Op deze 5 plekken voelen Gouwenaars zich totaal niet veilig als voetganger

Door Guusje Bout 14 mei 2019

Het is natuurlijk heerlijk om te wandelen door Gouda, maar voelen wij ons nog wel overal veilig als voetganger? Wij vroegen jullie naar de meest onveilige plekken in Gouda.  

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Onder de Boompjes

Gevaarlijke plekken Gouda
Foto: Google StreetView

Even snel naar de Action, Praxis of Leen Bakker? Nou, vergeet het maar! Snel zal het niet gaan. Oversteken bij Onder de Boompjes en Koningin Wilhelminaweg is bijna niet te doen. Als voetganger is het te weinig om twee keer links en één keer rechts te kijken. Als je hier wilt oversteken moet je continu om je heenkijken, ze kunnen van alle kanten komen. Ook als bestuurder is dit geen prettige plek om te rijden. Zo zegt Marloes: “Oversteken richting de action en eventueel doorlopen naar de Babypark is een hele uitdaging vanaf de binnenstad binnendoor. De zebrapaden zijn alleen in K.A. of oversteken via de stoplichten bij de Steve Bikobrug, beide zijn een heel eind omlopen en alsnog gevaarlijk.”

Herenstraat

Gevaarlijke plekken Gouda
Foto: Google Streetview

Voel jij je onveilig in de Herenstraat, loop je liever 10 minuten om? Je bent niet de enige. Veel Gouwenaars krijgen hier de rillingen van. Ook bij het kruispunt is het extra goed opletten. Zo zegt Sylvia: “Het kruispunt bij Herenstraat en Constantijn Huygensstraat kom je ogen tekort.”

Gouda Noord

Gevaarlijke plekken Gouda
Foto: Google Streetview

Ja, de Graaf Florisweg, Willem de Zwijgersingel en Thorbeckelaan kunnen in dit lijstje niet ontbreken. Ten eerste zijn er veel zijstraten waar auto’s ineens uit komen sjezen. En alsof dat niet gevaarlijk genoeg is, rijden veel bestuurders ook nog eens harder dan sommige mensen op de snelweg. Zo zegt Marcel: “Bij het zebrapad op de Thorbeckelaan rijden fietsers, brommers, auto’s, stadsbussen en Cyclus gewoon door als de kinderen veilig proberen over te steken om op school te komen.”

Kruispunt Kleiweg

Gevaarlijke plekken Gouda
Foto: Google Streetview

Dat het voor fietsers bij de Kleiwegburg gevaarlijk is, was ons al bekend. Toch moet je als voetganger ook alert blijven. Met al het verkeer voel je je toch niet heel veilig hier. Zo laat Thirza weten: “Automobilisten snappen het niet. Het is zo onoverzichtelijk dat je zelfs als je groen licht hebt nog moet uitkijken dat je niet van je sokken gereden wordt.”

Station

Gevaarlijke plekken Gouda
Foto: Google Streetview

Als je het station uitloopt, staat er altijd een groepje jongeren. Door de drukte in de middag heb je dit waarschijnlijk minder door. Maar als je wat later op het station aankomt en het al donker is, kan dit soms griezelig zijn. Jesse vertelt: :Ik ben veel buiten, maar er is één plek waar ik mij echt een keer onveilig heb gevoeld. Dat is op het station toen er net het verkeerde groepje hangjongeren stond en ik mijn fiets daar nog tussenuit moest plukken, nadat ze mij ‘goedkoop’ hadden genoemd.”

Lees ook:

gevaarlijkste rotondes in gouda

Uitkijken geblazen! Dit zijn de gevaarlijkste rotondes in Gouda

Rotondes, je hebt ze in alle soorten en maten met elk eigen verkeersregels. En ondanks dat ze over h...
gevaarlijkste verkeerslocaties in gouda

Dit zijn gevaarlijke verkeerslocaties in Gouda

Op sommige punten in Gouda is het oppassen geblazen. RTL Nieuws bracht de verkeerslocaties met de me...
Kruispunt irritant gevaarlijk

Deze 4 kruispunten voor automobilisten zijn mega-irritant

Wanneer je met de auto door Gouda rijdt, is dat als het rustig is, best te doen. Er zijn alleen een ...

Dit vinden jullie de engste plekken in Gouda om ’s avonds te fietsen

We leven in een relatief veilige stad, maar op sommige plekjes trappen wij als het donker is toch ie...
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.