Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel auto’s, brommers en motoren werden er in het laatste half jaar van 2018 in Gouda gestolen

Door Eva van Dantzig 19 juli 2019

Het aantal gestolen brommers, auto’s en motoren is in het afgelopen jaar ruim vijf procent gestegen. Dat blijkt uit recent gepubliceerde halfjaarcijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Maar hoe zit dat in Gouda? Wij zochten het voor je uit.

In totaal werden er het laatste half jaar van 2018 drieënzestig brommers en scooters, drieëntwintig auto’s en vijf motorfietsen gemiddeld per dag gestolen. Ja, je leest het goed, per dag! In totaal noteerde de politie 11,7 duizend voertuigdiefstallen, ruim vijf procent meer dan in het eerste halfjaar van 2018.

In Amsterdam werden de meeste voertuigen gestolen: maar liefst 1.889. Den Haag en Rotterdam volgen op de lijst met beiden ruim 800 diefstallen. Opvallend is het hoge aantal diefstallen in kleinere grensgemeenten als Rosendaal met 123 diefstallen, Heerlen met 112 en Sittard-Geleen met 92. Ook Breda valt op, want daar werden opvallend veel autodiefstallen gepleegd.

Diefstallen in Gouda

In Gouda werden in het laatste half jaar van 2018 in totaal 41 diefstallen gepleegd. De populairste voertuigen om te stelen zijn de brom- en snorfietsen. Maar liefst 28 exemplaren werden ontvreemd. Ook auto’s zijn populair als het gaat om diefstal in Gouda, er werden er het afgelopen half jaar 11 gestolen. De Goudse motoren vinden dieven iets minder interessant, er werden er 2 gestolen.

Kleine meevaller: ongeveer één op de drie gestolen voertuigen wordt uiteindelijk weer teruggevonden. In vijfendertig procent van de gevallen gebeurt dit binnen 24 uur, in zestig procent binnen één week. Is jouw voertuig dan nog niet teruggevonden, dan is de kans klein dat dit nog gaat gebeuren.

Bron: LocalFocus

Lees ook:

autobranden Gouda

Opnieuw een autobrand in Gouda

Dacht je dat de autobranden in Gouda waren gestopt? Niets is minder waar, want vannacht (maandag 15 ...

Update: dit weten tot nu toe over de autobranden in Gouda

Welke gek is er in hemelsnaam bezig auto's in brand te steken? De teller staat ondertussen op achtti...
blauw vlak Blekerssingel

Huh! Wat doet dit blauwe vlak op de Blekerssingel?

Soms valt je ineens iets op in de stad. Verkeersborden met een zonnetje of spiegeltjes aan gevels. M...

adv.