Soms mogen we best even klagen: dit zijn de stomste stoplichten van Gouda

Door Eva van Dantzig 13 maart 2019

Vaak staat het verkeer tijdens de spits in Gouda muurvast. Sommige verkeerslichten zijn alles behalve bevorderend voor een goede doorstroming, en wees eerlijk: daar word jij ook wel eens chagrijnig van. Herken jij deze stomste stoplichten in Gouda? Nu weet je precies welke route je moet omzeilen! 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Kattensingel/Kleiwegbrug

Kruispunt irritant gevaarlijk
Foto: Axel Berkhoff

‘Even’ snel langs het centrum van Gouda rijden is rond de spits onmogelijk. Vooral de kruising Kattensingel met de Kleiwegbrug is een ware crime. De singels zijn een belangrijke route voor verkeer dat vanuit het centrum richting Stolwijk/Haastrecht of de snelweg moet. Rond de spits is het hier altijd druk. Doorgaand verkeer, mensen die opgehaald worden van het station of uit de stad, groepen fietsers die van alle kanten voor je auto schieten, hier en daar een pizzakoerier die het rode stoplicht niet heeft gezien(?), het is hier altijd opletten geblazen.

Nieuwe Gouwe O.Z.

Foto: Google Street View

Dit is misschien wel het meest irritante kruispunt van heel Gouda. Iedereen die vanaf de snelweg richting binnenstad moet staat hier tijdens de spits minimaal 10 minuten stil (als je geluk hebt). Het helpt natuurlijk ook niet echt dat er het stoplicht maar 5 seconde op groen staat voor hij weer op rood springt.

Burgemeester van Reenensingel

Foto: Google Streetview

Dit kruispunt is ook geen fijne. Het is er vaak druk én er staat een flitspaal. Dat betekent dat je dus niet met je net gehaalde zak patat door oranje moet rijden. Dan wordt het wel een heel duur patatje namelijk…

Fluwelesingel

Foto: Google Streetview

Wil je vanuit de stad richting Goverwelle, Haastrecht of Stolwijk? Dan moet je ook een flinke dosis geduld hebben. Dit kruispunt kan soms behoorlijk druk zijn, zeker tijdens de spits.

Lees ook:

blekerssingel Gouda te koop

Er komt mogelijk een fietspad over het water van de singels in Gouda

Mogelijk komt er een fietspad boven het water van de Blekerssingel en de Fluwelensingel. Gemeente Go...

Quiztime! Hoe goed ken jij de verkeersregels in Gouda?

Stoppen bij rood licht, voorrang verlenen bij haaientanden, rechtdoor op dezelfde weg gaat voor… Som...
flitspalen gouda

Goudse flitspalen zijn op dreef: er worden 10 boetes per dag uitgedeeld

De flitspalen in Gouda flitsten in de maanden mei tot en met augustus 2018 ruim 1.192 keer. In het e...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente

adv.