Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Naakt in Gouda! Hoeveel kleding moet je minimaal aan bij tropisch weer?

Door Kirsten Spooren 25 juni 2019

Als het tropisch weer wordt, trekt iedereen lekker iets luchtigs aan. Sommige mensen nemen dat wel érg letterlijk en verschijnen bijna in geboortekostuum in het park of de winkelstraat. Maar hoe naakt mag je eigenlijk zijn in de stad?

In je Speedo over de Markt

Die ontzettende knapperd die je afgelopen weekend zag tijdens het stappen had wel wat minder aan mogen trekken, maar over het algemeen loop je misschien nog niet helemaal warm voor geslachtsdelen zo ver het oog reikt. Potje voetballen zonder shirt? Prima. Zonnen in een korte broek en een bikinitopje: lekker doen! Maar een man die in zijn Speedo over de Markt loopt terwijl jij een bak nacho’s naar binnen werkt, is dan weer nét niet de side dish waar je op zat te wachten.

Er is één duidelijke regel in Nederland als het gaat om blote billen: naakt rondlopen in het openbaar mag niet. Je kunt hier een boete van maximaal €380,- voor krijgen. Beter laat je die radslagen in je blote pielemoos in het Houtmansplantsoen even achterwege, dus.

Zolang er niemand mee zit

Maar hoe zit het dan met iemand die de openbare orde verstoort in z’n onderbroek? Of die dankzij zijn kledingkeuze aanstootgevend gedrag vertoont? Een woordvoerder van de landelijke politie helpt ons even uit de brand met deze grensgevallen. “Je spreekt als agent iemand wel aan als die naar jouw idee nogal weinig kleren draagt. Het kan aanstootgevend gedrag zijn, maar dan moet er dus ook wel iemand zijn die er een melding van maakt.”

Iedere gemeente mag trouwens eigen regels opstellen over waar je bijvoorbeeld wél en niet topless mag zonnen.

Laat die zomer maar komen! 5 x bikini’s en zwembroeken kopen in Gouda

Ja, we hebben gewoon zin in de zomer, mag het? Daarom maken we ook gewoon een lijstje met plekken wa...

Meer over

Gemeente

adv.