bent op tijd en de trein vertrekt pas over tien minuten. Tijd zat dus om je fiets te stallen en misschien nog even snel koffie te halen. Toch? THINK AGAIN!

Frustratie

Oké, het is weer aardig druk bij het station. Terwijl je rek naar rek afspeurt op zoek naar een plekje, neemt je frustratie toe. Je bent ondertussen al helemaal naar achteren gelopen, maar nergens een plek voor jouw fiets. Fietsen liggen her en der ook al op de grond en elke boom en paal is ook al in beslag genomen. De tijd begint te tikken en je wilt je trein niet missen. 

Boosheid

Nu heb je het toch echt gehad. Je wilt je fiets netjes ergens neerzetten, maar er is echt nergens plek en je begint hem nu toch echt te knijpen voor je trein. Boos gooi je je fiets dus maar ergens neer, zet hem op slot en rent naar de trein. Hopelijk staat hij er straks nog als je terug komt….

Ongerustheid

Je hebt de werkdag overleefd en je bent weer terug op Station Gouda, klaar om naar huis te gaan. Je bent wel een beetje ongerust over je fiets. Zou hij er nog staan? Of hebben ze hem weggehaald of ergens verstopt tussen de rekken zodat jij een uur lang kan gaan zoeken? Je hoopt maar dat je hem snel kunt vinden en dat hij nog een beetje heel is. 

Ergernis

Ja, hoor. Het is weer zo ver, je bent je fiets kwijt. Allerlei gedachtes gaan door je heen. Is hij gestolen? Of staat hij toch hier ergens, maar zie je hem niet? Je voelt een lichtte paniek opkomen, terwijl je alle fietsen afgaat. Waar is die van jou? Je had hem hier neergegooid, maar nu is hij weg. Moet ik de politie bellen of nog even verder zoeken?

Blijdschap

Daar is hij! Je hebt je fiets gevonden. Woehoe! Blij loop je op je fiets af en haal je hem van het slot. Je controleert hem even en je ziet dat het lampje kapot is. Vervelend, maar je bent allang blij dat je na een half uur zoeken je fiets hebt gevonden. De volgende keer – neem je jezelf voor – zet je hem ergens neer waar je hem snel kunt vinden.

Lees ook:

Deze winkel verkoopt niet alleen Goudse souvenirs en fietsen maar ook schilderijen

Misschien ben je er als eens binnen geweest, maar de kans is groot dat dat niet het geval is. De nie...

7 x dit is waarom je liever in Gouda woont dan in Rotterdam

Rotterdam leuker dan Gouda? Dacht het niet! Er zijn namelijk genoeg redenen waarom je in de Kaasstad...

Geen licht op je fiets? Let dan op, want er zijn extra controles

De dagen worden korter en de kans is groot dat je door het donker moet fietsen als je van en naar we...
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.