Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koningsdag wordt Woningsdag: dit wordt er georganiseerd in Gouda

Door Carin van der Meij 21 april 2020

Koningsdag in Gouda ziet er dit jaar anders uit. Geen vrijmarkten, feestjes en gezellige onderonsjes. Dat betekent niet dat we de verjaardag van de koning dit jaar overslaan. De Oranjebond presenteert: Woningsdag. Er wordt die dag van alles georganiseerd, maar hoe zit het eigenlijk in Gouda?

De oranje outfit kan op maandag 27 april gewoon worden aangetrokken, want er komt een alternatieve Koningsdag.

Landelijke Woningsdag

De landelijke Oranjebond heeft onder de leden een brainstorm gehouden en het volgende programma samengesteld:

  • 09.45 uur: de klokken worden geluid in heel Nederland;
  • 10.00 uur: iedereen zingt het Wilhelmus;
  • 10.10 uur: de NOS blikt terug op voorgaande Koningsdagen;
  • 12.00 uur: op internet is een digitale kleedjesmarkt, de precieze invulling is nog niet bekend. Kinderen mogen ook een digitale brief naar de koning sturen, die ’s middags aan de koning wordt aangeboden;
  • 15.00 – 16.00 uur: de Oranjebond roept muzikanten en artiesten op om op te treden bij ouderen;
  • 16.00 uur: tijd voor een thuistoost. De Oranjebond vraagt aan heel Nederland om op dit tijdstip het het glas te heffen voor de koning;
  • 19.00 uur: op de NOS is er een speciale uitzending om in beeld te brengen hoe Nederland deze feestdag viert in coronatijden.

Meer details over Woningsdag lees je op de website van NOS.

Woningsdag in Gouda

Dit is het programma van de Oranjebond, maar hoe zit het in onze stad? Gouda zou Gouda niet zijn als er niet iets gezelligs georganiseerd zou worden. Ondanks de korte voorbereidingstijd, hebben de binnenstadondernemers de koppen bij elkaar gestoken en iets leuks bedacht: een Woningsdagquiz over Gouda!

Weet jij alles over Gouda? Doe dan live mee met de quiz op maandag 27 april. De prijzen die je kunt winnen worden beschikbaar gesteld door onze eigen binnenstadondernemers. De quiz wordt om 10.30 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van Binnenstad Gouda.

De enige echte woningsdagquiz!

Op 27 april gaat het gebeuren de enige echte woningsdagquiz die live wordt uitgezonden via het YouTube kanaal Binnenstad Gouda. Om 10.30 starten we met de quiz der quizen!! Weet jij alles over Gouda?? Doe mee op 27 april. De prijzen die je kan winnen worden beschikbaar gesteld door onze eigen binnenstad ondernemers! Zelfs in Coronatijd zorgen de binnenstadsondernemers voor een gezellige dag!! Doe jij ook mee??

Posted by Binnenstad Gouda on Monday, 20 April 2020

 

Doet jouw eigen buurt iets bijzonders tijdens Woningsdag 2020? Mail dan naar [email protected] en we maken een overzicht van alle activiteiten. 


Lees ook...

4 x hier in Gouda bestel je heerlijke Koningsdag lekkernijen

Koningsdag in Gouda ziet er dit jaar anders uit. Geen vrijmarkt, feestjes en gezellige onderonsjes. ...

Column Hans: ‘Een compliment voor bezoekers aan de binnenstad die zich goed aanpassen’

Wat ben ik blij met alle reacties die ik heb mogen ontvangen naar aanleiding van mijn eerste column ...

adv.