Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stappen in Gouda? Dan moet je voor 01.30 uur binnen zijn en dit is waarom

Door Eva van Dantzig 15 augustus 2019

De meeste Gouwenaars weten niet beter: je moet voor 01.30 uur binnen zijn als je gaat stappen, anders sta je voor een dichte deur. Maar voor mensen uit andere steden is dit alles behalve gewoon, daar kun je gewoon lekker van kroeg naar kroeg hoppen. Waarom is dit in Gouda eigenlijk zo? Wij vroegen het aan de gemeente Gouda.

Per 1 februari 2003 hanteert de gemeente Gouda een vrij sluitingstijdenbeleid. Dit houdt in dat horecagelegenheden zelf mogen bepalen hoe laat zij dicht gaan. Eén van de voorwaarden hiervoor is de vaste tijd voor het toelaten van bezoekers. Voor alcoholverstrekkende horecabedrijven is dit vastgesteld op 01.30 uur en voor niet-alcohol verstrekkende horecabedrijven is het 04.00 uur. De vrije sluitingstijden gelden niet voor terrassen.

Overlast is nachtelijke uren

“Deze tijd is afgesproken om overlast in de nachtelijke uren te voorkomen. Het is niet wenselijk dat bezoekers gedurende de hele nacht van kroeg naar kroeg gaan”, laat Monique Neve – woordvoerder gemeente Gouda – weten.

Ook de vrije sluitingstijden zijn er om overlast te voorkomen. Het zorgt ervoor dat de uitloop van horecagelegenheden geleidelijk verloopt. Je kunt je natuurlijk voorstellen, dat als alle horecagelegenheden om 03.00 uur moeten sluiten, iedereen tegelijkertijd door de stad naar huis loopt of fietst en dat is alles behalve fijn voor omwonenden.

Duidelijk, toch?

Lees ook:

magneetvissen gouda

Mag dat: met een magneet spullen uit het water vissen in Gouda?

Het is de laatste tijd steeds vaker in de media; magneetvissen. Vooral omdat meerdere keren gevaarli...

Paspoort kwijt? Dit moet je doen in Gouda

Kijk je ook zo uit naar de vakantie? Lekker hè! Maar heb je ook gekeken of je paspoort nog wel netje...

Mag dat? Je camper of caravan voor de deur parkeren?

Het is zomervakantie en al lange tijd prima weer. Dat betekent dat de caravan weer van stal kan word...

Meer over

Gemeente

adv.